Lastikleri değiştirmeli miyim?

Merhabalar, 2026 model bajaj pulsar rs200 aldım motor şuan 360km de.

Forumlarda vs okuduğum kadarıyla lastiklerinin çok kötü olduğu belirtilmiş, lakin şuan maddi durumum çok yerinde olmamasına rağmen öncelik güvenlik olduğunu düşündüğümden kaynaklı lastikleri değiştirmeli miyim yoksa bu lastikler beni bir süre idare eder mi?
Teşekkürler iyi günler
Hocam size en büyük tavsiyem lastiğe değil kendinize güvenin buradan kötü lastik iyidir sonucunu çıkarmayın viraja girerken yolun durmuna asfaltın durumuna bakıp girin bilmediğiniz viraja hızlı girmeyin frenleme yaparken lastiğin nasıl tepki verdiğine bakıp ona göre fren kullanımı yapın bu şekilde iyi lastik alana kadar sizi fazlasıyla idare edecektir

Bu arada benim anlatmak istediğim g.tüne güvenen dandik lastik kullanır filan değil he. Yumuşak hamurlu lastiğin bile kaydığı yerde fabrika çıkış lastiği veya kalitesiz lastik sizi dağa, bayıra uçurur demek istedim. Ama cidden kötü lastik kullan birşey olmaz diyen varsa da delidir o, sakın sözüne itibar etmeyin. İsterse 40 yıllık motosiklet sürücüsü olsun. Adam yerine koyup da güvenmeyin o modellere.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Motosikleti yere baglayan lastiklerin yola temas eden alani kredi kartindan kucuk. Asfalt kalitemiz de ortada. Dusuk hizda da yuksek hizda da laatik cok onemli. Imkan verdigince en iyi lastigi kullanmak kisinin kendine yapacagi bir iyiliktir. Imkani yoksa ve fabrika cikisi kotu lastikle kullanacaksa da lastigin tutusunun bilincinde olarak ve kendi kapasitesi olculerinde kullanirsa yine kendine iyilik yapmis olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklet her zaman ikinci bir şans vermeyebiliyor ama?? Geçen hafta okuldan çocuğunu almaya giden genç bir kadının yolun ortasına çıkan aracı görünce yaptığı frenle motoru yatırıp kayarak arabaya çarpıp öldüğü bir video vardı izledin mi bilmiyorum. O kadın bugün hayatta olsa herhalde bize ABS nin ve lastiğin önemini anladığını söylerdi.
Sen fren yapmayı bilmiyorsan seni ne iyi lastik kurtarır ne de Abs. Senin kaskın yoğurt kabından halliceyse seni ne iyi lastik kurtarır ne de Abs. İyi lastikli ve Abs'li motor devrilmiyor mu kaza yapmıyor mu sanıyorsun?

Allah o hanım kızımıza rahmet eylesin, toprağı bol ve mekanı cennet olsun ama o motorda Abs ve iyi lastik de olsaydı motor kullanamama+dandik kask+fren yapmayı bilmeme= yine de vefat edecekti, bugün olmasa da belki kısa bir zaman sonra.

Motosikleti
K 1600 GTL
Sen fren yapmayı bilmiyorsan seni ne iyi lastik kurtarır ne de Abs. Senin kaskın yoğurt kabından halliceyse seni ne iyi lastik kurtarır ne de Abs. İyi lastikli ve Abs'li motor devrilmiyor mu kaza yapmıyor mu sanıyorsun?

Allah o hanım kızımıza rahmet eylesin, toprağı bol ve mekanı cennet olsun ama o motorda Abs ve iyi lastik de olsaydı motor kullanamama+dandik kask+fren yapmayı bilmeme= yine de vefat edecekti, bugün olmasa da belki kısa bir zaman sonra.
Yani yazdığım şeylerden bu anlamı çıkartmak için özel çaba sarf etmek gerekiyor. Bu çabayı neden sarf ettiğini anlamıyorum muhtemelen klana dahil olmadığım için olabilir. Ben nerede fren yapmayı bilmiyorsan, ileri bakmayı beceremiyorsan ve kötü sürücüysen bile iyi lastik seni kurtarır yazdım ki? Yukarıdaki örneği killingroadın yazdığı bazı yeteneklerin gelişmesi için kötü lastik abs siz motosiklet sürmenin faydalı olabileceği düşüncesine cevaben verdim motosiklet herzaman öğrenebileceğin ikinci şansı vermeyebilir. Motosiklette iyi lastik kullanmanın gerekliliği gibi bir konu bile anlamsız yerlere çekilebiliyor çok ilginç gerçekten. Forumda lastik önerisi sorulan başlıklara neden hiç biriniz cst irc vs üzerinde naylon yazan lastikleri önermediniz bugüne kadar? Amaç üzüm yemek değil anlıyorum da böyle bir konuda anlamsız muhalefet yapıp komik olmaya da gerek yok. Hevesinizi başka konulara saklayın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yani yazdığım şeylerden bu anlamı çıkartmak için özel çaba sarf etmek gerekiyor. Bu çabayı neden sarf ettiğini anlamıyorum muhtemelen klana dahil olmadığım için olabilir. Ben nerede fren yapmayı bilmiyorsan, ileri bakmayı beceremiyorsan ve kötü sürücüysen bile iyi lastik seni kurtarır yazdım ki? Yukarıdaki örneği killingroadın yazdığı bazı yeteneklerin gelişmesi için kötü lastik abs siz motosiklet sürmenin faydalı olabileceği düşüncesine cevaben verdim motosiklet herzaman öğrenebileceğin ikinci şansı vermeyebilir. Motosiklette iyi lastik kullanmanın gerekliliği gibi bir konu bile anlamsız yerlere çekilebiliyor çok ilginç gerçekten. Forumda lastik önerisi sorulan başlıklara neden hiç biriniz cst irc vs üzerinde naylon yazan lastikleri önermediniz bugüne kadar? Amaç üzüm yemek değil anlıyorum da böyle bir konuda anlamsız muhalefet yapıp komik olmaya da gerek yok. Hevesinizi başka konulara saklayın.
Senin ben bu sinirinin, bu tuhaf düşünce yapının neden kaynaklandığını bilmiyorum ama muhtemelen soda içersen geçer. Bir de abilerin gibi laf sokmaya çalışma, olmuyor, sakil duruyor senin üzerinde. (Sakil; Çirkin, kaba, yakışıksız)

İyi lastik tabi ki şart ama vefat eden birinin örneğini vermişsin ve iyi bir lastikle ve abs ile o kazadan kurtulabileceğine inanmışsın. Sana güzel bir dille açıklayayım; babayı kurtulurdu.

İyi lastik önemli ama kazaya sebep olan hataların çoğu lastik dandikliğinden ziyade sürüş dandikliğinden.

Motosikleti
K 1600 GTL
Senin ben bu sinirinin, bu tuhaf düşünce yapının neden kaynaklandığını bilmiyorum ama muhtemelen soda içersen geçer. Bir de abilerin gibi laf sokmaya çalışma, olmuyor, sakil duruyor senin üzerinde. (Sakil; Çirkin, kaba, yakışıksız)

İyi lastik tabi ki şart ama vefat eden birinin örneğini vermişsin ve iyi bir lastikle ve abs ile o kazadan kurtulabileceğine inanmışsın. Sana güzel bir dille açıklayayım; babayı kurtulurdu.

İyi lastik önemli ama kazaya sebep olan hataların çoğu lastik dandikliğinden ziyade sürüş dandikliğinden.
😂😂 tuhaf düşünce yapısı psikoloji de buna yansıtma diyorlar sinirli değilim tomygun niye sinirleneyim sadece dünya düz mü yuvarlak mı onu tartışıyormuşuz gibi hissediyorum. Sakili parantez içinde açıklamayı filan kimden öğrendin abilerinden mi ?? Dediğim gibi sende sevgili hocanda insanların söylemediği şeyleri söylemiş gibi kabul edip polemik yaratmaktan zevk alıyorsunuz. Bu nedenle ben bu zevkinize daha fazla alet olmayacağım. Okan la beraber devam edin... 😉

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
😂😂 tuhaf düşünce yapısı psikoloji de buna yansıtma diyorlar sinirli değilim tomygun niye sinirleneyim sadece dünya düz mü yuvarlak mı onu tartışıyormuşuz gibi hissediyorum. Sakili parantez içinde açıklamayı filan kimden öğrendin abilerinden mi ?? Dediğim gibi sende sevgili hocanda insanların söylemediği şeyleri söylemiş gibi kabul edip polemik yaratmaktan zevk alıyorsunuz. Bu nedenle ben bu zevkinize daha fazla alet olmayacağım. Okan la beraber devam edin... 😉
Tek kaldın diye saymayı mı unuttun? Sıkma canını yakında farklı bir isimle döner foruma abin.

Motosikleti
K 1600 GTL
Tek kaldın diye saymayı mı unuttun? Sıkma canını yakında farklı bir isimle döner foruma abin.
Benden yaş olarak küçük, kardeşim olabilir. Keşke dönse... ayrıca ben bir guruba veya topluluğa dahil olunca kendimi daha güçlü ve daha iyi hissetmiyorum. Bunada ihtiyaç duymuyorum çok şükür. Dediğim gibi konu anlamsız yerlere gidiyor. Sözün özü arabada da motosiklet tede alınabilecek en iyi lastik alınmalıdır. İmkanlar elvermiyorsa kullandığın lastiğin kapasitesine uygun sürüş yapılmalıdır. Başından beri yazdığım anlatmak istediğim budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar