bugün rüzgar mehmet motora gittim 500km bakımı için. yağı değiştirdi. zincir gerginlik ayarı yaptı. birkaç yeri yağladı. bir de bazı vidaları sıktı. 80 tl istedi. yanımda 60 tl vardı 50 sini verdim kalanı bir sonraki bakımda vereceğim . bu fiyat biraz fazla değil mi?
1 lt eni marka yağa 40 tl dedi. halbuki ilk gittiğimde 30 tl demişti. bir daha kesinlikle gitmemeyi düşünüyorum. yemişim garantisini.
Çok söylemiş, ayıp etmiş.. Eni yağ fiyatı pahalıdır..30-35 ten aşağı değil internette ama.. yaytığı 2-3 kontrol için bunu yapmaması lazımdı.. Ben gittiğimdeyaptığı kontroller ve ayarlara para istememişti.. 80 TL de çok pazarlıkla 50 Tl verip geçsen en güzeli idi.. Sende benim gibi pazarlık yapamıyorsun anlaşılan Okan kardeşim.. Bir daha ki bakımı ve kontrolleri beraber yapalım.. Senin de gördüğün üzere bakımda yaptığı ve senin yapamayacağın hiç bir şey yok..Ben bu işlemi 3 defa yaptırdım.. ve artık yaptırmaktan vazgeçtim.. İşi bilenlerin sözünü dinlemek lazım.. Servise arıza çıkarsa ancak o zaman giderim.. rutin bakımları kendim hallediyorum artık.. Hemde keyifle..
okan olacaktı o. benim o oktay :mrgreen:
İsim hafızam pek iyi değildir..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------
@salih
Sende kolay kolay kopmaz salih. Sertleşirse yağlarsın şırıngayla 2-3 damla yukarıdan enjekte et tele. Aşağı kadar gider. Katır kutur sesler gelmeye başlarsa hemen değiş ama. Yoksa Pis yolda bırakır. Ben yanımda yedek tel devamlı taşıyorum. 3 kez kopardım ayıptır söylemesi. Hatta debriyaj teli değişimini gösteren bir yazım vardı benim bu sitede.
@adil abi
16dişli çok büyük. Motorun 4 vitese düşer. Kalkışta zorlanır. 3. Vites 90 yapar. Hatta zincirin yeniyse takma bile takamazsın 16yı. Okadar büyük

Sana diyeyim.
@meriç
Bujiyi boşamı değişiyoruz acaba meriç. Ngk bujileri 50.000km kullananlar var forumda. Ben 8.000km de değişiyorum. 2.000kmde zımparalıyorum kurumlarını.
Eyvallah..O zaman boşyere şimdiden almayayım..
Hanıma söyleyeyimde işyerinden 1-2 şırınga getirsin.. Bu arada şırınga ile hangi yağdan sıkayım..fark edermi..Elimde atıl durumda otomobilden kalma fren hidrolik yağı bile var..
Bu arada benim buji cillop gibiydi.. hafif bi kurum vardı.. tırnağımla onu bile hallettim.. pırıl pırıl oldu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
Adil abi bizim buralarda hava missss!....
Benim kurdu uykudan uyandırdım sonunda... :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
Dün biraderle benim kurdu depodan çıkardık..

Sözde hafif motosiklet ama 2 kişi zor kaldırıyoruz..
Akü 3,5 aydır bekliyor ama KURU AKÜ lerin özelleği uzun süre beklemesine rağmen performansının çok kaybolmaması.. Bunu test ettigim için gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum..
Aküyü taktıktan sonra 5 lt petlere hava almayacak şekilde koyduğum yakıtı depoya boşalttım yine 3,5 ayda yakıttada hiç bi problem olmadı..
Bujisini de kontrol edip, 16 anahtardı galiba yerleştirip sıktım.... marşa 2-3 defa basmamla motor çalıştı..
Bir süre rolantide çalıştırdım. Motor biraz ısınmaya başlayınca üzerindeki kış boyu bekleyen fazla yağ yanarak duman çıkarmaya başladı 1-2 dakika... motor ısındıktan sonra durdurup biraz bekledim..yağ tapasını 12 Anahtar ile açtım ve beklemiş yağı boşalttım.. geçen sene değiştirme zamanı gelmişti ama... kış boyu yeni yağ beklemesin diye bugüne bırakmıştım..
yağı boşaltmak için 5 lt su petini kesip kullandım.. tapasını güzelce temizledim.. yağın iyice akmasını bekledim.. hatta servisteki usta motorun ayak marşı ile dişlileri çevirip birazda sola yatırarak yağın akmasını sağlıyordu.. onları da yaptım.. Sonrası tapayı yerleştirip güzelce sıktım ve yeni yağı, 1 Lt castrol 10-40 4T yi depoya boşalttım.. Arta kalan yağıda boşalan kaba koyarak kullanılmak üzere depoya attım..
sizlere güzelde bir haber vereyim.. Motorda yağ eksiltme diye birşey yok.. :queen:
Buyruuuuuunnnn!....
Birazda yeni yağ ile çalıştırıp, yağın motorun her tarafına nüfuz etmesini sağladım.. Sonra bişey yapmadım tabi..kurdu kapının önüne zincirleyip üstünü örtünü örttüm..

ale:
Malum Pazar ve kızım beni bekler... :cherry:
Ama bugün kurdu yola çıkardım.. Hava çok güzel...Dünya Güzel... Herşey Güzel...
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Bu arada ön tekerde siboptan kaynaklı hava inme problemimiz var.. onun için yedek sibop aldım ama galiba kendim yapmaya çalışmakla uğraşmıycam.. bakalım hava kaç günde iniyor..