Herşeyi çok bilenler , belkide satıcı olarak foruma girip markaları kötüleyenler , eskiler bilir gaz verip gitmesi bile yeterliyken poposu yumuşak ve titreşimsiz minder isteyenler , tam curcuna yav burası. 4.000 tl lik motor alıyorsunuz. %18 i kdv , %8 i ötv , sonra satan bayi üstüne kar alıyor , yurtdışından taşınması nakliyeside para , bide bunu getirten ana bayi var oda para kazanıyor . Ayrıca üreticiside para kazanıyor derken aslında 4 liraya alıpta bindiğimiz bu motor aslında 3 kuruşluk motor oluyor özünde. Peki biz ne bekliyoruz bu motorlardan , abi bastın mı uzayacak , titreşim sıfır olacak , parça kalite olacak ama aynı zamandada yedek parça ucuz olacak , hem şehir içi gidecek hemde uzun yola gidecek he uzun yoldada yormayacak , şişmeyecek arkada artçıda olsa öksürmeyecek , bayırlarıda tırmanacak yaz yaz bitmez.
2 sene önce sıfır 150 mcx aldık babamla , ortalama 10.000 kilometreye geldi şu anda.Alırken ne aldıgımı biliyordum yada motorun ne verebilecegini , verdiğim paraya göre bizi fazlasıyla tatmin etti , peki neden biliyormusunuz?
Birincisi nasıl olsa parçası ucuz 3 kuruşa geldi zaten diyerek limitlerini zorlayarak canını çıkartarak kullanmadık , insan gibi sakin ona saygı duyarak onu severek kullandık,
İkincisi de en önemliside bu bakımlarını aksatmadık , yagını suyunu düzenli değiştirdik , zincirin kopmasını , lastiğin yarılmasını beklemedik .
Sonuç bu çin malı abi çinliye para mı verilir diyen , zenginin parasının ağızlarını yorduğu züğürtlere itibar etmedik , aldık malımıza baktık adam gibi hiç bir sıkıntı yaşamadan bindik , binmeyede devam ediyoruz.
Benim çok param yok , japon alıp bölgemdeki bir tane yetkili servisin istediği gibi at koşturup sonuçta japona biniyorsun diyerek çıkardığı kazık faturaları ödeyecek param da yok gücümde yok. Benim gibi akşama kadar çalışıp 3 kuruş para kazanan , kazandıgı parasıyla hem ailesini geçindiren hemde motoruna bakmaya çalışan kardeşlerime sesleniyorum. Çin min beğendin mi kardeşim motorun kasasını duruşunu şeklini al bin bu hayat senin zevk senin akıl senin kime ne , adam diyorki bu kasa 50.000 km gider oda nasıl hesapladıysa diyelim dogru olsun o kadar gider biz 2 senede 10.000 km yaptık senin 50.000 km ni yapmaya ortalama 10 sene lazım

) Diyelim ki 5 senede yaptım yav en azından begendiğim hoşuma giden sevdiğim motora binmiş olacagım sorun ne ki anlamadım ?
Çok yakında inşallah mondialın 180 Z-ONE S modelinin beyaz rengini 1 sn bile düşünmeden alıyorum , aldıgımdada buradan ilan ederim nasipse. Bütün motorbisiklete gönül vermiş , mototrbisikletsiz bir hayat düşünemeyen kardeşlerime selam olsun , Allah kaza bela vermesin , saygılarımla.