Hyosung 250R ile 189Km/h redline ye girmeden...

Gnusher'ın açıklaması gayet güzel. Yapan arkadaş'ta hayrını görsün. Üstelik bizlerede bir örnek uygulama oldu.

Gnusher,

Çok doğru bir yorum. Fakat dişli değişikliği yapma işini tasvip etmiyorum, sebebi de takılacak olan dişlinin malzemesinin ne olduğu belli değil. Daha kötü bir malzemeyse kesinlikle takmam istemem. Bir de %5 - %10'luk bir hız artışı için orjinalliği bozmaya ne gerek var ki ?

Orjinal kullanmak güzel bişey tabi ama kullanılan taşıtta bazı basit değişiklikler yapılabilir. Mesela ayarlanabilir süspansiyonlara sahip motosikletlerde kişinin kilosuna ya da kullanım tarzına göre kullanıcılar değişiklik yapabilir. Aslında cbr 125in 5. ve 6. vites oranları arasındaki durum arka dişli değiştirilmesiyle özdeşleştirilebilir. Bazı insanlar neden bu motora 6. vites koymuşlar, çekmiyor falan diyor.Ama yokuş aşşağı giderken 6da redline a girebiliyor makine. Ya da düzde 110la 5te 9000 devirde gitmek yerine 6da 7800 civarında (tam rakamı hatırlamıyorum) gidilebiliyor.

Honda piyasada parçası en kolay bulunan ve en iyi servisi olan motosiklet markası olarak biliniyor. Cbr 125 in zinciri 400ytl civarı. Piyasada cbr 125 e uygun o ringli zincirin fiyatı 50-60 ytl civarı. Ön dişlisini honda dan aldım 25 ytl ye. ARka dişli bulamadık, piyasada da bulamadık eski arka dişli duruyor. En yakın zamanda temin edecem bi tane. Standardı 42 diş bakalım ne bulabilecem. Daha az dişlide olsa, daha fazlada olsa alacam.Hatta ikisinide alıp deneyecem:queen:(bulabilirsem). Yani orjinalliği korumakta biryere kadar. 2. eli 3000 civarı olan makineye 400 küsür verip zincir alamam kusura bakmasın honda. DAha az dayanır belki ama sorun değil hondadan bir tane alana kadar diğerinden 8 tane alırım:D Malzemesine gelince evet kesinlikle daha dandik bir malzeme ama gereğini yapıyor. Sonuçta sadece dişliden bahsediyoruz.

Son düzenleme:
Rodaj bitti,benzini yüde 20 az yakıyor. Normalde 1 depo ile 310Km civarında tüm led ler sönerken şu an 300Km yi geçtim ve hala 2 led yeşil,yani çeyrek depo benzin var. Şehir içi 4bin devirde 73 km/h yapıyor. Ciddi benzin tasarrufu yaprım. Tek bir kez sprint attım. O da 189Km/h idi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
performansı etkilemesi güzel ama bencede maximum hıza çıkmaktan sa yine 150-160 km bu motor için yeterli diye düşünüyorum. .

345

Arkadaşlar nekadar uzamış konu ya arkadaş bi değişiklik yapmış bunuda bizle paylaşmış.Bencede yaptığı değişiklikte bi sakınca yok:cat: hızlanırken biraz daha yavaş kalır ama yok kasa kaldırmaz yok şase fren ona göre değil yok bilmem ne bilmem ne...:pr:Ben bu motoru kullandım üstünde binlerce km yaptım bu motor bu şanzıman yapısıyla 5.viteste devir bitiriyor zaten meydana gelen krank olaylarıda hep bundan değilmi.6. vitesi koyamıyacağımıza göre dişli büyütmek ve son hızı arttırmak tamamen zevk ve kişisel tercihtir.Adamlar 600 cc 1000cc motorlara modifiye yapıp son hızları arttırınca sorun yok helal olsun adama ama 250 hyosung la yaptın mı herkes garip karşılıyor ben bu yorumların çoğunu objektif bulmadım kusura bakmayın.:farao:Bazıları demiş ben 90-100 de bile gidemiyorum bazıları demiş 160 yeter bunlar sizin düşünceleriniz.Arkadaşımıza az geliyor ve hızı bi nebze daha yükseltmek istemiş bunun için burda olumsuz ve şaşkın yorum yapma hakkımız yok bence...Hyosung gt250r şasesi suziki gs500 şasesidir gayet dengeli ve sağlamdır yeni tip ters çatallarla bu emniyet dahada artmıştır yani hıza uygundur.Frenler sınıfının en iyisidir.Rüzgar sürtünmesi gayet başarılıdır aynı kasa gt650r modelinde kullanılır ve o motor 200 üstüne çıkar.Dahada polemik yapmaya gerek yok.Bilmeyen atıp tutmasın.Arkadaşımızada kazasız belasız sürüşler diliyorum:cat:

Rüzgar sürtünmesi gayet başarılıdır aynı kasa gt650r modelinde kullanılır ve o motor 200 üstüne çıkar.Dahada polemik yapmaya gerek yok.Bilmeyen atıp tutmasın.Arkadaşımızada kazasız belasız sürüşler diliyorum:cat:

Eğer gerçekten böyleyse, yani 650'likte de aynı kasa kullanılıyorsa arkadaşlara tavsiyem SUSMALARI yönünde olacaktır. :)

Yapılan değişikliğin kalkışlarda ve motor yüklüyken oluşacak tork kaybı dışında bir sorunu olmaz. Bu bile fazla bir kayıp değil sonuçta 30 hp lik bir motordan söz ediyoruz. Hysosung gt250r herkesin sansdığı gibi bir süpersport motor değil. Aynı sınıftaki süpersport motorlarla karşılaştırırsanız hem beygir gücü açısından geride hemde ağırlık olarak çok fazlası olduğunu görürsünüz. Bu da hyosungu sport touring sınıfına sokuyor.

Eğer gerçekten böyleyse, yani 650'likte de aynı kasa kullanılıyorsa arkadaşlara tavsiyem SUSMALARI yönünde olacaktır. :)

Bildiğim kadarıyla GT250R ile GT650R 'ın şasesi farklı. Sadece benzeyen grenajlarıdır. GT650R de Suzuki sv650'ye benzeyen boru tipi bir şase kullanılmış. resimlerdende anlaşılıyor zaten.

GT250 R

2008-Hyosung-GT250Ra-small.jpg

GT650 R

GT650R.jpg

Şaseler daha iyi görünsün diye naked modelinide koyuyorum.

GT250 Comet

2004534comet250hc7.jpg

GT650 Comet

comet650eo2.jpg

Suzuki SV650

2002-Suzuki-SV650.jpg

Konu ile ilgili herhangi bir iddiam yok. Herkes kendi motorundan sorumludur. Sadece yanlış bilinen varsa düzeltilmesi amacıyla resimleri ekledim. Ben Er5 kullanıyorum yeni aldım ama bir kere 150 km sürate çıktım. Ama arkadaşım KM telini kopartmış. Dili değiştirme hususuna gelince bende MCT250 min arka dişlisini küçülttüm 2 diş kadar vibrasyonu azaltmak için. Ama bu seferde Debriyaj balataları daha çabuk bitmeye başladı. MCT250'm şu an 24000 kmde yaklaşık 19000 kmdir 34 yerine 32lik arka dişli ile sürmekteyim. tek taraflı yapılan değişik kısa vadede bişeyler kazandırabilir. AMa uzun vadede bazı götürüleri oluyor.

Sağlıcakla.

@ARBETUS

Çok teşekkürler.
Demekki aynı şasi kullanılmıyormuş 2 makinede. :cat:
Ellerine sağlık resimler için.

@ARBETUS

Çok teşekkürler.
Demekki aynı şasi kullanılmıyormuş 2 makinede. :cat:
Ellerine sağlık resimler için.

Rica ederim dostum. Sadece dış kabuğundan dolayı içini aynı bilmenizi istemedim :) zaten aynı şase üstüne böyle iki farklı motor koymak iki farklı riski ortaya çıkarırdı;

1. si; Eğer HYO firması yüksek mukavemetli yani 650 cc lik bir motor için tasarladığı şase ve diğer organları 250 cclik bir motor için kullansaydı. GT250 R ın üretim maliyeti artmış olurdu. Düşük satış riski.
2. si; Bir şekilde maliyeti dengelemek isteselerdi GT650 şasesinin kalitesinden ödün vermek zorunda kalacaklardı. Bu da GT650 R için mukavemet açısından risk taşıyabilirdi. Kaliteniden ödün verildiği için arıza riski.

Sağlıcakla.

190 km fazla abi hyoya:)

O şase ve frenler dayanmaz yüksek hızlara..

İdeal hızı 150-160 bence

bendede mondial 150 KN var (dı). olan olay şu; arka dişli 43 dişken ben gittim 36 yaptım.hızım 130lara rahat çıkıyordu ama çekiş diye kalkış diye bişey kalmamıştı.sonra arkayı 43e döndürüp öne 15 yerine 17 taktım.aynı şey oldu hızım biraz arttı ama çekiş düşüktü.

sonra yine orjinalini taktım.zamanında motoru o kadar hor kullanmamdan dolayı (yaklaşık 15km arka dişli 36 iken gezdim) 40,000 km de orjinal dişlileri takmıştımkiiiiii 43,000 km de krank kolu krankta boşluk yaptı ve yatalak oldu :mrgreen: şuan ise emanet motorlarla gezip duruyorum :)

herkesin dediği gibi kısa vadede sorun değil ama uzun vadede kötü bişey bu dişli oynamaları...

Arkadaşlar ben bazen ikarus sendromuna kapılır gibi oluyorum fakat dediğiniz gibi limitleri fazla zorlamıyorum. Bu hızlara sık sık çıkmam. Dişli değişimindeki en büyük sebep 6.vites isteğiydi. Kullananlar bilir 250R düz yolda çok çabuk redlineye girebilecek kadar performanslıdır. Hep 6. vites varmış gibi ayagımla vites kolunu zorlardım.Şimdilerde 4bin devirde 73 km/h keyfini sürüyorum. Eskiden neredeyse 6-7 bin devirde bu hıza ulaşıyordum. Motor bas bas bağırıyordu.İzmir düzlük memleket,motorda hiç kasmıyor. Düşünürseniz eski dişliye göre aynı hızda daha az devir çeviriyor,daha az ısınıyor ve daha fazla rüzgar alıyor!
Sırf limit görmek için 189km/h denemiştim. İlk fırsattada lastikleri değiştireceğim.
Kalkıştaki yavaşlama sanıldığı kadar fazla değil. Youtube tarzı sitelerde ferrari ile ducati, porsche ile kawasaki sık sık yarıştırılır. Kim kazanır? Tabiiki motorlar. Bir motor 1. viteste 20bin devire kadar 3snde 120Km/h girerken arabalar 10bin de 2. vitese geçiş için yarım saniyede olsa zaman kaybederler. Sonuç az farkla da olsa hep motorlar kazanır. Benim dişlide biraz o hesap. Belki katılmayan arkadaşlar olacak ama eski dişiye sahip bir Hyosung250R ile benim makina kapışsa ilk fırlayacak olan küçük dişli ,fakat unutmayın kaplumbağa posizyonunda başlasamda ilk makina 40km/h de redlineye yaklaşıp vitese davrandığında ben hala arkada 64Km/h kadar gaz açmaya devam edeceğim. Hele motor sıcaksa 12bin devire yani 70Km/h kadar da dayarım. İlk motor 2. vitese geçip devir almaya başladığında artan ivme ile itiş gücü beni 2. viteste çok çabuk 90Km/h hızlara sokar. Zaten bu haliyle redline sınırında 2. viteste 90Km/h görüyorum Gene sıcak motorda 12bin redline de 100Km/üzerine atar beni.
Meydan okumak gibi olmasın ama merak eden arkadaşlarla birkaç deneme yapabilirim. Ben haftanın her günü İzmir deyim. Hem bu sebeplede 2. bir Hyosung 250R ı da yakından görürüm. Benim 250R lı arkadaşım yok.Neredeyse tamamı 600cc kategorisinden.
Fikir bildiren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Kazasız belasız.

Son düzenleme:
ben de ilerde gt 250r müşterisi olarak merakımdan soruyorum? orjinal dişli ile hyo 5. viteste hangi devirde kaç hız yaptığını merak ediyorum. bilen ve deneyen birileri varsa yazabilir mi?

Euro 2 modeli olan yani karbüratörlü modeli 10500 devirde 168Km/h da redline sınırına girer. Euro 3 olanı ,enjeksiyonlu 11000 devirde giriyormuş. Hızı muhtemelen 174-176Km/h civarıdır. Düşük devirleri net hatırlamıyorum,ne desem yalan olur.

arkadaşlar konusu geçen motorda GRANK SORUNU oluştuğunu biliyoruz sanırım,
peki nedeni nedir hiç düşünüp araştırdınızmı bılmıyorum:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?

o makınede MANUEL HIZ KESİCİ denilen parçası olmadığından motor ÖLÜMÜNE gidiyor siz dur demezseniz eğer,

GRANK'lardada rulman olmadıgından o hıza ulaşınca ve ilerleyen zamanlarda yıne aynı zorlama oldugu esnada aşırı ısınmadan dolayı metallerde yoğuşma (yumuşama) meydana gelır,
ve buda şu demek,
Grankdaki kol yuvası aşınır ve her aşındığında incelir,
yeterınce aşındığı zaman ise,
grank kolu tutamaz ve KESER...

arkadaşımız demişki,
''bende 500 cc makına var o hıza zorla ulaşabılıyorum'',

er5 sorunsuz 160 km hızı ile 50000 km sorunsuz gezebiliyorsa,
hyo 20000 km'ye ulaşamadan sorunlar diz boyu olacaktır,

buda makıneyı hor kullanmaktan olacaktır...

kimsenin yaptığı kimseyi ilgilendırmez,

unutmayın,
Uzun Yol Esnasında Akü Sorunu Veya Lastik Sorunu Vurdurarak Veya Benzınlıkte Giderilebilir,

Fakat Motor Sorunu (Maddi Durumunuz Uygun İse)4 Gün Geçmeden Zor Giderilir(parça sorun vs)

varsın 160 görsün sorun vermesin,

Şükür Etmeyı Bilelim...

SaygılaRR...

Son düzenleme:
Euro 2 modeli olan yani karbüratörlü modeli 10500 devirde 168Km/h da redline sınırına girer. Euro 3 olanı ,enjeksiyonlu 11000 devirde giriyormuş. Hızı muhtemelen 174-176Km/h civarıdır. Düşük devirleri net hatırlamıyorum,ne desem yalan olur.

redline için sağol ama benim daha çok öğrenmek istediğim alçak devirler. yani motorun normal seyri nedir? uzun yol yapıldığında 90-100 km gitmek için devri nedir?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
4 silindir yüksek hacimli motor kullanan arkadasların buraya 'ben bile o hızlara çıkmıyorum' demesi cok sacma, burda arkadas kendi motorunun limitlerinden bahsediyor şu hızda redline görmedim diyor dişliyi değiştim sonuc bu diyor bunu paylasmıs, sizde 250 lik makine varsa aynısını yapın demiyor ne kadar polemik yaptınız? Ayrıca rüzgar direncinden bahseden arkadas, gt 250R ın race kasaya sahip olduğunu bilmiyor galiba 180km hızda fırtınılar esmiyor motorun üstünde gayet usulune uygun deponun üstüne yatarsan sorunsuz gidilebilir

Ya kusura bakma.... Hiç çıkmadık tabi... Nerden bilicez.... Bizimkisi deneme yanılmaca..... Yarın 180 hatta 190 yapayım bir bakayım hava nın durumuna... :wiinkk::wiinkk::queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar