Kuba Kuba Strike 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motorun üstündeki arka dişli 43, 1. Viteste gazı açınca motor bağırıyor hemen 2-3-4-5 vites istiyor.dolayısıyla hem fazladan benzin yakma, hem sürekli vites değişimi insanı yoruyor,+ debriyaj balatalarının ve halatıniñ çabuk yıpranması gibi yan etkiler cabası. Ben 38 dişli taktım memnunum, daha küçük dişli üst vitesi(5.vites)öldürür yokuşlarda çekişi(torku) düşürür.
şimdi bana şehir içinde 3 vites yetiyor 40-60 arası takılıyorum.hız istediğimde 4e atıyorum. kısaca durum böyle..

38 dişli bulabileceğim bir yer var mı peki ve bunu kendim değiştirebilir miyim?

Kayseriden Haca motordan aldım. Geçen Yaz. 7-8 ay oldu

Anladım hocam yarın ben bi sıkı pazarlık yapmayı deneyeyim hem aynı yerden kask mont eldiven dizlik koruma demiri vs. de almayı düşünüyorum

Ankara isil da leventten aldim.
2300 motor..

Elcik koruma
Diz koruma
On siper
Topcase
Montaj iscilik

250 tl..

Krwdi kartina 12 taksit

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------

Birde koruma demiri vardi

Son düzenleme:
Bu motorun 38 dişlisi biraz zor bulunan bi dişli, bence sen 100km. Fabrika çıkişı bu haliyle gez, bu arada hangi şehirdesin bilmiyorum ama 38 dişli ara,
Bulamazsan ben yardımcı olurum, ben kendim taktım, elin anahtar tutuyorsa, elinden geliyorsa kendin yapabilirsin. 38 dişli takıldıktan sonra aradaki farkıda görmüş olursun. Bedavadan biraz pahalı motosiklet işte esnaf işi, ayağınızı yerden keser, keçi gibi tırmanır, daha ne istiyonuz:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------

Bu arada ben beyazını aldım; ama daha sonra gördüğümde, siyahıda gözümde kaldı, satıp, siyahınımı alsam acaba;)

bence dişli 3000-4000 km den sonra takılmalı....

auz7ms.jpg

Son düzenleme:
Aynı motordan 1 tane daha alsam hemen, 0kmde dişlisini değiştiririm.
servis yüzünden geç kaldım.vites değiştirmekten mahfoldum boşuna fazladan yaktığın benzinde cabası 100km fazladan 1lt. Yakmışımdır.hem pahalı benzıni lt.si 5 tlyi geçmiş. Neyse Benim ekzos la ilgili'de planlarım var; egsoz hem uzun(gerçi diğer motorlardada öyle) ve dışa dönük aerodinamiği etkiliyor biraz.değiştirmektense olursa kısaltmayı düşünüyorum..

Bu konuda forumda bilgisi olan arkadaşlar, düşüncelerini bizimle paylaşırsa iyi olur...

bende bi sistem yapım orjinal eksoza bi aparat yapıp şehir içi sessiz şehir dışı sesli olmasını istiyorumbakalım bi şeyler düşünücem

Egzos deliginin etrafina 5-6 tane delik deldirecegim. Cok guzel , gokgurultusu gibi ses gelecegini tahmin ediyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------

Arka kampana fren, her yagmur yagdiginda feci sekilde otuyor.

Biriken balata tozlarinin islanmayla camurlasmasindan dolayi ,

Duzenli olarak nasil temizleyebiliriz...? Balata spreyini nasil sikabiliriz??

Sokmemizmi gerekiyor??

Evet yağmurlu, çamurlu havalarda sorun oluyor arka kampana fren. Ama her kirlendiğindede arka teker sökülmezki; Balata spreyi ne kadar işe yarar bilemem.dikkatimi çeken husus kampanayla jant arasındaki aralık fazla ordan kolaylıkla su, toz giriyor ve çamurlaşıyor(diğer arka kampanalı motorlarda oluyormu bu acaba).ben su ,toz girmesini engellemek için oraya
Sactan bir parça yaptırıp takmayı düşünüyorum..

Tekrar merhaba arkadaşlar dün itibarıyla motorumu almış bulunuyorum.

Sıfır Kuba Strike 150 Beyaz (Kırmızı niyetim vardı ama kalmadığı için beyaz oldu)Motosiklet
Motor Koruma Demiri
LS2 Kask
Prohel Mont
Dizlik
Eldiven
Tek Kasklık Sepet

bunları İstanbul'dan aldık ve A2'li arkadaşla İstanbul'dan İzmit'e yola çıktık. Fakat sanırım yola çıkmak da hata yaptık çünkü motor 0 olduğu için haliyle ruhsat plaka hiçbir şey yoktu üzerimizde sadece fatura. Öğrendiğim kadarıyla plaka takılmadan motorun 3 ay durma hakkı varmış fakat plakasız motorun trafiğe çıkması tamamen yasak. Biz 90 km'ye yakın yol yaptık o gün o şekilde hem de şehirler arası. Neyse ki kazasız belasız motoru yerine çektik ve bıraktık :).

Bugün ise öncelikle giderek ehliyet kursu için kaydımı yaptırdım ve nasip olursa 26-27 Nisan'da direksiyon sınavına girerek B 'nin yanına A2 'yi de yazdıracağım :) .

Plakasız olmayacağı haberini öğrenince gittiğim yerlerdeki tüm sigorta acentelerine uğradım tabii ki. Yaklaşık 250TL'ye 34 plaka için sigorta yaptırabileceğim sanırım hala araştırmalarım devam ediyor. Sigorta araştırmalarını yaparken bir yandan da Emniyet'ten pazartesi günü için Yeni Kayıt İşlemleri bölümünden randevu aldım.

Aklıma takılan bazı şeyler kaldı onları da sizlerden yardım alarak çözmeyi umuyorum.

1. Sigorta şirketleri hafta sonu sigorta işlemlerini yaparlar mı?
2. Randevu kağıdında "T.Ş.O .F’dan 2 Adet Usulüne uygun doldurulmuş Ek-1" denmiş pazartesi sabahtan TŞOF'a uğrayarak bu belgeleri alıp dolduracağım ya da doldurtacağım sonra emniyete geliyorum sıramı bekliyorum sıram geldiğinde gidip evraklarımı veriyorum veeee .... bundan sonra emniyette görevli memur bana ne verecek? Sadece ruhsatımımı verecek? Plakayı nereden ve ne şekilde alacağım? Bunlarla ilgili tecrübeleri arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.
3. Muayene yaptırmam gerekiyor mu? Kimse muayene ile ilgili bir şey demedi.
4. Şimdi aklıma gelen bir diğer soru TŞOF hafta sonu hizmet veriyor mu? Araştırdım internetten sadece hafta içi açıkmış Ek-1 belgesini alırken yanımızda bulundurmamız gereken evraklar ise şu şekildeymiş;
1) Ruhsat(veya tescil belgesi)
2) Trafik Sigortası
3) T.C. Kimliği

Bu işe girişecek arkadaşlara yardımcı olması amacıyla başımdan geçenleri her mesajda adım adım anlatmaya çalışıyorum. Eksik kaldığım yerlerde de sizden yardım istiyorum.

Motorla beraber bir fotoğrafımı da paylaşayım :)

04Mjomi.jpg

INJIwa2.jpg

Webbilgisi arkadaşım; öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmak nasip etsin, maşallah diyelim. Aramıza hoşgeldin, bu arada ehliyetsiz ve plakasız sakın trafiğe çıkma; kallavi cezası var, bide motorun bağlanması cabası.

3842.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------

Benim motorun kapagina almadan once 38 yazmislar. Neyi ifade ediyor...? Bilen varmi

Webbilgisi hayırlı uğurlu olsun, allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin, maşallah diyelim.

x_e822c661.jpg

_m_gw_yqnvZxsIrrq9KAC-7TKGEEF5jCzuaPH2cdMIS96VxBp8TKYqa412JTUSPRvMhRFav3Y3hnx5jXa-KpeAqbx69f5gyql0-Zzs6YGjXBR1zwbmp8Zh_2tvaGu-Q_VsfDeWybILuDHfGiA=.jpg

new_bajaj_pulsar_200ns-other.jpg

3842.jpg

Arkadaslar en ust resimdeki beyazmotorla biz motor ayni GS alt motormus. Suzuki teknolojisi .. Nasil oluyor. Birde o motor 4000 tl cavarindaymis....

Ama gonlum siddetle kirmizida
24 beygir
200cc
3buji
100 km 2 litre yakit
Spor dizayn. Ve kalite

Son düzenleme:
Beyaz motor titanic200 bizim alt motorun 200lüğü ama pek tutulmadı bazı kronik sorunları varmış 200cc gücü yokmuş, fazla titreşim varmış falan fiyatıda 5000-5500 civarı.
Diğer kırmızı-siyah motor bajaj pulsar (hintli) 3 bujili 23 beygir deniyor az yakıyormuş vs vs daha bayilere gelmedi mayısta geleceği söyleniyor, herkes merakla bekliyor, resmi sitesindeki açıklanan şu anki fiyatı 7371 tl cik.
Bu arada gökhan motoru yıkamışsın :) senin çapır da güzelmiş; nasıl bu motorlar?

Capir on numara. Ondaki surus keyfi rahatligi ve yasanilan duyguyu comuter de alamadim.

Capir i mayis da temizleyip yaglayip yola cikaracam.. Trafikde daha asil ve cok daha saygi goruyor...malesef bu bir gercek..

Ben motoru ticari kullaniyorum. Hem ise gidip gelme hemde gun ici ticari ulasim ve tasima isinde. Gunluk 70-80 km. Capirla trafik ve gunluk kullanim zor oluyor.
Hem agir 180kg
hemde gidon turu cok az
Birde 4.5 litre/100km yakiyor ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Ben ilk motora binmeyi 9 ay once ogrendim ve ehliyetimi 5-6 ay once aldim.

Buna ask mi diyelim , motor asisi mi siyelim bilmiyorum.

Su an 2 motorum var. Ve gonlum 3.de.
Pulsarda... Bilmiyorum bu is nereye gider :)

Galiba kendimi fazla kaptirdim.

Virüs girmiş bi kere kurtulamazsın artık:) bu senin çapır 150ccmi 250ccmi ve sağlammı kronik sorunları varmı.adı sanı bilinen büyük motorlu çapırlar pahalı bu uygun fiyatlı galiba..

250cc
Kronik hicbir sorunu yok.
Cin mallari icinde en saglam ve kendini ispatlamis olani. 2. Elide hareketli. Tabsiye ederim...
Swnde mi dusunuyorsun?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

Gidipte 30-40 bin tl verilmez.. Bunun sifiri8000 tl. Alacan temiz temiz bineceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar