Kulak Tıkacı Hakkında

Motosikleti
Dominar D250
rodaj yeni bittiği için ilk defa 100km üstü hıza çıktım ve sessiz vaadiyle aldığım kaskın bile içinde fırtınalar koptuğunu yaşayınca kulak tıkacı almaya karar vermiştim, bu konu üstüne iyi denk geldi, mesajlarınızdan anladığım bu işin f/p ürünü alpine motosafe sanırım, listeye ekledim

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
rodaj yeni bittiği için ilk defa 100km üstü hıza çıktım ve sessiz vaadiyle aldığım kaskın bile içinde fırtınalar koptuğunu yaşayınca kulak tıkacı almaya karar vermiştim, bu konu üstüne iyi denk geldi, mesajlarınızdan anladığım bu işin f/p ürünü alpine motosafe sanırım, listeye ekledim
Alpine Motosafe'ler çok güzel, özellikle Race olanlar: Pro diye bir pakette Tour + Race takım satılıyor, sadece Race bulabilirseniz daha uygun olur; Tour ile Race arasında yaklaşık 2x ses kesme farkı var...

Konu içinde şu mesajda başka bir üründen bahsedilmiş ve bunu alan kişi de çok memnun kalmış. Daha uygun fiyatlı iyi bir çözüm olabilir.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Yakın zamanda 2 günde yaklaşık 1000km yol yapacağım, hangi modeli kulak tıkacı tercih etmem gerek. Genelde 120 ila 130 arası gideceğim. Xmax400 kullanıyorum ama cam rüzgarı tam kaskıma vuruyor. Yağmurlardan dolayıda tur camı almak istemiyorum. Daha önce uzun yol yaptım bu motorla ve çok fena rüzgar sesi geliyordu. Bu kulak tıkacı rüzgarı iyi bir şekilde kesiyor mu ?

Motosikleti
D400
Kaskınız güzel bir kask ise alpine yeterlidir fakat çok rüzgar alan kötü bir kask ise 3m tıkaçlardan takın.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kask zaten ömür olarak uzatmaları oynuyor hatta bitmiş. İmkan varsa yanında daha sessiz bir kaskta alın.

Motosafe genellikle yeterlidir. Ben 40-50k km yaptım sanırım bu tıkaçlarla. Tour ve Race modelleri var bende.

Motosikleti
Honda CRF250L
3-4 aydır Temudan aldığım bu modeli kullanıyorum, hemde çok ucuz ve yedek lastikde çıkıyor içinden. Bu tıkaçın arka kısmı 90 derece olduğu için, taktığım zaman kulak kepçesinin içinde kalıyor, bufda üstüne gelince takarken yerinden çıkma sorunu yaşamıyorum ama kaskı çıkarırken illaki o tıkaçın yeri /ayarı bozuluyor

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yakın zamanda dediğine göre seyahat sanırım bir kaç gün içinde gerçekleşecek. Muhtemelen temu'nun gelmesi seyahatin başlangıç zamanından sonrasına sarkacaktır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
https://www.motomax.com.tr/alpine-motosafe-motogp-edition-kulak-tikaci peki bu modeli mi alsam sizce ? Hangisini önerir siniz? Olabildiğince kessin istiyorum rüzgarı. Müzikte dinleyeceğim ama çok önemli değil
alpine motosafe race modeli alın.
ben çok memnun kalınca hem hanıma bir tane aldım hem de ara sıra çocuklar gezdirirken onlar da taksın diye onlara da aldım.
En sessiz kaskta bile çok farkediyor konfor olarak.

xmax 400'de de onun ön camı xmax 250 gibi, benim 180 boyumla rüzgar tam kaskın tepesinde patlıyordu, çok rhaatsız edici bir şey, ön cama ilave gp kompozit'in ki taraftan tutturulan deflektörünü taktım çok farketti çok rahatlattı, ama bu sefer de son hızı düştü ama 250cc scooterda şehir dışına çok çıkmadığım için önemsemedim, xmax 400 daha güçlü onda daha iyi olur.
o deflektörü takınca görüşümü çok bozmadı, yağmurda onun üzerinden bakıyorum, deflektörün içinden bakınca da yağmurda fazla su tutmuyor yine yol iyi görünüyor. Bu deflektörün gri olanı var takınca xmax'ın gri ön camı ile ayn renkte güzel görünüyor ama yağmurda falan görüş açısından beyaz en şeffaf olanı daha kullanışlı.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
alpine motosafe race modeli alın.
ben çok memnun kalınca hem hanıma bir tane aldım hem de ara sıra çocuklar gezdirirken onlar da taksın diye onlara da aldım.
En sessiz kaskta bile çok farkediyor konfor olarak.

xmax 400'de de onun ön camı xmax 250 gibi, benim 180 boyumla rüzgar tam kaskın tepesinde patlıyordu, çok rhaatsız edici bir şey, ön cama ilave gp kompozit'in ki taraftan tutturulan deflektörünü taktım çok farketti çok rahatlattı, ama bu sefer de son hızı düştü ama 250cc scooterda şehir dışına çok çıkmadığım için önemsemedim, xmax 400 daha güçlü onda daha iyi olur.
o deflektörü takınca görüşümü çok bozmadı, yağmurda onun üzerinden bakıyorum, deflektörün içinden bakınca da yağmurda fazla su tutmuyor yine yol iyi görünüyor. Bu deflektörün gri olanı var takınca xmax'ın gri ön camı ile ayn renkte güzel görünüyor ama yağmurda falan görüş açısından beyaz en şeffaf olanı daha kullanışlı.
Benim xmaxin camı biraz siyah gibi , şefaf takarsam olur mu ki acaba ? Birde gözümde astigmat var sıkıntı olur mu ? Genelde gözlüksüz kullanıyorum motoru.

https://ibb.co/VYGLZ8mf
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kask zaten ömür olarak uzatmaları oynuyor hatta bitmiş. İmkan varsa yanında daha sessiz bir kaskta alın.

Motosafe genellikle yeterlidir. Ben 40-50k km yaptım sanırım bu tıkaçlarla. Tour ve Race modelleri var bende.
Hocam hangi modelini öneriyorsunuz Motosafe'nin ? Tour ve Race ek olarak bu modelde varmış https://www.motomax.com.tr/alpine-motosafe-motogp-edition-kulak-tikaci

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu kasa xmax vardı bende, o zaman benzer bi problemden tur camı bulup takmıştım. Kulak Tıkacı falan bilmiyordum o zamanlar. Tur camı şeffaf. Akşama hatırlarsam bulur atarım. Evdeki pc'de olmalı fotosu. 1.83 benim boy. Rüzgarın yüzüme patlamasından dolayı gelen rüzgar sesi derdim bitmişti.

Motosikleti
Benim xmaxin camı biraz siyah gibi , şefaf takarsam olur mu ki acaba ? Birde gözümde astigmat var sıkıntı olur mu ? Genelde gözlüksüz kullanıyorum motoru.

https://ibb.co/VYGLZ8mf

Hocam hangi modelini öneriyorsunuz Motosafe'nin ? Tour ve Race ek olarak bu modelde varmış https://www.motomax.com.tr/alpine-motosafe-motogp-edition-kulak-tikaci
Şeffaf alın, gri olanı görüşü engelliyor özellikle karanlıkta veya yağmurda, şeffaf olanı güzel.
Orjinal camı söküp tur camı da takılıyor ama o çok iri duruyor, şeklini beğenmemiştim, GP'nin deflektörü güzel iş görmüştü, açısını düzgün ayarlayınca iyi olmuştu. Hala duruyor benim xmax üzerinde.

Deflektörün linkini atayım: (Link ekleyemedim, fotosunu ekleyeyim.)
gp-kompozit-universal-cift-baglantili-ruzgar-saptirici-deflektor-seffaf-8355.jpeg

Motosafe'in de race modelini öneriyorum. Tour olanına göre daha çok kesiyor rüzgar sesini.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Şeffaf alın, gri olanı görüşü engelliyor özellikle karanlıkta veya yağmurda, şeffaf olanı güzel.
Orjinal camı söküp tur camı da takılıyor ama o çok iri duruyor, şeklini beğenmemiştim, GP'nin deflektörü güzel iş görmüştü, açısını düzgün ayarlayınca iyi olmuştu. Hala duruyor benim xmax üzerinde.

gp-kompozit-universal-cift-baglantili-ruzgar-saptirici-deflektor-seffaf-8355.jpeg

Motosafe'in de race modelini öneriyorum. Tour olanına göre daha çok kesiyor rüzgar sesini.

Tamamdır o zaman Race olan modelini alayım. Dekleftör olarak bunu öneriyorsunuz değil mi ? 1050 tl olan

Tamamdır o zaman Race olan modelini alayım. Dekleftör olarak bunu öneriyorsunuz değil mi ? 1050 tl olan
Bu dekleftörler 130 140a çıkınca sorun olur mu ?

Motosikleti

Bu dekleftörler 130 140a çıkınca sorun olur mu ?
Sorun olmuyor.
Yalnız ayar mekanızması bir süre sonra tozdan falan sıkışıyor, ayarlanmaz oluyor, çok zorlayınca da kopuyor, önceden wd40 falan sıkıp yumuşatmak gerekiyor. ilk takınca ayarlarken sorun yok, 1 yıl falan sürekli aynı ayarda kalınca mekanizma toz yüzünden sıkışıyor o da sorun sayılmaz, bir kere ayarlayınca bırakıyorsunuz öyle zaten.

Benim xmax 140'ı yalnızca dik yokuş aşağı görür, ama 130'da sorun yoktu.
Aynı deflektör Cyan'ın vstrom'da takılı, o 180 görüyor sorunsuz.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS

1 yılı aşkın süredir bunu kullanmaktayım. İçerisinde kendine has seramik filtresi bulunmakta. Galiba DRD getirmeye başlamış ülkemize.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Herkese çok teşekkür ederim hem deflektör hemde kulak tıkacı alacağım. Uzun yoldan dönüştede yorumlarımı burada yazarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar