Hangi zincir yağı

zincir temizliği için mazot (dizel yakıtı) bence en pratik çözüm. gidip te pahalı kimyasallar almaya gerek duymuyorum gerek olduğunu da düşünmüyorum

yağlama için uzun yola çıkacaksam küçük ve pratik olduğundan dolayı motul C5 krem kullanıyorum. zincire sürdükten hemen sonra yola çıktığımda bile sıçratma yapmıyor (tabii abartılı miktarda çok sürmemek lazım)

şehir içinde sürdüğüm zamanlarda da putoline tech chain den başka yağ kullanmam. her ikisinden de memnunum fanboy gibi illa belirli bir marka yağ önermeye gerek olduğunu düşünmüyorum

Motul c4 kullanıyorum. Zincir yağlama işlemi biter bitmez şişeyi kenara fırlatıp gazlamazsanız sıçratma yapmaz. Ben zinciri yağladıktan sonra en az yarım saat hareket ettirmiyorum, genellikle o gün hiç kullanmıyorum motoru yağ iyice otursun diye. Yıllardır kullanırım ve sıçratma yok desem yeridir. Ucuz yağ kullanıp bir kaç pantolonu mundar ettikten sonra macera aramıyorum artık.

Temizlik için de neredeyse her nalburda bulunan gaz yağını zincirin kirliliğine göre 2 veya 3 yağlamada bir temizleme şeklinde kullanıyorum. Önceki zincirimde de şimdiki zincirimde de oringler hala hayattalar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dostum bende Motul C4 var. Zinciri yağlıyorsun, bi dolaşıp geliyorsun bembeyaz sıçratmış dağılmış arka jant zincir dişli bembeyaz batıyor. Daha önce ipone zincir yağı kullandım. Şeffaf daha iyiydi. Motul dedik iyi dedik sıkıntı. Putoline ı bilmiyorum.
zinciri yağladıktan sonra nasıl janta falan sıçrıyor? Fazla fazla mı yağlıyorsunuz? O kadar haşur huşur sıkmayın.

Motoru orta ayağa alıp vitesi boşa aldıktan sonra arka tekeri elle çevirip pısst diye zincir bir tur dönecek şekilde yağı sıkıp geçiyorum, hiç de daha yağ sıçrama sorunu olmadı. 3500km'dir bu motoru kullanıyorum, toplamda 5 kez falan yağlamışımdır. motul c1 temizleyici aldım bir kere temizledim, geri kalanlarda hep yalnzıca yağladım çünkü temiz görünüyordu gerek görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar