plakanı aldım zaten :)

Motosikleti
Voge 250RR
Tek şeritli tek yönlü yolda gidiyorum 30la falan akıyor trafik ne onumdekine yanasiyorum ne arkamdakini rahatsız ediyorum sadece tek yaptığım boş ve sabit hızla akan yollarda yaptığım gibi slalom yapiyorum arkamdaki araç selektör attı korna çaldı yanaştım sola cüzdanını gösterdi polisim dedi ben de napiyim polissen ben bişey yapmiyorum dedim. Sonra da neyse plakanı aldım dedi belli ki canı sıkılmış hava atıcak konuscak birini ariyo ben de sürdüm devam ettim

Ben zaten arkadaşın genç olmasından aklınca dalga geçtiğini düşünüyorum polis olmadığını da polisin trafik cezası kesemedigini de biliyorum da merak ettiğim böyle bir senaryoda trafik polisi isterse ceza yazabilir mi

Ha polissen de yaz cezayı kes, cüzdanı çıkarınca kendini havalı mı saniyon devletin memuru değil misin sonuçta :)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

Başın ağrıyabilir bundan dolayı kardeşim. Aşağıda bu hususla alakalı bir haber var, Sn. A. Yerlikaya CNNTürk'teki konuşmasında bunu zaten uyguladıklarını ve yaygınlaşması için uygulama paylaşılacağını söylemişti. Bu hususla ilgili detaylar haberde mevcut. Ümit ediyorum zarar görmezsin ancak tebligat gelince "havalı" sanmanın da ötesinde bir durum olduğunu görebilirsin...​

####

Trafikte yeni dönem: "Gereği yapıldı" mobil uygulaması nedir, nasıl indirilecek?​

12.10.2025 12:04

İçişleri Bakanlığı, "gereği yapıldı" mobil uygulaması geliştiriyor. Uygulama içinde, asayiş ve trafik için iki ayrı bölüm olacak. Uygulamayla vatandaşlar doğrudan resim ve görüntü ile suç bildiriminde bulunacak.​

Künye Linki: https://www.ntv.com.tr/galeri/turki...ir-nasil-indirilecek,87AbK0Edz0GAfpuLZAltfw/1

Motosikleti
Voge 250RR

Başın ağrıyabilir bundan dolayı kardeşim. Aşağıda bu hususla alakalı bir haber var, Sn. A. Yerlikaya CNNTürk'teki konuşmasında bunu zaten uyguladıklarını ve yaygınlaşması için uygulama paylaşılacağını söylemişti. Bu hususla ilgili detaylar haberde mevcut. Ümit ediyorum zarar görmezsin ancak tebligat gelince "havalı" sanmanın da ötesinde bir durum olduğunu görebilirsin...​

####

Trafikte yeni dönem: "Gereği yapıldı" mobil uygulaması nedir, nasıl indirilecek?​

12.10.2025 12:04

İçişleri Bakanlığı, "gereği yapıldı" mobil uygulaması geliştiriyor. Uygulama içinde, asayiş ve trafik için iki ayrı bölüm olacak. Uygulamayla vatandaşlar doğrudan resim ve görüntü ile suç bildiriminde bulunacak.​

Künye Linki: https://www.ntv.com.tr/galeri/turki...ir-nasil-indirilecek,87AbK0Edz0GAfpuLZAltfw/1
Görüntü yok hocam cüzdanı gösterdi bir şey de görmedim zaten sonrasında da aldım plakanı dedi ben muhatap olmam öyle denyolarla uzadim gittim .

Benim sorunum şu ben kendi şeridimde kimseye rahatsızlık tehlike vermeden nasıl gidecegimi sana mi sorucam ayrıca merakım şuydu bu adam diyelim polis de değil trafik polisi olsun, eve gidince ben şu plakayı şu konumda sağ sol yaparien gördüm makastaj ceza yazayım diyip yazabilir mi yani görüntü, görev durumu falan olmadan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Emniyetin ilgili kısmında arkadaşı varsa ceza yazdırabiliyorlar, öyle birine denk geldiysen, ceza gelme ihtimali var.
İnsanlar artık cidden kafayı yemiş başkalarının huzurunu nasıl kaciririm diye uğraşıyorlar o halde

Motosikleti
Yamaha XT660R
Kamera kaydı varsa ceza yazdırabilir sana, bir tane motosikletli arkadaş sıkışı trafikte 3 şeritli yolda en sol şeritte inatla sol şeritte dakikalarca slalom yapıp yol vermeyip, üzerine uyarıma karşı bana küfür etmesi yüzünden kamera kaydı ile ceza yazdırdım kendisine.

Motosikleti
CB750A
şeridin tamamını kullanma hakkımız var diye biliyorum.

Ahmet'in örneğinde anlayamadım durumu. Bir motosiklet sıkışık trafikte sana neden yol versin ki?

Motosikleti
Yamaha XT660R
şeridin tamamını kullanma hakkımız var diye biliyorum.

Ahmet'in örneğinde anlayamadım durumu. Bir motosiklet sıkışık trafikte sana neden yol versin ki?
Üç şeritli yol, sol şeridin önü açık, önünde 3-4 araba mesafesi boşluk var sürekli slalom yapıyordu. Işıkta durduk sonrasında, bana söylediği son ses interkomdan müzik açmış ondan duymuyormuş, tabii o arada küfürler ediyor tehdit ediyor şöyle yaparım böyle ederim seni falan filan :) Kendisini en hızlı sandığı için akabinde yeşil ışıkla birlikte kalktığımızda bana yetişemeyince gururuna yediremeyip son hız makasa girmeye başladı. Bütün kayıtlar ile kendisine bir güzel ceza yazdırdım. Aslında kusura bakma dese uzatmazdım ama küfür ve üzerine tehdit edince bana da bunu yapmak düştü.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
polisle inatlaştığın için sen suçlusun, bak şimdi bana kızmış olabilirsin ama sana 2018'li yıllarda yaşadığım olayı anlatayım; tvs apache 150cc motorumda trafik sigortası var, vergisi ödenmiş fakat muayene aksamıştı ve önemsemiyordum onu. istanbul esenyurt bölgesinde çevirme yapan 7 polis vardı ve beni de durdurdular.

normal bir şekilde durdum ama polisin biri artist gibi geldi ve motordan anahtarı çıkardı ve ben baya sinir oldum ama bir şey demedim, evrak eksiğini sordu ve muayene yok dedim, ehliyet ruhsat derken indik motordan ve polis benim motorun arka plakaya doğru yürüyerek "sen şimdi gişelerden de kaçak geçiyorsundur" benzeri bir şey söyledi ve o anda benim sigortalar attı ve hgs kartımı gösterdim, "bana hırsız mı diyorsun" deyip ismini aldım ve görevinden etmek ile tehdit ettim, baya küfürlü konuşmaya başladım, ana bacı bırakmıyorum o şekilde. tayyip erdoğanından kanunlara kadar söve söve hırsımı alamıyorum, yoldan geçen vatandaş "küfür etme kardeş" dedi ve bende "bana hırsız demeye getiriyor" deyip küfürlü konuşmaya devam ettim.

asıl hırsızların takım elbise giyip kravat taktıklarını söyledim ve son model araçlar ile gezdiklerini söyledim, ben hırsızsam niye üstümde ucuz elbise altımda kıçı kırık 150cc motor var diyorum, madem hırsızım peki nerede bu çaldığım para?

uzun lafın kısası motoru bağlatmayıp sadece muayene cezası ile gittim oradan, yani çekici ve otopark cezası olmadı ama 600 tl haraç kesildi oradan, neyse konu bu değil...

...... sonuç olarak bazı kendini bilmez naylon polislere bu kadar kızgın olduğum halde @eserasking sizin suçlu olduğunuzu söylüyorum, yaptığınız hareket herhangi bir insanı rahatsız edebilir ve polis olmasına gerek yok, kaldı ki siz bir kanun koruyucusunun önünde ona kinaye yapar gibi toplumu riske edecek bir hareket içerisine giriyorsunuz ve birde onunla ters konuşuyorsunuz... yani polis sizi durdurduktan sonra kimliğini göstermesinin sebebi "ben sizi polis sıfatımla durdurdum" demek istiyor benim bakış açımla ve şahsen bir polisin beni durdurması normal bir şey ve memur beylere yada memur hanımlara yardımcı olmak isterim fakat siz "ben ne yapayım sen polis isen" gibi bir tavır takınmışsın... sen adam ile tersleşmişsin, suç sende.

hani polis olmak benim icra etmek istediğim meslek olduğu için saygı duyuyorum ve ilk hareket yardım etme şeklinde oluyor bende ve saygı duyduğum bir mesleği kirleten naylonlardan aşırı nefret ediyorum ben.

Tek şeritli tek yönlü yolda gidiyorum 30la falan akıyor trafik ne onumdekine yanasiyorum ne arkamdakini rahatsız ediyorum sadece tek yaptığım boş ve sabit hızla akan yollarda yaptığım gibi slalom yapiyorum arkamdaki araç selektör attı korna çaldı yanaştım sola cüzdanını gösterdi polisim dedi ben de napiyim polissen ben bişey yapmiyorum dedim. Sonra da neyse plakanı aldım dedi belli ki canı sıkılmış hava atıcak konuscak birini ariyo ben de sürdüm devam ettim

Ben zaten arkadaşın genç olmasından aklınca dalga geçtiğini düşünüyorum polis olmadığını da polisin trafik cezası kesemedigini de biliyorum da merak ettiğim böyle bir senaryoda trafik polisi isterse ceza yazabilir mi

Ha polissen de yaz cezayı kes, cüzdanı çıkarınca kendini havalı mı saniyon devletin memuru değil misin sonuçta :)
Kardeşim tek kelimeyle siktir et diyorum. Ceza gelse nolur amk paran olunca ödersin bi ara acelesi yok. Bana zamanında bir kere 62 ile radar cezası kestiler motorda(tek cezamdır) kaç ay sonra ödedim. Maks 500 TL faiz yedim. 500 TL şuan İzmir gibi yerlerde bir porsiyon ciğer yada Adana parası öyle diyim 😁

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Polislerde sistem üzerinden ceza yazabiliyor. Trafik polisi olmasına gerek yok. En üst ceza 47 bin civarına kadar yazabiliyorlar, kamera kaydı önemli değil. Sen mahkemeye gidip itirazda bulunman gerekiyor o zaman kayıt istenir kayıt varsa hem cezayı yersin de hem de mahkeme ücretlerini ödersin. Kimin ne olduğu önemli değil sen trafikte trafik kurallarına uyarak sür yeter :) Güvenli sürüşler.

Kardeşim tek kelimeyle siktir et diyorum. Ceza gelse nolur amk paran olunca ödersin bi ara acelesi yok. Bana zamanında bir kere 62 ile radar cezası kestiler motorda(tek cezamdır) kaç ay sonra ödedim. Maks 500 TL faiz yedim. 500 TL şuan İzmir gibi yerlerde bir porsiyon ciğer yada Adana parası öyle diyim 😁
Yeni cezaları bir araştırın kredi çekip ödemek zorun da kalırsınız.
Dostum yol senin diye bir şey yok yaptığın şey normal de yasak mı ?
Ceza istese her türlü yazdırır o dert değil.
Kimi uyarır kimliğini gösterip kimi direkt yazdırır.
Ceza yazdıramaz yazamaz diye bir şey yok.
Cezalar arttı ekonomik şartlar belli riskli hareketlere gerek yok .

asıl hırsızların takım elbise giyip kravat taktıklarını söyledim ve son model araçlar ile gezdiklerini söyledim, ben hırsızsam niye üstümde ucuz elbise altımda kıçı kırık 150cc motor var diyorum, madem hırsızım peki nerede bu çaldığım para?

İnsanları görünüşüne göre değerlendirmen yanlış olmuş.

Not: Diğer yazdığın cümlelerin hepsine katılıyorum. (y)

Yeni cezaları bir araştırın kredi çekip ödemek zorun da kalırsınız.
Dostum yol senin diye bir şey yok yaptığın şey normal de yasak mı ?
Ceza istese her türlü yazdırır o dert değil.
Kimi uyarır kimliğini gösterip kimi direkt yazdırır.
Ceza yazdıramaz yazamaz diye bir şey yok.
Cezalar arttı ekonomik şartlar belli riskli hareketlere gerek yok .

Benim anlatmaya çalıştığım o değil. Bunlar kafaya takılacak işler değil diyorum ben. Dert etmeyin yani.

Asayiş kontrolü yapan polise sorduğumda kendilerinin de ceza yazabildiğini söylemişti. Zaten kendisi yazamasa da illa ki devrelerinden birine yollar fotoğrafı sonra onlar yazar. Bu arada slalom trafiği tehlikeye atacak hareket olarak görülebilir. Yani plakana ceza gelebilir, vaziyet al.

Benim anlatmaya çalıştığım o değil. Bunlar kafaya takılacak işler değil diyorum ben. Dert etmeyin yani.

O zaman aynı mantıkla cebinizin gücüne göre istediğiniz suçu işleyebilirsiniz. Hatta yatacağınız süreyi de kafaya takmıyorsanız istediğiniz kişi öpebilir ve gidebildiğiniz kadar ileri gidebilirsiniz.

"Fahri" abilerin çatır çatır ceza yazdığı yerde polisin ceza yazamayacağını, yazdıramayacağını düşünmek için ne içiyorsunuz?

Sarı kola yerli ve milli.

Motosikleti
Voge 250RR
Benim devletin polisine saygım sonsuz girdiğim her çevirmede günaydın hayırlı görevler der sohbetimi eder arkamdan da kardeşim dikkatli sur yerler ıslak vb cümlelerle yollanirim.

Siz arkadaşın konuşma tarzını görmediğiniz için anlamıyorsunuz. Ben 18 yasindayim tek yaptığım kendi şeridimde slalom yapmak olduğu için bana 57k ceza yazacaksa yazabilir ben de diyorum zaten insanlar başkasının huzurunu kaçırmak için yer arıyor diye .

Ben zaten slalimdan ceza yersem satarım motoru araba alırım ben put gibi dümdüz gidiceksem motor surmemin hiçbir anlamı yok motosiklet sürmenin arabadan farkları olduğunu biliyorsunuz ve ben arabadan farklı sürmeyeceksem benim motosikletle olan ilişkim bitmiştir.

Ayrıca egosunu tatmin etmeye çalışan 25 yaşlarındaki bi denyoya da kimse kusura bakmasın dilenemem yazacaksa yazabilir işini layıkıyla yapan herkese saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar