bi cogunuzun bilgidi gibi bu yaz hyosung gt250r almayi dusunuyorum. buyuk ihtimalle ankaradan alicam ama izmirden bile alsam bi kere ankara-izmir yapicam bu kesin.uzun yola cikmadan once motora ne gibi bakimlar yapilir?bi de yolda nelere dikkat ediyim motor dayanabilirmi o yola? simdiden tesekkurler :mrgreen: ( bu konu daha once acildiySa yada yanlis yere actiysam cok ozur dilerim :rendeer: )
Motordan hiçbir çekincen olmasın, sana bir sorun çıkartacağını sanmıyorum, aslanlar gibi dayanır.
Sana tavsiyem, yola çıkmadan önce motorun yağını, yağ filtresini, havafiltresini, zincir gerginliğini ve yağını, fren balatalarını, lastiklerinin durumunu ve lastik havalarını havalarını kontrol etmen. Motorun mekanik aksamını WD40' la yağlaman da faydalı olur.
Ayrıca Hyolarda kroniktir bazen birkaç binde bir debriyaj teli kopabiliyor; onu da güzelce bir yağla, hatta başına gelme ihtimaline karşı yanına bir tane de yedek al.
Yanında mutlaka işini görecek bir alet çantası, benzinin bitme ihtimaline karşı bir hortum ve pet şişe, ayrıca lastik patlamasına karşın lastik spreylerinden de bir tane olsun çantanda.
Yola mutlaka dinlenmiş, uykunu almış ve dinç olarak çık. Enerji verici besinler de alman faydalı olur.
Yorulup dikkatinin dağıldığını hissettiğin anda çek kenara ve dinlen. Ayrıca molalarda jimnastik hareketleri yap; vücudunun tutulmasını önler.
Bunun haricinde tabiiki bilmediğin uzun bir yolda gideceğin için mutlaka sürprizlerle karşılaşabileceğini düşünerek, çok dikkatli kullan ve yolun müsayitliğinden emin olmadığın sürece fazla sürat yapma.
Kullandığın motorun lastikleri sert hamurludur ve biraz geç ısınır. Gazlarken özellikle virajlarda bunu da göz önünde bulundur. Lastiklerin sert olması frenajı da etkiler, yumuşak hamurlu lastik asfalta daha iyi tutunur; senin için bu durumun tam tersi geçerli. Sana tavsiyem, imkanın olduğunda bir çift güzel lastik al. Saydığım nedenlerden ötürü frenleme de dikkatli ol, ani frende ön fren çabuk kitler ve lastik kayabilir.
Tabi bu söylediklerimden içine korku düşmesin, motorun güvenliğinden şüphe etme, ben sadece limitler zorlandığı takdirdeki uç örnekler veriyorum.
Şimdiden kazasız belasız, hayırlı yolculuklar.