hayabusa hakkında bi sorum var

beyler herkez hayabusanın yan kapaklarındaki japonca yazıları biliyodur anlamını bilen varmı? bana bu konuda yardım edermisiniz?:silent:

eywallah abi bnde öğle düşünüyorum ama merak ettim işte lakabım öcü de:D

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Hayabusa'nın karşılığı Japoncada Şahindir.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Nasıl ne demek? Adam manzara resmi çizmemiş işte Hayabusa yazmış motorun üzerine.

yazının anlamı "pelegrine falcon" yani yırtıcı bi kuş cinsi sahin dogan gibi ama biraz daha farklı.yaklasık güvercin boylarında bi kus.bu kuşun ozelligi dalışa gectiginde vucudunun aldıgı damla sekliyle cok yuksek hızlara cıkabılıo ve hatta belli bı hızı gectıkten sonra ters olarak dalıs yapıo.hayabusanın fiziksel yapısında gordugumuz yuvarlak hatların sebebide bu.ne kadar dogrudur emın degılım ama bi yerde okudugum kadarıyla suzuki muhendislerinden bi tanesi dınlenmek ıcın gıttigi dogal bi yerde bu kusu goruyo ve arastırmaya baslıyolar ve sonucundada aerodynamic acıdan super olan hayabusayı yapıolar.ama tekrar soyluyorum yazdıklarımın ne kadar dogru oldugunu bılemem okududm yerden aklımda kalanları soyluyorum.ha bana sorarsan okadarda super bi alet degil kamyon gibi uzun ve agır onun yerine bi R6 tercihim olurdu :cat:

はやぶさ

Türkçe karşılığı "bayağı doğan" (Falco peregrinus)
260px-FalcoPeregrinusBabylonicusGould.jpg

Bu kuş 322 km/h hıza ulaşabilmektedir.
Ismi Honda Blackbird 1100XX'e bir misilleme olarak konulmuştur.

Ayrıca Hayabusa , Japon uzay araştırmaları ajansı tarafından düzenlenen, 25143 Itokawa dünyamsı astroidinden materyalleri dünyaya analiz etmek için getirmek amacıyla yapılan bir insansız uzay programının adıdır.

gece gece bi hayır işleyip kim araştırıcak die bekliyodum:mrgreen:eyvallah hocam:cat:

Dikkatinizi cekerim kusun son hizi ile motorun ki hemen hemen ayni. Cok sukur kus 120 yapmiyormus walla rezil olurdu suzuki:p

Hayabusa'nın karşılığı Japoncada Şahindir.

aynı zamanda da hızından dolayı gördüğün noktaya gitme anlamıda taşıyormuş ve esasen bu adın konmasının temelide bu diye biliyorum busanın adında bi belgeselde izlemiştim sani tiskoveriy saolsun :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
'yolun sonu' bi sitede okumuştum anlamı buymuş .
ve binecek olanlar 'ölümü göze almış demektir' yazıyodu. .:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar