hyo ve uzun yol

bi cogunuzun bilgidi gibi bu yaz hyosung gt250r almayi dusunuyorum. buyuk ihtimalle ankaradan alicam ama izmirden bile alsam bi kere ankara-izmir yapicam bu kesin.uzun yola cikmadan once motora ne gibi bakimlar yapilir?bi de yolda nelere dikkat ediyim motor dayanabilirmi o yola? simdiden tesekkurler :mrgreen: ( bu konu daha once acildiySa yada yanlis yere actiysam cok ozur dilerim :rendeer: )

hertürlü dayanır.
yağ filitresi ve yağ değişimi hava filitresi kontrolunu yaptır aç gazı devam et.

tek dikkat edeceğim şey radara yakalanma :)

izmir neki arkadaşım su ve benzin molaları hariç nerdeyse hiç durmadan istanbuldan kayseriye gitti ve sonrada burda değil ama başka bir forumda motorun performansını yazdı çokta memnun kalmıştı.birde bende hyomu alırken hangi siteydi bilemiyorum ama gt250 cometle 15 günde 7500km yapan bi yazı dizisi okumuştum bu makinalar sanıldığı kadar kötü değil iyi bakım yapıp makul seviyelerde kullanılırsa sorun çıkarmadan istediğiniz yere giderseniz...

hertürlü dayanır.
yağ filitresi ve yağ değişimi hava filitresi kontrolunu yaptır aç gazı devam et.

tek dikkat edeceğim şey radara yakalanma :)

radardan kurtulurum ya yakalanmam. ya bu motorun gucunu bilmedigim icin sordum dayanabilirmi diye buyuk ihtimalede durmadan gidicem benzin icin durursam bi tek o :mrgreen:

izmir neki arkadaşım su ve benzin molaları hariç nerdeyse hiç durmadan istanbuldan kayseriye gitti ve sonrada burda değil ama başka bir forumda motorun performansını yazdı çokta memnun kalmıştı.birde bende hyomu alırken hangi siteydi bilemiyorum ama gt250 cometle 15 günde 7500km yapan bi yazı dizisi okumuştum bu makinalar sanıldığı kadar kötü değil iyi bakım yapıp makul seviyelerde kullanılırsa sorun çıkarmadan istediğiniz yere giderseniz...

aciklama icin sagol abi.. sadece bilmedigim icin alir almazda yuklenirsem belki dayanamiyabilir diye dusunmustum ama yeteri kadar acik oldu soylediklerin:)

Son düzenleme:
180 i görüyolar ama tabi 180le uzun sure gitmez heralde :cat::queen:

burda bunun polimiğini yapmak istemem ama 194 yapan var yok dedim olmaz okadar ben cometle 170 yaptım ama adam bana kendi çektiği videoyu gösterince inanmaktan başka çare yok he bu hızlar hyo içinmi bence değil hyoları 150 den fazla zorlamamak lazım hem motorumuz hemde bizim sağlımız için.

allah yolunu acık etsın kardes valla eger o yolu sadece benzın molası vererek gelıceksen gercekten sansa ıhtıyacın olcak makına dayanırda senı bılemem doorusu...

Adana İl Temsilcisi
arkadaşım merhaba.sana tavsiyem sakın zamanla yarışma.acele etme.hem senin,hemde motorun sınırlarını zorlama.bu güvenli sürüş için çok önemli.kimseye birşey ispatlamak için çabalama.saatte bir mola ver,kendini ve motorunu dinlendir.sıvı tüket(enerji içeceği/soda/su)çünkü sürüş esnasında vücut sıvı kaybeder,mineral kaybeder.bu yüzden soda/maden suyu tüketmeni tavsiye ederim.ben bu motorla ADANA-DATÇA yaptım.haziran sonundaki MARMOK festivaline gittim.3 günde,geze geze,dinlene dinlene.mesafe 1250 km.idi.bu motor inan bana çok daha uzun mesafelere gider.ancak önemli olan senin kendi emniyetin açından korumalı kıyafetler giymen ve trafik kurallarına uymandır.yolu açık olsun.

Hocam elbette gidebilir benim Dylan Bodruma Gitti geldi 1600 km.
Sadece benzin alırken biraz dinlen.

bi cogunuzun bilgidi gibi bu yaz hyosung gt250r almayi dusunuyorum. buyuk ihtimalle ankaradan alicam ama izmirden bile alsam bi kere ankara-izmir yapicam bu kesin.uzun yola cikmadan once motora ne gibi bakimlar yapilir?bi de yolda nelere dikkat ediyim motor dayanabilirmi o yola? simdiden tesekkurler :mrgreen: ( bu konu daha once acildiySa yada yanlis yere actiysam cok ozur dilerim :rendeer: )

Motordan hiçbir çekincen olmasın, sana bir sorun çıkartacağını sanmıyorum, aslanlar gibi dayanır.

Sana tavsiyem, yola çıkmadan önce motorun yağını, yağ filtresini, havafiltresini, zincir gerginliğini ve yağını, fren balatalarını, lastiklerinin durumunu ve lastik havalarını havalarını kontrol etmen. Motorun mekanik aksamını WD40' la yağlaman da faydalı olur.
Ayrıca Hyolarda kroniktir bazen birkaç binde bir debriyaj teli kopabiliyor; onu da güzelce bir yağla, hatta başına gelme ihtimaline karşı yanına bir tane de yedek al.
Yanında mutlaka işini görecek bir alet çantası, benzinin bitme ihtimaline karşı bir hortum ve pet şişe, ayrıca lastik patlamasına karşın lastik spreylerinden de bir tane olsun çantanda.

Yola mutlaka dinlenmiş, uykunu almış ve dinç olarak çık. Enerji verici besinler de alman faydalı olur.
Yorulup dikkatinin dağıldığını hissettiğin anda çek kenara ve dinlen. Ayrıca molalarda jimnastik hareketleri yap; vücudunun tutulmasını önler.
Bunun haricinde tabiiki bilmediğin uzun bir yolda gideceğin için mutlaka sürprizlerle karşılaşabileceğini düşünerek, çok dikkatli kullan ve yolun müsayitliğinden emin olmadığın sürece fazla sürat yapma.
Kullandığın motorun lastikleri sert hamurludur ve biraz geç ısınır. Gazlarken özellikle virajlarda bunu da göz önünde bulundur. Lastiklerin sert olması frenajı da etkiler, yumuşak hamurlu lastik asfalta daha iyi tutunur; senin için bu durumun tam tersi geçerli. Sana tavsiyem, imkanın olduğunda bir çift güzel lastik al. Saydığım nedenlerden ötürü frenleme de dikkatli ol, ani frende ön fren çabuk kitler ve lastik kayabilir.
Tabi bu söylediklerimden içine korku düşmesin, motorun güvenliğinden şüphe etme, ben sadece limitler zorlandığı takdirdeki uç örnekler veriyorum.:)

Şimdiden kazasız belasız, hayırlı yolculuklar.

Motosiklet bir keyif aracıdır... Uzun yolda bunun keyfini çıkarabilmen için kendini kasmadan rahat rahat gitmen gerekir. Bu keyfi işkenceye, bel ve sırt ağrısına dönüştürmemenin tek yolu da makul bir süratle, kendini ve motorunu yormadan gitmen olacaktır. Makul bir sürat Hyo için 90-110 aralığı olmalı. Bu süratlerde hem kendini sıkmadığın için sen rahat edersin hem de manzaranıın tadını çıkarırsın + motorun da hiç bir şekilde yorulmamış olur.

Racingler arasında uzun yola en uygun motorlardan biri bu olsa gerek. Nispeten konforlu süspansiyonu, fazla yatık olmayan oturuş pozisyonu ve az titreşimli bir kasası var. Dinlene dinlene gidilir, keyifli de olur. Arkadaşların da dediği gibi sürekli olarak yüksek devir ve yüksek sürat yapmamakta fayda var. Yağ soğutması, su soğutması kadar verimli değildir sürekli yüksek devirli kullanımda. 130 - 140 km/h ideal olabilir. İyi yolculuklar ve iyi eğlenceler :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar