Hangi zincir yağı

Motosikleti
yok:(
Zincir temizleme ve yağlama için ipone ürünlerini öneririm. Motul'dan iyi, öyle söyleyeyim...

Zincir temizleme için gazyağı bir derece de, mazot kullananları anlamıyorum. Tamamen ringlere eziyet.

Bir motosiklet kullanıcısının en değer vermesi gereken motosiklet parçaları, lastikler ve zincirdir. Zincir temizleme ve yağlama dediğiniz iş, 10-15 dakikalık bir süreç. Buna bile erinen adam, motosiklet de kullanmasın artık. Bir de bizim millet kadar ucuzcusunu zor bulursunuz. Bu da ayrı paradoks...

Kerosene nedir

2emkzop.jpg

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Motul C5 sürme tip yağdan kullanıp da memnun olan var mı?
Acayip merak ediyorum. Spreye nazaran sürmesi ve küçük olduğu için taşıması çok daha kolay görünüyor.
Yıllardır bundan başka bir ürün kullanmıyorum, zincir sesi kimisini rahatsız eder, beni etmiyor ama sesi kesiyor. Sürmesi, uygulaması biraz meşakkatli ama uzun süre dayanıyor. Temizlemesi daha kolay diğer yapışkan yağlara göre. Azıcık mazot bir fırça ile bir tur fırçaladım mı hiçbir şey kalmıyor.

Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince de temizleme spreylerine boşa para verme. Bir sprey şişesine mazon koy, mis gibi temizliyor. Yağ konusunda da zaten yukarıda tarafım belli ☺️

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yıllardır bundan başka bir ürün kullanmıyorum, zincir sesi kimisini rahatsız eder, beni etmiyor ama sesi kesiyor. Sürmesi, uygulaması biraz meşakkatli ama uzun süre dayanıyor. Temizlemesi daha kolay diğer yapışkan yağlara göre. Azıcık mazot bir fırça ile bir tur fırçaladım mı hiçbir şey kalmıyor.

Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince de temizleme spreylerine boşa para verme. Bir sprey şişesine mazon koy, mis gibi temizliyor. Yağ konusunda da zaten yukarıda tarafım belli ☺️
Mazotun oringlere zarar verdiği söyleniyor. Üreticiler de dahil olmak üzere önerilen ürün gazyağı. Ben gazyağı kullanıyorum. Motul c4ü bile hemen çıkarıyor.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Mazotun oringlere zarar verdiği söyleniyor. Üreticiler de dahil olmak üzere önerilen ürün gazyağı. Ben gazyağı kullanıyorum. Motul c4ü bile hemen çıkarıyor.

Mazot zararlı gazyağı kullan diyenlere bu video cevap olur diye umuyorum. Ben de eskiden gazyağı kullanıyordum ama görünen o ki gazyağı kauçuk malzemelere mazottan daha fazla zarar veriyor. Testin güvenirliliği tartışılır tabi, ona diyecek bir şeyim yok

Son düzenleme:
Oringin yapıldığı malzeme ile balon aynı malzeme olmayabilir. Büyük ihtimalle de farklı malzemedir. Bu test hiç bir şeyi ispatlamaz. Bunun yanında su bazlı temizlik deterjanları var. Kimyasal satan firmalarda bulunabilir. su bazlı olduğu için yanıcı olmaz ayrıca özel yapıları sayesinde korozyon da yapmazlar.
Wd 40 da benim bildiğim "water displacement" yanı su uzaklaştırıcı olarak icat edilmiş bir kimyasal. Zincir yağlar mı bilemedim. En doğrusu "ince yağ kalın yağı çözer" mantığı işe çok düşük viskoziteli bir yağ ile zinciri temizleyip ( fırçalayıp) yapışkan kalın bir yağ ile yağlamak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şahsi tecrübemi paylaşayım; Cz, Did, Rk piyasada kabul gören pek çok zinciri deneme şansım oldu. Benim için zincirin patates olması demek baklaların bir kısmının gevşek bir kısmının sıkı olması demek. Bunu gördüğüm an o zincir benim için ölmüştür ve dişli setiyle beraber hemen değiştiririm. İster temizleyin, ister yağlayın, ister otomatik yağlama kullanın, ister mazotla haşur huşur girişin, sert gaz açıp sert gaz kapatıyorsanız o zincir 20.000'e gelmeden benim gözümde mefta olur.

Motul, Putoline, şanzıman yağı, Wd40 vs sonucu değiştirmeyecek, motoru "sert" kullanıyorsanız neyle temizleyip yağlarsanız yağlayın aman aman etkisi olmayacak. X marka ürünü kullanıp da aynı zincirle 50-100k yapan herkes bence kendi sürüşünü sorgulasın, çok yumoş yumoş sürüyor olabilirler.

Yüksek hacim motorla sürekli düz yolda 90-110 km sabit hızda gay gibi süren adamın zincir bakım tavsiyesi pek dinlenmemeli.

Son düzenleme:
Putoline demişsiniz ama motul daha iyi değil mi bide motoru tazyikli suyla yıkayınca yağa zararı olur mu yağı alır mı zincirden
Dostum bende Motul C4 var. Zinciri yağlıyorsun, bi dolaşıp geliyorsun bembeyaz sıçratmış dağılmış arka jant zincir dişli bembeyaz batıyor. Daha önce ipone zincir yağı kullandım. Şeffaf daha iyiydi. Motul dedik iyi dedik sıkıntı. Putoline ı bilmiyorum.

Gazyagi ile guzel temizlenir. Yağ olarak putoline başarılı. Yol yaptıktan sonra zincir sıcakken kullanmanızı öneririm

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
motozikselin testine testislerim bile güldü.😜😜

Dostum bende Motul C4 var. Zinciri yağlıyorsun, bi dolaşıp geliyorsun bembeyaz sıçratmış dağılmış arka jant zincir dişli bembeyaz batıyor. Daha önce ipone zincir yağı kullandım. Şeffaf daha iyiydi. Motul dedik iyi dedik sıkıntı. Putoline ı bilmiyorum.
Çünkü o yağı kullandıktan sonra en az 2 saat beklemeniz gerekiyo, bunu kullanım talimatında bile söylüyor. Benim tavsiyem ise akşam yağlayıp sabah kullanmaya başlamak. Sprey şeklindeki yağların hemen hepsi de bu şekildedir.

Yani yorumunuzu yazıyosunuz eyvallah, çoğu kişi de sizin gibi yorum yapıyor ama yanlış iş yaptığınızdan haberiniz yok. Suç yağda değil sizde.

Piyasada yapışkanlık konusunda en iyisi olan putoline tech chain de kullansanız sizin kullanım şeklinizle heryere sıçrayacaktır.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Motul, Wurth ve ipone kullandım, iponeyi tek gecerim.

Motul, Wurth ve ipone kullandım, iponeyi tek gecerim.
Ipone evet motulün ve würthün yağlarından iyi, zamanında ucuza depoladım diye kullanıyorum şuan mecbur. Ama putoline tech chain de bi deneyin, tekrar görüşelim :) erkenden tek geçmeyin iponeyi

F54

en ucuzu ve en güzeli motordan çıkan yağ ile yağlamak

Gazyağı dizel sınıfında bir petrol ürünü.
Gazyağı - Diesel #1
Pompa dizeli - Diesel #2

Yüksek çözücülüğü olan benzin, onun zararı konuşulabilir, ama dizelin gazyağından bir farkı yok zincir temizleme açısından. Daha yüksek viskoziteye sahip olduğu için gazyağı kadar kolay temizlemeyebilir sadece.

Mazot zararlı gazyağı kullan diyenlere bu video cevap olur diye umuyorum. Ben de eskiden gazyağı kullanıyordum ama görünen o ki gazyağı kauçuk malzemelere mazottan daha fazla zarar veriyor. Testin güvenirliliği tartışılır tabi, ona diyecek bir şeyim yok
bu herif bir malı övüyorsa o maldan besmele görmüş şeytan gibi kaç arkadaşım.
bu test özellikle influencerler tarafından bir markayı övmek için yapılıyor.
açın yutube ye bakın hepsi birbirinin taklidi
Yapılan test tamamen saçmalık.
Çünkü
Balon %90 kauçuktan yapılırken (bitkisel bazlı) o ringler %95 nitrilden yapılır yani petrol bazlı

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
X ve O-ring zincirlerin temizlenmesi ve yağlanması gerekir mi?
Hem O-ring hem de X-ring zincirler, yağlamayı sızdırmaz hale getiren ve serbest hareketlerini kire karşı koruyan tasarımları sayesinde çok az bakım gerektirerek uzun hizmet ömrü sunabilir. Çok fazla dikkat, sık temizlik ve yağlama gerektiren O-halkasız zincirlerden çok farklıdırlar. Ancak hem O hem de X halkalı zincirlerin en iyi performansı göstermeleri için düzenli aralıklarla dış kısımlarının temizlenmesi ve yağlanması gerekir. Contalar zincirin iç bileşenlerini yağlayıp kir ve kalıntılardan korusa da, plakalar gibi dış bileşenler genellikle çamur ve kirle kaplanır ve bu da zincirin serbest hareketini kısıtlar. Bu nedenle, bu zincirlerin arada bir dışarıdan temizlenmesi ve iyi bir zincir yağı püskürtülmesi tavsiye edilir. Bu zincirleri temizlemek için tek yapmanız gereken sabunlu suyla durulamak, kullanılmış bir diş fırçası yardımıyla sert ve inatçı kirleri çıkarmak ve kurutmak için yumuşak bir bez kullanmaktır. Yağlama için zincire eşit miktarda yağ spreyi sıkın. Standartların altında yağlama maddeleri kullanmak halkalara zarar vererek sızdırmazlık özelliklerini kaybetmelerine neden olabileceğinden, her zaman saygın bir motosiklet zinciri yağı markasını tercih edin. Motosiklet zincirinizin sağlığı konusunda çok titizseniz, her 1.000 kilometrede bir zincirleri temizlemek ve yağlamak için bu basit işlemi uygulayabilirsiniz. Çok kirli, kuru veya çamurlu koşullarda sürüş yapmıyorsanız, zincire dikkat edin ve gözle görülür şekilde kuru veya kirli görünmeye başladığında temizletip yağlatın. Temiz koşullarda motosikletinizi 3.000 kilometreye kadar temizlemeniz veya yağlamanız gerekmeyebilir. Önemli olan, motosikletinizin zincirinin fiziksel durumuna dikkat etmek ve yüzeyinde kir veya kuruluk fark ettiğiniz anda bakımını yapmaktır. O ve X halkalı zincirleriniz size çok uzun aralıklarla hizmet etmek üzere tasarlanmıştır ve sizin tarafınızdan minimum bakım ve özen gerektirir. Kullanıma ve hava koşullarına bağlı olarak, iyi yapılmış bir O-halka zincir size 20.000 ila 30.000 kilometre boyunca rahatlıkla dayanabilir. Bir X halkalı zincir daha da uzun süre dayanır. Sadece çok kirli veya kuru göründüklerinde temizleyin ve yağlayın; size yıllarca sadakatle hizmet edeceklerdir.
DeepL.com’da aç
Sözlük

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar