Hyosung 250R ile 189Km/h redline ye girmeden...

şaşıyorum bu insanlara valla 110ps makina var altımda
gerçi basmak için özellikle biyere falan gidiyim demedim hiç daha
ama malum ist trafiği

inan "babama bile güvenmem" derlerya benimkide o misal yolllara
güvenipde yapmam okadar sürati bi kasise gelsen mortingen

şaşıyorum bu insanlara valla 110ps makina var altımda
gerçi basmak için özellikle biyere falan gidiyim demedim hiç daha
ama malum ist trafiği

inan "babama bile güvenmem" derlerya benimkide o misal yolllara
güvenipde yapmam okadar sürati bi kasise gelsen mortingen

sana katiliyorum motorun degilde kendi sinirlarini zorluyor bazi arkadaslar..

birde motorlarin modifikasyonlarini bozup zorlayarak onlarin bozulmasina ve kotu sohrete sahip olmalarina da sebep oluyorlar. Lafim kesinlikle bu topigi acana degil aman ben sadece etrafta gordugum bazi zorlama motorcular hakkinda konusuyorum.. Bence hyo'nun krank kirma sohreti bu adamlarin yuzunden olustu..

ama soyle bi durumda yok degil (kendmden biliyorum) niyeyse kucuk cc li motorda acaba kac yapabilecem?? diye bi psikolojiye giriliyor.. velakin su an 1200 cc kullaniyorum ve 5000 devir beni cok tatmin ediyor :) ama ilk 250 cc lik cross'umla 130 yapacam diye catladigimi bilirim..

gtr 250 ile 300 yapıncamı grank kırıyo? 300? eminsin dimi?

O'da 300 yapmadığını elbette biliyor ve uyarı anlamında söylüyor ama sen olaydaki inceliği hemencecik kapamamışsın belli..:p

ben 178 i kuşadası otobanda görüp kapadım. gitse giderdi krankıda elime alırdım kordumdan bıraktım bidaha yaparmıyım? asla. ama 178 de de 11 bin devire gelmişti.

Pistonlardan biri ipini koparıp depoyu ve ardından çenemi deler geçer uzaya doğru düşüncesi altında gaza asılmak çok kötü bir duygu olsa gerek...:cyclopsan

Valla ben ninja ile normal şartlarda 185 gördüm (normal şart derken dişli-motor anlamında, yoksa yol yokuştu hafif). Ve dişliyi senin gibi arttırmayı değil azaltmayı düşünüyorum. 189km yaptım diyorsunda o motorun şasesi frenleri vb. o hıza göre değilki? ayrıca hız dediğin tek başına bile bela iken sen max hız arttırıyosun, senin kararın, saygım sonsuz, ama bence mantıksız.

Ben Hızlanmadan kazanıp max. hızımın 160-170e düşmesini tercih ederim, ha o zaman ne olur? Otoban performansım düşer (çok eğlenceliymiş gibi otobanda basmak) ama dağ yolları performansım artar, ki bence mantıklı olan da o.

Kazasız Sürüşler!

Berkay'ım kardeşim...hyo r serisi çift disk önde frenleri nasıl o hıza göre deil :) Uzun yola çıktığında emin ol son hızı çok arıyorsun...Önümüzdeki yaz sorarım sana :p Yetmiyor bu motor bana akın diyeceksin...

Son hız için eyvallah! 0-100km/h nedir ustam? 15 sn dersen hiç hoş olmaz.Zira son dişli değişimi hızı arttırıyorsa akselerasyonu düşürmesi gerekir.

topic'i açan arkadaş 2 ay sonra krank kırdım diye topic açmazsa ben başka bişey bilmiyorum :queen:

ben 4silindir motorla gecmiorum 200u yetio cnk bana onemli olan bence kac yaptıgı diil o hıza nkdr cabuk cıktıgı asıl zevk orda:wiinkk:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Uzun yolda devir düşeceği için daha az yakıt harcayacaksın, ama şehir içinde sen farkında olmadan gazı biraz daha açıyorsun kalkışlarda (eskiye nazaran) dolayısı ile şehiriçi yakıt sarfiyatın artacaktır.

Değiştirdiğin 2 diş aslında sana 66 diş olarak geri dönüyor :) (arka dişli 33 idi yanılmıyorsam 2x33=66) chopper tarzı düşük hpli yüksek torklu makinan olsa motorunu fazla yormaz. Ama 250r gibi üstten çift egzantirikli dohc 30hp üreten (9000 rpm de) makianın torku düşük olacaktır hpsi yüksek olduğundan ötürü (hacmine göre) . Torku düşük makinanın krankı ve krank yatakları zorlanacaktır, eğer düz yolda gidip geliyorsan sorun yok.

Keyifli sürüşler.

hocam sen benim adıma yazmışsın :cat:

ıyı ohıza cıkmıssın ama sen baskabır hyoyla yanyana kalk bakalım nasıl bır hayal kırıklıgına urıcaksın

arkadaşlar, dişli büyültmekle hızın arttığı doğru. daha önceki motorumda bu modifiyeyi arka dış lastiğin çapını büyüğü ile değiştirerek yapmıştım, şimdiki motorumdada dişli değiştiricem. Ama bu modifiyede ön dişliyi 1 diş büyütmekten fazlasını yapmayın. Bu modifiyelerde kalkış mutlaka orjinal dişliye nazaran biraz daha ağırlaşıyor. Debriyajın kavrama noktası uzuyor. Dolayısıyla artçınız varken dik bi bayırda trafik durursa, kalkmakta zorlanabilirsiniz. Yani bu modifiyeyi yapın kazancınız olur, uzun yolda yakıt sarfiyatınızda düşer, ama oranları büyük tutmayın, performans alamassınız. bu modifiyede, motor devri eski dişliyle ulaşılan maksimum hızdaki devirden daha düşük olduğu için hız artıyor. Şöyle bi kazancınız olabilir. 150 cc lik bi motor için konuşayım, eski maksimum hızınız 120 km/h diyelim. Uzun yoldasınız ve motoru sıkıştırmamak için en fazla 110 km/h da sabitliyebiliyorsunuz. Bu dişli modifiyesiyle 120 km/h ta sabitliyebilirsiniz. Ama kalkıştaki ataklık, ivmelenme, ara hızlanmalar eski dişlide olduğu gibi iyi olmayabilir bilginize. Bu motoruna göre değişir aslında, dişli modifiye yapmak istediğiniz motoru modeli iyice araştırın, yapanlardan yorum alın, kullandığınız motor bunu kaldırıyormu ? Motorun tork-hp değerleri buna uygun mu =?

ıyı ohıza cıkmıssın ama sen baskabır hyoyla yanyana kalk bakalım nasıl bır hayal kırıklıgına urıcaksın

Arkadaşın istediği kalkışta atk ve ivmelenmenin iyi olması değil sanırım, bunun böyle olacağını yani kalkıştaki seriliğin azalacağını, ara hızlanmaların eskisine nazaran daha kötü olacağını tahmin ediyorum bu modifiyeyi yaptırmadan önce biliyordur veya öğrenmiştir. gerçi bi racing motorun böyle bi modifiye ile maksimum hızını 10-15 km/h arttırmak adına ivmelenme ve kalkıştaki performansını düşürmek ne denli doğru, buda tartışılır. Motor bi tourring bi custom, commuter falan olsa tamam anlıyıcama ama bu bi racing. 250 cc de olsa öyle.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
4 silindir yüksek hacimli motor kullanan arkadasların buraya 'ben bile o hızlara çıkmıyorum' demesi cok sacma, burda arkadas kendi motorunun limitlerinden bahsediyor şu hızda redline görmedim diyor dişliyi değiştim sonuc bu diyor bunu paylasmıs, sizde 250 lik makine varsa aynısını yapın demiyor ne kadar polemik yaptınız? Ayrıca rüzgar direncinden bahseden arkadas, gt 250R ın race kasaya sahip olduğunu bilmiyor galiba 180km hızda fırtınılar esmiyor motorun üstünde gayet usulune uygun deponun üstüne yatarsan sorunsuz gidilebilir

4 silindir yüksek hacimli motor kullanan arkadasların buraya 'ben bile o hızlara çıkmıyorum' demesi cok sacma, burda arkadas kendi motorunun limitlerinden bahsediyor şu hızda redline görmedim diyor dişliyi değiştim sonuc bu diyor bunu paylasmıs, sizde 250 lik makine varsa aynısını yapın demiyor ne kadar polemik yaptınız? Ayrıca rüzgar direncinden bahseden arkadas, gt 250R ın race kasaya sahip olduğunu bilmiyor galiba 180km hızda fırtınılar esmiyor motorun üstünde gayet usulune uygun deponun üstüne yatarsan sorunsuz gidilebilir

ne güzel yazmışsın arkadaşım
tekrar tekrar okuyasım geldi walla :queen::queen:
bende hyo alıcam bu arkadaşla temasa geçicem seri üretime geçelim ii para kazanırız
hatta 650 lik mhyo su olanlara belki 280 kadran ekleriz :D

arkadaşlar, dişli büyültmekle hızın arttığı doğru. daha önceki motorumda bu modifiyeyi arka dış lastiğin çapını büyüğü ile değiştirerek yapmıştım, şimdiki motorumdada dişli değiştiricem. Ama bu modifiyede ön dişliyi 1 diş büyütmekten fazlasını yapmayın. Bu modifiyelerde kalkış mutlaka orjinal dişliye nazaran biraz daha ağırlaşıyor. Debriyajın kavrama noktası uzuyor. Dolayısıyla artçınız varken dik bi bayırda trafik durursa, kalkmakta zorlanabilirsiniz. Yani bu modifiyeyi yapın kazancınız olur, uzun yolda yakıt sarfiyatınızda düşer, ama oranları büyük tutmayın, performans alamassınız. bu modifiyede, motor devri eski dişliyle ulaşılan maksimum hızdaki devirden daha düşük olduğu için hız artıyor. Şöyle bi kazancınız olabilir. 150 cc lik bi motor için konuşayım, eski maksimum hızınız 120 km/h diyelim. Uzun yoldasınız ve motoru sıkıştırmamak için en fazla 110 km/h da sabitliyebiliyorsunuz. Bu dişli modifiyesiyle 120 km/h ta sabitliyebilirsiniz. Ama kalkıştaki ataklık, ivmelenme, ara hızlanmalar eski dişlide olduğu gibi iyi olmayabilir bilginize. Bu motoruna göre değişir aslında, dişli modifiye yapmak istediğiniz motoru modeli iyice araştırın, yapanlardan yorum alın, kullandığınız motor bunu kaldırıyormu ? Motorun tork-hp değerleri buna uygun mu =?

Arkadaşın istediği kalkışta atk ve ivmelenmenin iyi olması değil sanırım, bunun böyle olacağını yani kalkıştaki seriliğin azalacağını, ara hızlanmaların eskisine nazaran daha kötü olacağını tahmin ediyorum bu modifiyeyi yaptırmadan önce biliyordur veya öğrenmiştir. gerçi bi racing motorun böyle bi modifiye ile maksimum hızını 10-15 km/h arttırmak adına ivmelenme ve kalkıştaki performansını düşürmek ne denli doğru, buda tartışılır. Motor bi tourring bi custom, commuter falan olsa tamam anlıyıcama ama bu bi racing. 250 cc de olsa öyle.

Peki sizce konuyu açan arkadaşın hyosu İzmirden Manisaya geri dönerken arabalara bile hararet yaptıran Sipil Dağı yokuşunda iki kişi geri döndüklerini de düşünmüş olsak ne kadar bir performans kaybı yaşayacaktır. kaçıncı vitesle çıkabilir sizce bu dik rampayı? İki dişli büyütmüş sanırım. İşin ucunda kamyonlara madara olmak var:)

arkadaslar evet motor ss kasa ama asıl olan ıcındekı motorun karekterı...sız bılıosunuzda bunu yapan muhendısler bılmıyomu bu motorun o dıslıyle o hıza ulasacagını...ama uygun olan suratı devır ılıskısını motora programlamıslar ve ona gore uretmısler motoru...

kımsenın senın yaptıgına bı ıtırazı yok ama herkes sana ve malına zarar gelmesın dıye soyluyorlar...

eger hız mrakın varsa kı var yoksa ss motora bınmezdın bjı tane japon al onla bas bu motoru ama daha fazla zorlamayın...

Arkadaşlar neden bu kadar kasıldınızki?..

Arkadaşın kendi tercihi, uğraşmış, etmiş paylaşmış..
Motor onun, hayat onun, zevk onun..

Sadece tebrik edebiliriz bizler.

Ben yada Sen yaparmıydık? Hayır, ama o yapmış. Ellerine sağlık kardeşim..

+1 söylediklerine aynen katılıyorum:cat:

Arkadaş oldukça makul ve mantıklı bir modifikasyon yapmış. Bence bu motorda yeniden şanzuman tasarımı yapmak yerine elde olan birşeylerle yola çıkılmış ve maliyet düşürülmüş. Gt 250 r ı kullandım ve Çatalan köprüsünde 173km/s gördüm(ki çok yanlış bir hareketti köprüde hız yapmak).Motor daha gidiyordu köprünün sonuna geldiğim için yavaşladım. Makinenin daha düşük devirde o hıza ulaşabilmesi krank ı iddaaların aksine korur. Adam otobanda 170km/s le yola alacaksa 10000 devir yerine 9200 devirle( örnekleme amaçlı rakamlar) yol alacaktır ki bu hem tüketimi azaltır hemde nispeten düşük devirli kullanım sayesinde motorun ömrünü arttırır.Keşke imkan olsada sadece şanzımanın 5. vites dişlisi değiştirilse..

Ayrıca 2 dişli çıkarmak 33x2=66 diş etkisi falan yapmaz.Ön dişliyi 2 diş büyük almakla arkaya dişliyi 2 diş ufak almak farklıdır. Bunun sebebide dişlilerin çaplarındaki değişimin birbiriyle aynı olmamasıdır. Amaç ne olursa olsun dişli değişimindeki ana faktör çap oranlarıdır.

Hyosung almayı pek düşünmüuorum ama denk gelirde alırsam yapacağım ilk iş dişli değiştirmek olur. Cbr 125 in 6da çekişinin yok denecek kadar az olduğunu çoğu kişi bilir. Ama ben yinede yokuş aşşa giderken biraz daha fazla hız görebilmek isterdim.Beygir gücünde biraz değişiklik yarabilirsem dişli değiştiririm.
Bence son hızını arttırmak çok zevkli birşey. Motoruna yaptığın işlemin karşılığını almak ve bunu kullanmak güzel bir duygu.

Yolumun üzerinde hız denemesi yapabileceğim güzel bir eğim varsa lastik basınçlarımı kontrol eder ve ayarlar, benzinimi en iyi yerden alır kıyefetimi mümkün olduğu kadar rüzgar almayacak şekilde seçer öyle giderim.

Hyosung u almak istemememin en büyük sebebi uzun süre yüksek devirli kullanımdan kaçınmak zorunda olmak. Bu tamamen bir tasarım eksikliğidir ve bence firma bunu düzeltmekle yükümlüdür. Suzuki hamamatsudan ayrılan mühendislerin daha çok çalışması lazım.

Aerodinamiğe gelince hızın karesiyle doğru orantılıdır dolayısıyla er-5 in ve diğer tüm nakedların şanzıman oranları ve dişli boyutları rüzgar korumasıyla orantılı olarak üretilmiştir. Bence adaşım Alp bey yine maalsef haybeden gazel okumaktadır. Makine zaten standart haliyle 175 civarı hız yapıyor. Bence siz hiç ss e binmemişsiniz ya da ss le hız yapmamışsınız. Çünkü makine gerçekten rüzgar direnci hissettirmiyor ve bana güven verdi. Evet 250cc, yakıtı daha az, rüzgar almıyor ve son hızı neredeyse sizinli aynı. Acı ama gerçek. Öte yandan ışıklarda yan yana kalkacağınız zaman siz son hızınıza zaten ulaşmışken o anca 100ü bulmuş olur:wiinkk: Bu duruma başka bir örnek cbr 125le son gaz giderken yatarak kullanmakla kolları düz tutarak daha dik konumda kullanmak arasında 10-12km/h fark olması durumu özetleyebilir.

Yüksek hızda güven vermesiyle ilgili söylediğim şeyleri durma konusunda söyleyemeyeceğim. Bence ön frenler çift disk misk ama gerçekten kötü:farao:. Tek disk koysalarmış ama pistonlar adam gibi dişliyi ısırsaymış daha iyi olurdu.Bence sıradaki modifikasyonun fren sistemi üzerinde olabilir. Eski bir 600lüğün yada 750liliğn herneyse fren sistemini ucuza alıp elden geçirirsen fren manetlerine asıldığında da gaz koluna asıldığında yaşadığın mutluluğu yaşarsın.

Tabi artık kalkışlarda yanlama, teker yapma gibi aktiviteler eskisine oranla çok daha zor olacak hatta belki mümkün olmayacaktır. Trafik içinde ilerlerken sağ bileğin hareketinin tepkisi artık eskisi kadar atak olmayacaktır. HAyat böyle, bir yerden alırken bir taraftan ödün vermek gerekiyor maalesef.

Sen seçimini yapmışsın.Keyifli sürüşler:rendeer:

Son düzenleme:
Arkadasım teknık konular daha cok tartısılır ama bu ıs boyle olmaz koyarsın Depo na kamerayı basarsın gosterırsın :)

Gnusher,

Çok doğru bir yorum. Fakat dişli değişikliği yapma işini tasvip etmiyorum, sebebi de takılacak olan dişlinin malzemesinin ne olduğu belli değil. Daha kötü bir malzemeyse kesinlikle takmam istemem. Bir de %5 - %10'luk bir hız artışı için orjinalliği bozmaya ne gerek var ki ?

Gnusher,

Çok doğru bir yorum. Fakat dişli değişikliği yapma işini tasvip etmiyorum, sebebi de takılacak olan dişlinin malzemesinin ne olduğu belli değil. Daha kötü bir malzemeyse kesinlikle takmam istemem. Bir de %5 - %10'luk bir hız artışı için orjinalliği bozmaya ne gerek var ki ?

Var,var,kesinlikle var..Daha önce CBF 250'i min ön dişlisini büyütmüştüm ve sonuç mükemmel olmuştu..

Zamanında Reno 12'nin 4 vitesi fazla gelirken şimdi 5 vites yetmiyor,olmadığını bildiğim halde belki vardır diye bir umut aracım için 6 ileri vites şanzıman arıyorum ve Ebay'de her gün 'Opel 6 speed gearbox' yazıp aramaktan mundar olmak üzereyim..

Bizim eski Garacava'ların ön dişlileri normalde 18'dir.Gençliğimizde hızlansın diye ön dişliyi önce 19,sonra MZ'den uydurma dişliyle 21 yapardık.Motor 3. vitesten sonra Allah Allah çekerdi ve yokuş aşağı bile 4.viteste devrini toplayamazdı..

Hyo için beygir gücü o kadar problem olmadığına göre ve tarlada çapa yapmak için kullanılmayacağına göre ön dişliyi büyütmek bence gayet makul ve akıllıca bir seçim olmuş...:cat:

O'da 300 yapmadığını elbette biliyor ve uyarı anlamında söylüyor ama sen olaydaki inceliği hemencecik kapamamışsın belli..:p

Evet aynen öyle :wiinkk: O yüzden cevap yazmadım. Diyeyimde içimde kalmasın :queen: hızınız 301 km/h olunca benzin kapağı otomatik olarak açılıp krankınızı elinize veriyor. Kolayca elinize alın diye :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar