4 silindir yüksek hacimli motor kullanan arkadasların buraya 'ben bile o hızlara çıkmıyorum' demesi cok sacma, burda arkadas kendi motorunun limitlerinden bahsediyor şu hızda redline görmedim diyor dişliyi değiştim sonuc bu diyor bunu paylasmıs, sizde 250 lik makine varsa aynısını yapın demiyor ne kadar polemik yaptınız? Ayrıca rüzgar direncinden bahseden arkadas, gt 250R ın race kasaya sahip olduğunu bilmiyor galiba 180km hızda fırtınılar esmiyor motorun üstünde gayet usulune uygun deponun üstüne yatarsan sorunsuz gidilebilir
+1 söylediklerine aynen katılıyorum:cat:
Arkadaş oldukça makul ve mantıklı bir modifikasyon yapmış. Bence bu motorda yeniden şanzuman tasarımı yapmak yerine elde olan birşeylerle yola çıkılmış ve maliyet düşürülmüş. Gt 250 r ı kullandım ve Çatalan köprüsünde 173km/s gördüm(ki çok yanlış bir hareketti köprüde hız yapmak).Motor daha gidiyordu köprünün sonuna geldiğim için yavaşladım. Makinenin daha düşük devirde o hıza ulaşabilmesi krank ı iddaaların aksine korur. Adam otobanda 170km/s le yola alacaksa 10000 devir yerine 9200 devirle( örnekleme amaçlı rakamlar) yol alacaktır ki bu hem tüketimi azaltır hemde nispeten düşük devirli kullanım sayesinde motorun ömrünü arttırır.Keşke imkan olsada sadece şanzımanın 5. vites dişlisi değiştirilse..
Ayrıca 2 dişli çıkarmak 33x2=66 diş etkisi falan yapmaz.Ön dişliyi 2 diş büyük almakla arkaya dişliyi 2 diş ufak almak farklıdır. Bunun sebebide dişlilerin çaplarındaki değişimin birbiriyle aynı olmamasıdır. Amaç ne olursa olsun dişli değişimindeki ana faktör çap oranlarıdır.
Hyosung almayı pek düşünmüuorum ama denk gelirde alırsam yapacağım ilk iş dişli değiştirmek olur. Cbr 125 in 6da çekişinin yok denecek kadar az olduğunu çoğu kişi bilir. Ama ben yinede yokuş aşşa giderken biraz daha fazla hız görebilmek isterdim.Beygir gücünde biraz değişiklik yarabilirsem dişli değiştiririm.
Bence son hızını arttırmak çok zevkli birşey. Motoruna yaptığın işlemin karşılığını almak ve bunu kullanmak güzel bir duygu.
Yolumun üzerinde hız denemesi yapabileceğim güzel bir eğim varsa lastik basınçlarımı kontrol eder ve ayarlar, benzinimi en iyi yerden alır kıyefetimi mümkün olduğu kadar rüzgar almayacak şekilde seçer öyle giderim.
Hyosung u almak istemememin en büyük sebebi uzun süre yüksek devirli kullanımdan kaçınmak zorunda olmak. Bu tamamen bir tasarım eksikliğidir ve bence firma bunu düzeltmekle yükümlüdür. Suzuki hamamatsudan ayrılan mühendislerin daha çok çalışması lazım.
Aerodinamiğe gelince hızın karesiyle doğru orantılıdır dolayısıyla er-5 in ve diğer tüm nakedların şanzıman oranları ve dişli boyutları rüzgar korumasıyla orantılı olarak üretilmiştir. Bence adaşım Alp bey yine maalsef haybeden gazel okumaktadır. Makine zaten standart haliyle 175 civarı hız yapıyor. Bence siz hiç ss e binmemişsiniz ya da ss le hız yapmamışsınız. Çünkü makine gerçekten rüzgar direnci hissettirmiyor ve bana güven verdi. Evet 250cc, yakıtı daha az, rüzgar almıyor ve son hızı neredeyse sizinli aynı. Acı ama gerçek. Öte yandan ışıklarda yan yana kalkacağınız zaman siz son hızınıza zaten ulaşmışken o anca 100ü bulmuş olur:wiinkk: Bu duruma başka bir örnek cbr 125le son gaz giderken yatarak kullanmakla kolları düz tutarak daha dik konumda kullanmak arasında 10-12km/h fark olması durumu özetleyebilir.
Yüksek hızda güven vermesiyle ilgili söylediğim şeyleri durma konusunda söyleyemeyeceğim. Bence ön frenler çift disk misk ama gerçekten kötü:farao:. Tek disk koysalarmış ama pistonlar adam gibi dişliyi ısırsaymış daha iyi olurdu.Bence sıradaki modifikasyonun fren sistemi üzerinde olabilir. Eski bir 600lüğün yada 750liliğn herneyse fren sistemini ucuza alıp elden geçirirsen fren manetlerine asıldığında da gaz koluna asıldığında yaşadığın mutluluğu yaşarsın.
Tabi artık kalkışlarda yanlama, teker yapma gibi aktiviteler eskisine oranla çok daha zor olacak hatta belki mümkün olmayacaktır. Trafik içinde ilerlerken sağ bileğin hareketinin tepkisi artık eskisi kadar atak olmayacaktır. HAyat böyle, bir yerden alırken bir taraftan ödün vermek gerekiyor maalesef.
Sen seçimini yapmışsın.Keyifli sürüşler:rendeer: