Tekrar merhaba arkadaşlar dün itibarıyla motorumu almış bulunuyorum.
Sıfır Kuba Strike 150 Beyaz (Kırmızı niyetim vardı ama kalmadığı için beyaz oldu)Motosiklet
Motor Koruma Demiri
LS2 Kask
Prohel Mont
Dizlik
Eldiven
Tek Kasklık Sepet
bunları İstanbul'dan aldık ve A2'li arkadaşla İstanbul'dan İzmit'e yola çıktık. Fakat sanırım yola çıkmak da hata yaptık çünkü motor 0 olduğu için haliyle ruhsat plaka hiçbir şey yoktu üzerimizde sadece fatura. Öğrendiğim kadarıyla plaka takılmadan motorun 3 ay durma hakkı varmış fakat plakasız motorun trafiğe çıkması tamamen yasak. Biz 90 km'ye yakın yol yaptık o gün o şekilde hem de şehirler arası. Neyse ki kazasız belasız motoru yerine çektik ve bıraktık

.
Bugün ise öncelikle giderek ehliyet kursu için kaydımı yaptırdım ve nasip olursa 26-27 Nisan'da direksiyon sınavına girerek B 'nin yanına A2 'yi de yazdıracağım

.
Plakasız olmayacağı haberini öğrenince gittiğim yerlerdeki tüm sigorta acentelerine uğradım tabii ki. Yaklaşık 250TL'ye 34 plaka için sigorta yaptırabileceğim sanırım hala araştırmalarım devam ediyor. Sigorta araştırmalarını yaparken bir yandan da Emniyet'ten pazartesi günü için Yeni Kayıt İşlemleri bölümünden randevu aldım.
Aklıma takılan bazı şeyler kaldı onları da sizlerden yardım alarak çözmeyi umuyorum.
1. Sigorta şirketleri hafta sonu sigorta işlemlerini yaparlar mı?
2. Randevu kağıdında "T.Ş.O .Fdan 2 Adet Usulüne uygun doldurulmuş Ek-1" denmiş pazartesi sabahtan TŞOF'a uğrayarak bu belgeleri alıp dolduracağım ya da doldurtacağım sonra emniyete geliyorum sıramı bekliyorum sıram geldiğinde gidip evraklarımı veriyorum veeee .... bundan sonra emniyette görevli memur bana ne verecek? Sadece ruhsatımımı verecek? Plakayı nereden ve ne şekilde alacağım? Bunlarla ilgili tecrübeleri arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.
3. Muayene yaptırmam gerekiyor mu? Kimse muayene ile ilgili bir şey demedi.
4. Şimdi aklıma gelen bir diğer soru TŞOF hafta sonu hizmet veriyor mu? Araştırdım internetten sadece hafta içi açıkmış Ek-1 belgesini alırken yanımızda bulundurmamız gereken evraklar ise şu şekildeymiş;
1) Ruhsat(veya tescil belgesi)
2) Trafik Sigortası
3) T.C. Kimliği
Bu işe girişecek arkadaşlara yardımcı olması amacıyla başımdan geçenleri her mesajda adım adım anlatmaya çalışıyorum. Eksik kaldığım yerlerde de sizden yardım istiyorum.
Motorla beraber bir fotoğrafımı da paylaşayım