plakanı aldım zaten :)

Motosikleti
Voge 250RR
Kutsal uyarıcı polis değil de "kendine polis süsü veren mahalle abisi" olsaydı genç arkadaşın bu kadar atarlı olacağını sanmıyorum.
Ben zaten öyle birisi olduğunu zannettigim için şeyime takmadım ya :)

Abi vallaha hiç sıkıntı yok benim 2 kemiğim kırılırsa aynı hafta kiranın da en az 10 kemiği de kırılır ben bunu bilip dışarıda bu sebepten içim rahat dolaşıyorum ayrıca bahsettiğiniz abiler üstüne çıktıkça alttan almadıkça bak işine muhabbetine dönüyorlar bu ülkede alttan almanın kimseye faydası olmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fazla uzatacak bir şey yok, arkadaş genç, kan hızlı akıyor, olur böyle şeyler, zamanında emininim bir çoğumuz ( hatta hepimiz ) yapmıştır, anlıyorum.

Anlıyor olmam onaylıyorum anlamına gelmez.

Polis arkadaş normal yapması gerekeni yapmış, uyarmış, kimliğini göstermiş, genç arkadaşta tecrübesizliğinin kurbanı olmuş, biraz fevri davranmış, olur böyle şeyler gençlik işte. Bizde bu yollardan geçtik.

O da düşe kalka sakin olmasını öğrenecek. Rencide etmenin gereği yok.
Çok teşekkür ederim açtığım konuyu benim goremedigim bir bakış açısıyla çok iyi değerlendirmişsiniz ben de düşündükten sonra sizin haklı olduğunuzu ve konunun bundan ibaret olduğunu anladım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Abi vallaha hiç sıkıntı yok benim 2 kemiğim kırılırsa aynı hafta kiranın da en az 10 kemiği de kırılır ben bunu bilip dışarıda bu sebepten içim rahat dolaşıyorum ayrıca bahsettiğiniz abiler üstüne çıktıkça alttan almadıkça bak işine muhabbetine dönüyorlar bu ülkede alttan almanın kimseye faydası olmaz.
...
Aşağıdaki gibi bir oluşuma üye değilsen alttan almanda çok fayda olur bence:

Motosikleti
Voge 250RR
Aşağıdaki gibi bir oluşuma üye değilsen alttan almanda çok fayda olur bence:
Alttan alanı eziyorlar zamanında alttan da aldım şansıma arkamda polis arabası olmasa elek edeceklerdi beni olayın sonunda madde bağımlısı hırtın kafası asfalttan tupturuncu olmuş ters kelepce karakola gidiyordu ve bu olay da tamponun yerinden çıkmasından oldu üstelik ben hatalıysam sigortam karşılar dememe rağmen üstüme geldiler

Kısaca hayatımın hiçbir noktasında alttan almanın yararını görmedim zira alttan aldıkça üstünüze çıkıyorlar daha da ölecegimi bilsem kimseye abi demem alttan almam zaten polise olan saygım da bu olaydan sonra zirveye çıktı gerçekten polis olduğunu düşündüğüm kimseye saygısızlık yapmam konuda da bahsettiğim gibi arkadaşın polis olduğunu zannetmiyorum.

Keşke o olaydaki gibi biri tek başına denk gelse de hayatımın önümdeki 2 yıl boyunca hiç sinirim stresim kalmasa diye dua ediyorum her gün evden çıkarken, kendi gözlerimle gördüm polise saldıranın bile yatmadığını

Alttan alanı eziyorlar zamanında alttan da aldım şansıma arkamda polis arabası olmasa elek edeceklerdi beni olayın sonunda madde bağımlısı hırtın kafası asfalttan tupturuncu olmuş ters kelepce karakola gidiyordu ve bu olay da tamponun yerinden çıkmasından oldu üstelik ben hatalıysam sigortam karşılar dememe rağmen üstüme geldiler

Kısaca hayatımın hiçbir noktasında alttan almanın yararını görmedim zira alttan aldıkça üstünüze çıkıyorlar daha da ölecegimi bilsem kimseye abi demem alttan almam zaten polise olan saygım da bu olaydan sonra zirveye çıktı gerçekten polis olduğunu düşündüğüm kimseye saygısızlık yapmam konuda da bahsettiğim gibi arkadaşın polis olduğunu zannetmiyorum.

Keşke o olaydaki gibi biri tek başına denk gelse de hayatımın önümdeki 2 yıl boyunca hiç sinirim stresim kalmasa diye dua ediyorum her gün evden çıkarken, kendi gözlerimle gördüm polise saldıranın bile yatmadığını
Merak ettim. Yaş kaç?

Denk gelse ne yapacaksın mesela ?
Geldi denk sana indiniz araçlarınızdan.
Bazen bu delikanlılık olmuyor da cahil cesareti oluyor.
Birini dövünce eline ne geçecek.
Attın yumruğu kafayı vurdu öldü mesela .
nezarethane de yattın mı bir gece ?
Özgürlük o kadar zengin bir şey ki 10 saniyelik erkeklik için binlerce insan yılları 4 duvar da geçiriyor.
Konu namus tecavüz bu tarz şeyler değilse birine vurmak bile katil adayı yapar seni.
Ortada konu yok ha polis ha değil bunlar dert değil takacak.
20 yıldır dövüş sporları yapıyorum 100 kilo olan 3 kişiyle zevkine güreşiyorum idman yapıyorum inan öyle öğrenciler var ki dışarıdan dersin ki ben bunu yerim havada takla attırır karşında ki adama.
Hadi karşına iyi kavga eden çıktı dayak yer geçersin yada döversin.
Silahı bıçağı çekti mi karşı taraf göz bebeklerinle baş başasın.
Saniyelik olaylar.

Gereksiz.
He deyip geçmek sevdiklerin için en güzeli.
Yoksa burada ki herkes muhtemelen katil yada maktul olurdu.

Bunların hiç bir tanesinden haklı ceza kesilemez. Aynı şerit içinde slalom yapmak diye bir ceza yok. Şeridin istediği yerinde sürer. "Neden slalom yapıyorsun diyene de", yerde "toz birikintisi, su , çakıl, yağ, mazot vardı" der geçersin.
Yol orada, dediklerinin de olmadığı ortadaysa? Ayrıca öyle olan yolda slalom yapmak daha mantıksız olmaz mı? En fazla dediklerinin olduğunu söyleyip direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylersin ki gene dediğim gibi yol orada bir yere gitmiyor. Polis yolun öyle olup olmadığını görüyordur herhalde.
TCK 179/1

Karayolları trafik kanun maddesi: 66
hatta zorlarsa: 46/2g

Yazarsa TCK 179. madde 2. fıkradan yazar gibi 1. fıkradan değil.

Yeğenim sakin ol. Keskin sirke küpüne zarardır derler.

Buradakiler ile baş edemezsin, laf yetiştiremezsin.

Biri sağdan laf söyler, tam ona laf yetiştireceğim derken, diğeri soldan laf söyler, hadi ona laf yetiştireyim derken, bir başkası öbür taraftan söyler, başın döner, dilin dolaşır, boş ver herkese laf yetiştirmeyi, he he de geç.

Yol orada, dediklerinin de olmadığı ortadaysa? Ayrıca öyle olan yolda slalom yapmak daha mantıksız olmaz mı? En fazla dediklerinin olduğunu söyleyip direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylersin ki gene dediğim gibi yol orada bir yere gitmiyor. Polis yolun öyle olup olmadığını görüyordur herhalde.

Yazarsa TCK 179. madde 2. fıkradan yazar gibi 1. fıkradan değil.
Kuş vardı dersin. Serce sürüsünü yakalayıp konuşturacak değiller herhalde. 😄

Kuş vardı dersin. Serce sürüsünü yakalayıp konuşturacak değiller herhalde. 😄
Hocam sonuçta cezayı yazacak polis senin yaptığın hareketi görüp soruyor. Kuş olmadığını da görmüştür.

Senin mantıkla makas atan da bahane söyler ceza yazılmaz. Dediğin yağ, çakıl vs. bahanesi makas atana daha mantıklı.

He mahkeme iptal edebilir bu arada. Mahkemelerimiz ceza vermeme konusunda ün saldı oldukça. Bu dediğin bahaneler davaya götürürsen işi iş görür.

Hocam sonuçta cezayı yazacak polis senin yaptığın hareketi görüp soruyor. Kuş olmadığını da görmüştür.

Senin mantıkla makas atan da bahane söyler ceza yazılmaz. Dediğin yağ, çakıl vs. bahanesi makas atana daha mantıklı.

He mahkeme iptal edebilir bu arada. Mahkemelerimiz ceza vermeme konusunda ün saldı oldukça. Bu dediğin bahaneler davaya götürürsen işi iş görür.
Maas atmak suç. Aynı şerit içinde yer değiştirmek suç değil.

Motosikleti
Voge 250RR
Denk gelse ne yapacaksın mesela ?
Geldi denk sana indiniz araçlarınızdan.
Bazen bu delikanlılık olmuyor da cahil cesareti oluyor.
Birini dövünce eline ne geçecek.
Attın yumruğu kafayı vurdu öldü mesela .
nezarethane de yattın mı bir gece ?
Özgürlük o kadar zengin bir şey ki 10 saniyelik erkeklik için binlerce insan yılları 4 duvar da geçiriyor.
Konu namus tecavüz bu tarz şeyler değilse birine vurmak bile katil adayı yapar seni.
Ortada konu yok ha polis ha değil bunlar dert değil takacak.
20 yıldır dövüş sporları yapıyorum 100 kilo olan 3 kişiyle zevkine güreşiyorum idman yapıyorum inan öyle öğrenciler var ki dışarıdan dersin ki ben bunu yerim havada takla attırır karşında ki adama.
Hadi karşına iyi kavga eden çıktı dayak yer geçersin yada döversin.
Silahı bıçağı çekti mi karşı taraf göz bebeklerinle baş başasın.
Saniyelik olaylar.

Gereksiz.
He deyip geçmek sevdiklerin için en güzeli.
Yoksa burada ki herkes muhtemelen katil yada maktul olurdu.
Bahsettiğiniz delilikleri yapacak biri olsam kırmızıda geçip az kalsın bana çarpacak dayiya saldirirdim. Donecektim ve dedikleriniz benim aklıma geldiği için yoluma devam ettim benim burada hepinizden önce zaten tek derdim başımın belaya girmemesi.

Ve evet ilginçtir ki bazen başınızın belaya girmemesi için fevri davranmaniz ters tepki vermeniz gerekebiliyor bazen konunun uzamamasi için alttan almamanız gerekebiliyor

Yoksa emin olabilirsiniz ben hepinizden daha çok önemserim eve dertsiz belasız dönmeyi,
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bunları bu konudan bağımsız söylüyorum, normalde ben bu olayda selektoru kornayı tiye almayıp devam ederdim insanları pek umursayan birisi değilim zaten, durup konuşmak da buradaki en büyük hatam olmuş şimdi farkına vardım.

F54

trafikte neden doğru düzgün kurallara uyulmaz ki ? düm düz git işte ne var yani slalom atınca ne oldu aferin mi dediler madalyamı taktılar adı üzerinde trafik kuralı
böyle magandalara para cezası da yetmiyor bir ekip olacak olay yerinde para cezasından sonra adam akıllı pataklayacaklar
bizim bi grup eleman var gençler 1 tanesinde ehliyet yok yaklaşık 7 8 aydır öyle geziyor abisi git ehliyet al diyoruz abi bi kere ceza yemeden almam diyordu kaskı montu eldiveni çok iyi dainese shoei vs motoru da 125 cc çinli
cumartesi akşam iş çıkışı bir pastanede oturup kahve içiyorlar çıkışta peşlerine sivil ekip takılıyor bunları tıs tıs takip ediyor ehliyeti olanlardan biri yolda makas vs atarken polis patlatıyor anonsu diyor ki çek sağa o anahtarı senin bi tarafına sokarım:ROFLMAO: neyse elemanlar hiç kaçmıyor kuralı çiğneyene ceza yazıyorlar diğerlerine birşey sormuyor çünkü sadece o apache lik yapıyor neyse ceza kesip basıp gidiyor bunlar durum değerlendirmesi yaparken polis kavşaktan u dönüşü yapıyor gelip diğerlerinden ehliyet istiyor tabi ehliyet yok 23 k yapıştırıp gidiyor;)
bu akşam yanına uğradım oğuz borcunu ödedin mi diyorum devlete :LOL: yok abi maaş alınca direk maliyeye havale yapacağım diyor aferin abicim 1 ay bedavaya çalış aklın başına gelsin dedim gülüyor
gençler yaşlılar orta yaşlılar kurallara uyalım uymayanlara karışmayalım onları TÜRK polisi yakalar

trafikte neden doğru düzgün kurallara uyulmaz ki ? düm düz git işte ne var yani slalom atınca ne oldu aferin mi dediler madalyamı taktılar adı üzerinde trafik kuralı
böyle magandalara para cezası da yetmiyor bir ekip olacak olay yerinde para cezasından sonra adam akıllı pataklayacaklar
bizim bi grup eleman var gençler 1 tanesinde ehliyet yok yaklaşık 7 8 aydır öyle geziyor abisi git ehliyet al diyoruz abi bi kere ceza yemeden almam diyordu kaskı montu eldiveni çok iyi dainese shoei vs motoru da 125 cc çinli
cumartesi akşam iş çıkışı bir pastanede oturup kahve içiyorlar çıkışta peşlerine sivil ekip takılıyor bunları tıs tıs takip ediyor ehliyeti olanlardan biri yolda makas vs atarken polis patlatıyor anonsu diyor ki çek sağa o anahtarı senin bi tarafına sokarım:ROFLMAO: neyse elemanlar hiç kaçmıyor kuralı çiğneyene ceza yazıyorlar diğerlerine birşey sormuyor çünkü sadece o apache lik yapıyor neyse ceza kesip basıp gidiyor bunlar durum değerlendirmesi yaparken polis kavşaktan u dönüşü yapıyor gelip diğerlerinden ehliyet istiyor tabi ehliyet yok 23 k yapıştırıp gidiyor;)
bu akşam yanına uğradım oğuz borcunu ödedin mi diyorum devlete :LOL: yok abi maaş alınca direk maliyeye havale yapacağım diyor aferin abicim 1 ay bedavaya çalış aklın başına gelsin dedim gülüyor
gençler yaşlılar orta yaşlılar kurallara uyalım uymayanlara karışmayalım onları TÜRK polisi yakalar
Öncelikle söylediklerinize kısmen katılıyorum. Aynı şerit içinde slalom yapmak tabiki güzel bir davranış değil ancak suç da değil. Sonuçta güvenlik balonunu koruma adında biz de zaman zaman benzer şeyler yapabiliyoruz. Kurallara uymak medeniyetin getirdiği şartlardan biridir. Ancak medeni olamamış ve çağdaşlaşmamış halklar kurallara uymazlar veya uyulmasını istemezler. Bu sebeple haklısınız. Kurallara her daim uyulması gerekiyor.
Türk polisi yakalar kısmı için şunu söylemek isterim. Emir komuta ile hareket eden bütün birimler hata yapar, göz yumar bazen de görmezden gelir. Çünkü komutanın veya amirin iradesi ile hareket eder. Gerçekten sorulması gereken soru ise şudur. Polis hata yaptığında kim yakalayacak?

Maas atmak suç. Aynı şerit içinde yer değiştirmek suç değil.
İtirazım yok. Zaten ben aksi bir şey iddia etmedim sadece sizin mantığınızla makas atmayı bile "çakıldan kaçtım, yağ vardı acil hamle yaptım" diye yedirebileceğinizden bahsettim. Nasıl bu olmaz, polis yemezse slalom için de öyle.

Aynı şerit için de suç değiştirmek suç olmayabilir de bu slalom da suç değil demek olamaz, örnek mahkeme kararı bakmak lazım ki mahkeme değil dese de kaç kişi polis cezayı yazdıktan sonra uğraşır. Önemli olan polise ceza yazdırmamak. Orada slalomun ceza yazılabilir olup olmadığına da polis karar verir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar