Motora hangi yağı koydurayım?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Kendi tecrübeme göre ise Castrol en iyi sonuçları gördüğüm yağ , motosikletlerimde de kullanıyorum ama bahsettiğim tecrübe çalıştığım sektördendir..

Motul gibi firmalarında ürünleri kullanılabilir ama ben iki misli para verip satın almam , mesela Petronas'ında ürünleri kalitelidir , Mercedes F1 motoruna yağ üretecek seviyeye ulaşmış argeleri var ama fiyatı ortalama seviyede alınabilir , Elf de aynı fiyatlarla satış yapıyor tercih edilebilir , bunları yazıyorum zira Petrol Ofisi gibi sahtelerini hiç görmedim..

Son olarak , internetten satın alınan yağlarda ciddi bir sahte oranı var ,
Konunun en başında ve yağla ilgili neredeyse bütün konularda yazdığım gibi
markadan ziyade sorgulamamız gereken asıl mesele gözümüz gibi baktığımız motorlarımıza koyduğumuz yağın sahte olmaması , bu sebeplede Petrol Ofisi diyorum , kesinlikle sahtesi yok ve tam bir f/p ürünü..
Petrol Ofisi'nin motosiklet için tam sentetik ürünü yok sanırım? (Varsa adını yazabilir misin?)

Castrol'de de göremedim; yurt dışı sitesinde tam sentetik ürün var ama güncel olarak Türkiye pazarında bulunmuyor diye anladım...

Petrol Ofisi'nin motosiklet için tam sentetik ürünü yok sanırım? (Varsa adını yazabilir misin?)

Castrol'de de göremedim; yurt dışı sitesinde tam sentetik ürün var ama güncel olarak Türkiye pazarında bulunmuyor diye anladım...
Petrol Ofisinin tam sentetik yağları sarı renk kutulu olanlar..

Castrol tam sentetik yağlarında kutu üzerinde "Racing" ibaresi var 5/40 ve 10/50 şu an motosikletlerimde kullandığım tam sentetik yağlarıdır
(2025 de kutu üstünde "Ultimate" ibaresi yazmaya başladı)

Motosikleti
Petrol Ofisinin tam sentetik yağları sarı renk kutulu olanlar..

Castrol tam sentetik yağlarında kutu üzerinde "Racing" ibaresi var 5/40 ve 10/50 şu an motosikletlerimde kullandığım tam sentetik yağlardır
(2025 de kutu üstünde "Ultimate" ibaresi yazmaya başladı)
Nereden buluruz? :D Seyrantepe Oto Sanayi veya Maslak Oto Sanayi'de bildiğin yerler varsa notlarımda olsun. 3.500km kaldı yağ değişimine.

Nereden buluruz? :D Seyrantepe Oto Sanayi veya Maslak Oto Sanayi'de bildiğin yerler varsa notlarımda olsun. 3.500km kaldı yağ değişimine.
Maslak Atatürk sanayide en az 5 mağazada bulursun , Seyrantepe'de de var , tamirhanelerin tam orta göbekteki meydanda Deniz Rulman var , karşısındaki mağazada Petrol Ofisi yağları satıyordu..

Bu arada siteleri dolanmayada gerek yok , BP bayi ağınıda satın alınca adım başı PO istasyonunda da bulunur..

Son düzenleme:
Nasıl yurt dışından geliyor ya? Arabalarda kullandığımız bütün Castrol yağlar Türkiye üretimi, Skuterim için aldığım Power1 türkiye üretimi. :)

Edge ve Magnatec seriside aynı şekil Türkiye (hatta gemlik olması lazım) üretimi olması lazım, geriye ne kaldıki. :)

Shell Advance Ultra'da İtalya'da üretiliyor ama geri kalan serilerde yine Türkiye'de üretiliyor diye biliyorum.

Yağ konusunda seçicilik yapmak isterseniz yabancı forumlarda yağları analiz yapan sonuçları görmek isterseniz araştırabilirsiniz.

Ama yine söyleyeyim, tam sentetik sınıfında en iyi korumaya sahip olan yağ 7100'dür.
Castrolün gemlik tesislerinde, benim çalıştığım firmanın da fason üretimi var. Castrol için üretim yapıyoruz. Yağların karışımı veya birleştirilmesi Türkiye'de yapılıyor olabilir. Adamın dediği baz yağın dışarıdan geldiği yönündeydi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Po yağ markası MAXİMOTO

linki budur.

Motosikleti
Maslak Atatürk sanayide en az 5 mağazada bulursun , Seyrantepe'de de var , tamirhanelerin tam orta göbekteki meydanda Deniz Rulman var , karşısındaki mağazada Petrol Ofisi yağları satıyordu..

Bu arada siteleri dolanmayada gerek yok , BP bayi ağınıda satın alınca adım başı PO istasyonunda da bulunur..
Eyvallah. Castrol'ün kendi sitesinden Hepsiburada'daki mağazasına ulaştım ve 4L 5W-40 Ultimate sipariş ettim bile. Orijinal Castrol dururken PO ile uğraşmam açıkçası. İyi oldu bu iş. Fiyatı da gayet uygun; Liqui Moly veya Motul alsam 3L için en az 5-600₺ fazla verecektim. Şimdi 4L Castrol Ultimate için 3L Motul 7100 / Liqui Moly Race'e vereceğimden 700₺ civarı ucuza mal ettim ve iyi mal.

Son düzenleme:
Eyvallah. Castrol'ün kendi sitesinden Hepsiburada'daki mağazasına ulaştım ve 4L 5W-40 Ultimate sipariş ettim bile. Orijinal Castrol dururken PO ile uğraşmam açıkçası. İyi oldu bu iş. Fiyatı da gayet uygun; Liqui Moly veya Motul alsam 3L için en az 500₺ fazla verecektim. Şimdi 4L için 3L Motul'dan 500-700₺ civarı ucuza mal ettim ve iyi mal.
O halde Forum amacına ulaştı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eyvallah. Castrol'ün kendi sitesinden Hepsiburada'daki mağazasına ulaştım ve 4L 5W-40 Ultimate sipariş ettim bile. Orijinal Castrol dururken PO ile uğraşmam açıkçası. İyi oldu bu iş. Fiyatı da gayet uygun; Liqui Moly veya Motul alsam 3L için en az 5-600₺ fazla verecektim. Şimdi 4L Castrol Ultimate için 3L Motul 7100 / Liqui Moly Race'e vereceğimden 700₺ civarı ucuza mal ettim ve iyi mal.
Cyan'dan görünce aynı linkten ben de sipariş ettim.
Benim yağ değişim aralığı 6bin km, henüz 3bin km oldu, büyük ihtimalle artık bu sezon biter, gelecek sezon başı bakım yaptırırım, dursun kenarda, Nisan gibi değiştiririm.

Son düzenleme:
Cyan'dan görünce aynı linkten ben de sipariş ettim.
Benim yağ değişim aralığı 6bin km, henüz 3bin km oldu, büyük ihtimalle artık bu sezon biter, gelecek sezon başı bakım yaptırırım, dursun kenarda, Nisan gibi değiştiririm.
Benim motorun yağını 50 km önce değiştirdim. Evde shel marka 4 lt yedeğim var.. Başlık o kadar güzel ve yağ bakımı o kadar hoşuma gidiyor ki şimdi 4 lt Castrol de ben sipariş vereceğim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim motorun yağını 50 km önce değiştirdim. Evde shel marka 4 lt yedeğim var.. Başlık o kadar güzel ve yağ bakımı o kadar hoşuma gidiyor ki şimdi 4 lt Castrol de ben sipariş vereceğim.
Ben daha geçen ayki Kırklareli köfte gezisinden kalan çamurları yıkamadım motorumdan. Sezon içinde fırsat bulabildiğim her boş vakitte bakımla uğraşacağıma geziyorum anca vakit buluna. Yağ değişimini falan da zaten yılda bir, usta yapsın.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sahte olmadıkça, özellikleri karşıladıkça, hiç bir fark yok. 35 sene Aliağa'da çalışan enişte derdi "Hepsine biz veriyoruz." Koçtan sonra ne oldu bilmem.

JASO MA almış herhangi bir yağ.
Yağların arasındaki farklar konusunda yedi saat konuşabilirim, sonuç, JASO MA onaylı doğru viskozitedeki herhangi bir yağı kullanabilirsin.
Farklar nelerdir, ben neden bunu söyleyip kendim herhangi bir yağ koymuyorum falan bunlar bir forum postunda 3 forum postunda çözülecek konular değiller. Bu konuya gerçekten merakın varsa yıllar içerisinde araştıra araştıra bazı şeylere hakim olabilirsin, gerek var mı? yok.

Motosikleti
JASO MA almış herhangi bir yağ.
Yağların arasındaki farklar konusunda yedi saat konuşabilirim, sonuç, JASO MA onaylı doğru viskozitedeki herhangi bir yağı kullanabilirsin.
Farklar nelerdir, ben neden bunu söyleyip kendim herhangi bir yağ koymuyorum falan bunlar bir forum postunda 3 forum postunda çözülecek konular değiller. Bu konuya gerçekten merakın varsa yıllar içerisinde araştıra araştıra bazı şeylere hakim olabilirsin, gerek var mı? yok.
Kullanıcılarının Shell Rotella dizel motor yağı (ama JASO MA uyumlu) kullanıp da 250.000km yaptığı bir motora sahip bir motosikletim olduğu için ben de artık çok takmıyorum. :D

10W-40 yerine 5W-40 kullanmaya kafa yordum azıcık; kafama yattı, öyle devam ediyorum sadece...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kullanıcılarının Shell Rotella dizel motor yağı (ama JASO MA uyumlu) kullanıp da 250.000km yaptığı bir motora sahip bir motosikletim olduğu için ben de artık çok takmıyorum. :D

10W-40 yerine 5W-40 kullanmaya kafa yordum azıcık; kafama yattı, öyle devam ediyorum sadece...
Ben Kymco dt'da 5-40 kullanıyorum. Bunların marşı biraz nazlı. Kışın tek marş devam, 10-40 da biraz gıv gıv ediyor sonra çalışıyor.

Rotella aynı zamanda JASO MA'lı ama =)
Motosiklet dışında dizel kamyonlarda da kullanılıyor evet :D Sırf Suzuki V2 için değil bütün amerika bundan kullanıyor :D

10w30 yağ koyan yere gidip kendiniz seçin. Güzel bi imkan o, honda türkiye 10w40 öneriyo diye bişey olamaz honda türkiyenin kendi mühendisi mi varmış neye göre öneriyomuş? En çok kâr bırakan o diye onu getiriyolar türkiyeye, başkaca açıklama yalandır sallamadır.

Ayrıca 10w40 ve 10w30 koyulmuş africa twin kullandım, gerçekten de fark sürerek hissedilebiliyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Adamın her açtığı konuda kavga çıkıyor yav :)
Hocam sanırım beni başka birisiyle karıştırıyorsun profilime girip bugüne kadar açtığım konuları inceleyebilirsiniz. Bırakın kavga etmeyi daha bugüne kadar bu forumda kimseyle laf dalaşım bile olmamıştır bu ilk oldu. 🙂

10w30 yağ koyan yere gidip kendiniz seçin. Güzel bi imkan o, honda türkiye 10w40 öneriyo diye bişey olamaz honda türkiyenin kendi mühendisi mi varmış neye göre öneriyomuş? En çok kâr bırakan o diye onu getiriyolar türkiyeye, başkaca açıklama yalandır sallamadır.

Ayrıca 10w40 ve 10w30 koyulmuş africa twin kullandım, gerçekten de fark sürerek hissedilebiliyor.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama kime ne anlatıyon kendiler sürerken anlamıyor diye başkalarını da anlamayacak sanıyorlar bu kişiden kişiye göre değişir.

Piste çıkmadığınız sürece, "sahte olmayan" herhangi bir 10W-30 yağı koyabilirsiniz. Yarı sentetikler de olur; zaten değişim periyodu 6.000km veya 1 yıl, önce hangisi gelirse. Çok uzun değil yani. (12.000 ise tam sentetik kullanın ama...)

Liqui Moly Street yağların sahtesini hiç duymadım; kutusu biraz detaylı falan, ayrıca Motul veya Castrol gibi çok bilindik bir isim de değil...

Bende Honda varken hep Esengül'e giderdim ve Motul 7100 10W-30 kullandırırdım. Ne NC750X ne de CB500F'te zerre şikâyetim olmadı; vites geçişleri düzgün olurdu, yağ da 6.000km sonra temiz çıkardı.
Teşekkürler 🙏🏻

Motosikleti
Ns200 15"
Castrolün gemlik tesislerinde, benim çalıştığım firmanın da fason üretimi var. Castrol için üretim yapıyoruz. Yağların karışımı veya birleştirilmesi Türkiye'de yapılıyor olabilir. Adamın dediği baz yağın dışarıdan geldiği yönündeydi.
Abi üretim diyince ben direkt olarak burada üretildiğini zannediyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar