Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yazının anlamı "pelegrine falcon" yani yırtıcı bi kuş cinsi sahin dogan gibi ama biraz daha farklı.yaklasık güvercin boylarında bi kus.bu kuşun ozelligi dalışa gectiginde vucudunun aldıgı damla sekliyle cok yuksek hızlara cıkabılıo ve hatta belli bı hızı gectıkten sonra ters olarak dalıs yapıo.hayabusanın fiziksel yapısında gordugumuz yuvarlak hatların sebebide bu.ne kadar dogrudur emın degılım ama bi yerde okudugum kadarıyla suzuki muhendislerinden bi tanesi dınlenmek ıcın gıttigi dogal bi yerde bu kusu goruyo ve arastırmaya baslıyolar ve sonucundada aerodynamic acıdan super olan hayabusayı yapıolar.ama tekrar soyluyorum yazdıklarımın ne kadar dogru oldugunu bılemem okududm yerden aklımda kalanları soyluyorum.ha bana sorarsan okadarda super bi alet degil kamyon gibi uzun ve agır onun yerine bi R6 tercihim olurdu :cat:
Türkçe karşılığı "bayağı doğan" (Falco peregrinus)
Bu kuş 322 km/h hıza ulaşabilmektedir.
Ismi Honda Blackbird 1100XX'e bir misilleme olarak konulmuştur.
Ayrıca Hayabusa , Japon uzay araştırmaları ajansı tarafından düzenlenen, 25143 Itokawa dünyamsı astroidinden materyalleri dünyaya analiz etmek için getirmek amacıyla yapılan bir insansız uzay programının adıdır.
aynı zamanda da hızından dolayı gördüğün noktaya gitme anlamıda taşıyormuş ve esasen bu adın konmasının temelide bu diye biliyorum busanın adında bi belgeselde izlemiştim sani tiskoveriy saolsun :queen: