Merhabalar, artık ben de bir Comet'liyim.
Ufak tefek sorunlarım var. Çoğu kişide çıktığını farkettim, çözenler ve bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim:
1) Özellikle motor soğukken ve tam yağlanmamışken rölanti dengesiz ve olmadık yerde stop edebiliyor. Rölantide kendi halinde çalışırken çok olmasa da özellikle hafif gaz verip bıraktıktan sonra sıklıkla stop ediyor. Isındıkça azalıyor ama bu havalarda tam ısıtacak kadar da yol yapamadım açıkçası. Bir de 7000 devir civarı gaz kesme var tabi... Bujileri değiştirdikten sonra azaldı. Sebebi hakkında fikri olan var mı? Karışımla alakalı olabilir gibi geldi bana. Karbüratör temizliğinden olabilir mi? Egzos dumanında çok belirgin bir renk farkı yok.
2) Arka silindirden subap vuruyormuş gibi bir ses geliyor... Bu da yine ilk çalıştırma sonrasında daha belirgin
3) Motosikletin üzerinde profesyonel olduğunu sanmadığım bir egzos var. Sesi rahatsız edecek kadar değil ama zannedersem motora göre tasarlanmayan egzoslar ayar yapılsa bile çalışmaya olumsuz etki ediyormuş. Konuda bilgisi olan varsa sevinirim. Trafikte fark edilirlik açısından iyi ama yakıt tüketimini ya da motor ömrünü kötü etkiliyorsa orijinal egzosu takacağım.
4) 100 sayfadır çanta bağlantı demirleri gidip gelmiş, elinde kalan, iyi yapan usta bilen özelden mesaj atabilir mi.
5) Bi de tabi ağır tamiratları yaptıracak usta tavsiyesi lazım İstanbul'da, reklam sayılıyor mu bilmiyorum, özelden yazabilirsiniz
Yardımlarınız için teşekkürler.
Bu arada motosikletim 2006 model.
1-çok ince bir rölanti ayarı yaptırırsan sorun çözülür. çünkü haddinden fazla rölantiyi yükseltirsen bu sefer motor boş ta 3000 devirler de çalışıyor..bende de aynı sorun var ama alıştığım için çok dert etmiyorum..
2.subap vurması değil, egzantrik zinciri vuruyordur. bu da genelde motorun yağsız kalmasından kaynaklı oluyor.ya gergi ile zinciri gerdireceksin (genelde gergi ile düzelmiyor) yine de şansını dene. ya da zincir ve gergi değişecek.. (200 tl masrafı var)
3.ne takılı bilmiyorum ama dediğin gibi ise bir an önce o egzosttan kurtul..
4.en son mesajlarda geçmiş, satın alacağın demir ile yaptıracağın demir maliyetinde çok fark yok ama zaman kaybı var. yani vereceğin 20 30 tl fazla para ile zaman satın almış oluyorsun.. internetten araştırıp bulursan onlardan almanı öneririm.
5.bu çok zor bir soru. hep tavsiye üzerine gittiğim yerlerden hüsranla ayrıldım..yapılan hizmete karşılık istenilen ücrette pazarlık yapsanda aynı .. al paranı ver hakkını desen de aynı..şimdi şansımı C&C motor ile deneyeceğim tabi hala duruyorsa. o da hüsran yaratırsa daha ne diyeyim abi..
orjinal egzosun çok ağırlığı ve boyutu nedeniyle çift egzos yap ama orjinal egzos kullanma derim.Ağırlık dengesini bozabilir ve çok kaba duracağını düşünüyorum onun yerine performans egzos olarak satılan içi boş metal borulardandaha kısa (10cm) olsa daha iyi durur bence.
hocam, şimdi o şekilde yapıpta nasıl sonuçlar alırım bilmiyorum açıkçası yakıtta zarar ettirecek birşey yapmak istemiyorum.. zaten çift egzost yaparsam ağızlarını 2-3 mm kadar kapatmayı düşünüyorum...