Motora hangi yağı koydurayım?

Hocam sanırım beni başka birisiyle karıştırıyorsun profilime girip bugüne kadar açtığım konuları inceleyebilirsiniz. Bırakın kavga etmeyi daha bugüne kadar bu forumda kimseyle laf dalaşım bile olmamıştır bu ilk oldu. 🙂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama kime ne anlatıyon kendiler sürerken anlamıyor diye başkalarını da anlamayacak sanıyorlar bu kişiden kişiye göre değişir.

Teşekkürler 🙏🏻
kavgayı eden sen değilsin zaten hocam. konunun altında yazan arkadaşlar birbirine giriyor :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Sentetik rotella dizel motor yağlarından kullanan var mı burada? Ben de denemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Amerika'daki T6'nın muadili burada var mı yok mu belli değil. Orada herkes T6 kullanıyormuş ve çok ucuzmuş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sentetik rotella dizel motor yağlarından kullanan var mı burada? Ben de denemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Amerika'daki T6'nın muadili burada var mı yok mu belli değil. Orada herkes T6 kullanıyormuş ve çok ucuzmuş.
Burada yok sanırım.

Bildiğim kadarıyla Honda tüm motorlarında mevsimden bağımsız olarak 10 30 yağ tavsiye ediyor. Bizim servislerimizde 10 40 önermelerinin nedeni 10 40 vizkozitede yağın biraz jenerik bir yağ olması. Hemen hemen her marka model motor için neredeyse her mevsim kullanılabilmektedir. Haliyle servisler 10 40'ı daha fazla satın almakta ve bizlere satmaktadır. Buarada Liqui Moly markasını 2 motorumda da çok uzun km'ler kullandım, Türkiye'de çok bilinmeyen ama kaliteli bir yağ markasıdır.
Reis liqui moly i wolf de race mi street olani mi kullaniyordun?

O yag cidden on numara,bir donem bende street olanini kullanmistim debriyaj gram kacirmazdi.

Motosikleti
Ns200 15"
Burada ben MA onaylı ağır vasıta yağına rastlamadım.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Değiştir artık şu yağı da kurtulalım...
Memleket sorunu oldu yahu..
Bugün drd hasanpaşa'ya gidip değiştirdim merak etmeyin :ROFLMAO: Yukarıda bazı arkadaşlar farkı anlayamazsın kolay kolay falan diyorlardı ama daha ilk bindiğim andan itibaren farkı hissettim demek ki anlaşılıyormuş.

Motosikleti
ilk yağ değiştirdikten sonra çok farklı gelmişti bana da ama farklı marka yağ olsa tabi farkını anlamazsın

brava hariç o 15 hp veriyor diyorlar
Belki rodaj yağından kaynaklı bende öyle hissetmiş olabilirim malum rodaj yağı kalın bir yağ ilk 10-30 yağ deneyimim bu bundan önceki rodajını yaptığım sıfır motorlarda rodaj yağından sonra 10-40 koydurmuştum hep bu kadar farklı bir hissiyat almamıştım ama bunda aldım. Sonraki ara bakım 6bin km zorunlu bakım ise 12bin km ben 6bin de değiştirmeyi düşünüyorum 12ye kadar bekletmem. Belki tekrar farklı bir markanın 10-30 yağını veya 10-40 yağını denerim çünkü 10-40'da bugüne kadar hep motul 7100 kullandım.

Motosikleti
Ns200 15"
Belki rodaj yağından kaynaklı bende öyle hissetmiş olabilirim malum rodaj yağı kalın bir yağ ilk 10-30 yağ deneyimim bu bundan önceki rodajını yaptığım sıfır motorlarda rodaj yağından sonra 10-40 koydurmuştum hep bu kadar farklı bir hissiyat almamıştım ama bunda aldım. Sonraki ara bakım 6bin km zorunlu bakım ise 12bin km ben 6bin de değiştirmeyi düşünüyorum 12ye kadar bekletmem. Belki tekrar farklı bir markanın 10-30 yağını veya 10-40 yağını denerim çünkü 10-40'da bugüne kadar hep motul 7100 kullandım.
Rodaj yağı kalın yağ değildir, aksine mineral veya yarı sentetik uygun viskozite de bir yağ olur ve motorda istenilen alışma süreci olur.

Rodaj süresi boyunca segmanlar tam oturmuş sayılmaz ve tam kompresyon sağlamadığı için belli bir kilometre sonra fark hissetmeniz gayet normal buda ortalama rodaj bakımına denk gelmektedir genelde.

10W30 ile 10W40 yağın arasında (aynı marka ve aynı seri) çalışma sıcaklıklarında ki viskozite değerleri arasında aman aman bir fark yoktur.

Yeni yağ değiştiğinde motor daha sakin çalışır bununda sebebi yağın koruyucu özelliklerinin kaybolmamış olmasıdır, bu farkta sürüşte anlayabileceğiniz bir fark değildir.

Motosikleti
Rodaj yağı kalın yağ değildir, aksine mineral veya yarı sentetik uygun viskozite de bir yağ olur ve motorda istenilen alışma süreci olur.

Rodaj süresi boyunca segmanlar tam oturmuş sayılmaz ve tam kompresyon sağlamadığı için belli bir kilometre sonra fark hissetmeniz gayet normal buda ortalama rodaj bakımına denk gelmektedir genelde.

10W30 ile 10W40 yağın arasında (aynı marka ve aynı seri) çalışma sıcaklıklarında ki viskozite değerleri arasında aman aman bir fark yoktur.

Yeni yağ değiştiğinde motor daha sakin çalışır bununda sebebi yağın koruyucu özelliklerinin kaybolmamış olmasıdır, bu farkta sürüşte anlayabileceğiniz bir fark değildir.
Ben rodaj yağında kesinlikle yarı sentetik ve tam sentetik yağ kullanılmadığına dair bir metin okumuştum sadece mineral yağ kullanıyorlarmış ne kadar doğru bilemem tabi orası tartışmaya açık bir konu. Burada kalınlıktan kastım motorun içerisinde oluşan filmin kalınlığından bahsetmiştim.

Motosikleti
Şimdi rodaj yağı diye birşey yok yazıcam adam ben kelle motor söktüm yazacak 😂 tamam yazmiim

Hay senin kafana söktüğüm motorlar kadar taş düşsün emi. Rodaj yağı diye bir şeyin olmadığın sırf rodaj yapılsın diye yağ üretilmediğini bende biliyorum bay çok bilmiş onun adına rodaj yağı denmesinin sebebi hani her motorun rodajında kullanıldığı için rodaj yağı deniliyor olabilir mi acaba bay çok bilmiş? Rodaj yağı demeyeceğim de ne diyeceğim ben buna yılladır kullanılan bir terim ama tabi sen egonu burda şişirip tatmin etmek istediğin için tam senlik hareketler bunlar böyle devam et. Ben sana, bana yazma benimle muhattap olma dedikçe hala üsteleyerek yazmaya devam ediyorsun. Şey vardır bir de bilir misin "MAL DEĞNEĞİ" hani o da normalde değnektir ama malları güttmek amacıyla kullandıkları için MAL DEĞNEĞİ denmiştir 😉 Sen şimdi çıkıp şey de dersin "Şimdi MAL DEĞNEĞİ diye birşey yok yazıcam adam ben kelle motor söktüm yazacak" senden beklerim.

Son düzenleme:
Rodaj yağı diye bir şeyin varlığından bahsettin , kıvırma 😂
"Kalın" rodaj yağı diye sıfat bile eklemişsin mesajında..

Ayrıca benimle neden muhatap olmak istemiyorsun ki , sana hakaret etmedim , seviyeyi düşürmeden şamarladım azcık , fena mı birşeyler öğrenmiş oldun ;)
Bak yarın birgün yine kelle motor sökersin , senteyi tutturamazsan yaz bana çekinme , neyse madem istemiyorsun ben daha yazmıyorum bu konuya..

Son düzenleme:
Motosikleti
Rodaj yağı diye bir şeyin varlığından bahsetmedim demedim ben zaten lütfen mesajlarımı iyi okuyun ya okuma probleminiz var yada anlama probleminiz. Rodaj yağının sırf motor parçalarının ilk alışma sürecinde kullanıldığı için adının RODAJ YAĞI olduğunu bende biliyorum zaten ama buna başka ne sıfat ekleyeceğiz RODAJ YAĞI demeyip de? Ben bugüne kadar hep bu sıfatı kullandım ha sen kullanmazsın orası beni ilgilendirmez o senin seçimin. Sadece rodaj yağının kalınlık mevzusunda haklı olabilirsin belki değildir bilmiyorum ben öyle biliyorum eğer yanlış biliyorsamda gel adam gibi söyle kalın değil yanlış biliyorsun diye. Benim sizinle bir alıp veremediğim yok sizin üslup ve ukalalığınız ile ilgili alıp veremediğim var.

Ayrıca benimle neden muhatap olmak istemiyorsun ki , sana hakaret etmedim , seviyeyi düşürmeden şamarladım azcık , fena mı birşeyler öğrenmiş oldun ;)
Bak yarın birgün yine kelle motor sökersin , senteyi tutturamazsan yaz bana çekinme , neyse madem istemiyorsun ben daha yazmıyorum bu konuya..
Heeh bak işte tam da bundan bahsediyordum karakterini çok güzel açığa çıkardın afferim sana bay çok bilmiş hadi şimdi uza bu konudan benim canımı sıkma yaşına başına bakmam ağzımdan kötü cümleler çıkacak şimdi.

Son düzenleme:
Olm senin konundan uzasam ne olur ben 2010 beri bu sitedeyim , sen bir iki aya kaybolup gideceksin uslubundan belli..

Dikkatli ol ağzından çıkan kötü kelimeler başka biryerden sana geri girer..

Ben öyle moderatore şikayet butonunuda kullanmam..

Motosikleti
Olm senin konundan uzasam ne olur ben 2010 beri bu sitedeyim , sen bir iki aya kaybolup gideceksin uslubundan belli..

Dikkatli ol ağzından çıkan kötü kelimeler başka biryerden sana geri girer..

Ben öyle moderatore şikayet butonunuda kullanmam..
Aynen kimin üslubundan nasıl bir karakterde olduğu belli oluyor. Senden korkan senin gibi olsun İstanbul Beykoz'da oturuyorum istediğin zaman buyur gel moderatöre şikayet butonu kullanmazmışmış ayy çok korktum :) Sen anca önündekini şamarlarsın :ROFLMAO: Sana burada yaşından ötürü ağzımı bozmamaya çalışarak cevap vermeye çalışıyorum her seferinde ama sen mesajlarında ukalalığını üstüne koyarak devam ettiriyorsun yok şamarladım falan hayırdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar