Arkadaşlar selamlar. Sonunda duke 200 abs motorumu aldım. 26 yaşındayım, istanbul da yaşıyorum. ilk motorum. bugün mahalle aralarında arada bi vitesi 2 ye atarak kullandım. şimdilik öğreniyorum. aktif araç kullanıyorum, daha önce bira scoter da kullandım. aralık ortasında honda nın eğitimine katılacağım. motorumla ilgili bi kaç sorum var, fikrinizi almak istiyorum. motorun ilk sahibi arka 180 ön 120 lik lastik taktırmış. sebebini kimse bilmiyor.
-motorun yakıtına ve son hızına etkisi oluyor araştırdığım kadarıyla. parayı denkleştirince sezona doğru değiştireceğim lastikleri. şimdilik böyle idare etmeyi düşünüyorum. hemen değiştir yoksa viraj kabiliyetine yol tutuşuna etki eder mi dersiniz, acelesi yok mu sizce?
-onun dışında ekipman olarak nolan n64 kask, assault eldiven ve xrider deri mont aldım. dizliği motorun sahibinden alacağım. ekipman olarak bot almadım henüz. kışlık bot giyiyorum. gerçi ev iş arası kullanacağım şimdilik günlük 5+5 10 km kadar. sıcak tutma, ıslanmama dışında hemen al der misiniz?
-motoru mahalledeki açık otoparkla anlaşıp aylık 50 liraya orda tutacağım şimdilik. aktif kullanmaya başlayana kadar ara ara çıkarıp öğrenmeye çalışacağım. düenli kullanmasan bile günlük haftalık çalıştır, yağına suyuna baktır gibi tavsiyeleriniz varsa onları da duymak isterim.
- bir de sigorta için bi aylık bi sürem var sanırım. çok fazla vaktim yok ama sigorta öneriniz varsa duymak isterim.
teşekkürler şimdiden. tekerimiz düz bassın.