Hangi zincir yağı

Merhabalar bajaj ns125 kullanıcısıyım zincir temizleme spreyi ve zincir yağı alıcam sizce hangisini almalıyım

Motosikleti
D400
putoline zincir spreyi kullanıyorum memnunum ben.

temizlik işi bende hiç yok neredeyse; sanırım 2 kere falan detaylı temizlik yapmışımdır gaz yağı ile.

Onun dışında motoru temizlerken basıncı suyu biraz uzaktan tutarak temizliyorum. doğru mu değil ama üşeniyorum =)

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Temizlik gaz yağı veya daha uyguna mazot.

Yağ ise putoline tech chain.

Putoline demişsiniz ama motul daha iyi değil mi bide motoru tazyikli suyla yıkayınca yağa zararı olur mu yağı alır mı zincirden

Motosikleti
D400
Putoline demişsiniz ama motul daha iyi değil mi bide motoru tazyikli suyla yıkayınca yağa zararı olur mu yağı alır mı zincirden

putoline güzel markadır.

500 km'de bir yapacagın bir işlem için çok üst düzey birşey aramana zaten gerek yok. İnsanlar yağ değişiminde kenara yağ ayırıp bununla motor zinciri yağlıyor =) o nedenle putoline al geç tertemiz.

Benım yaptıgım bir yöntem değil, normalde temizlemek lazım. Ben üstündeki kiri pisliği yapışan şeyleri temizlemek için uzak mesafeden tazik tutuyorum, sonra yağlıyorum. Su ile yağ geçmez tabi ki, zaten yağın da geçmesine gerek yok bence. Ama sen dediğimi yap yaptıgımı yapma; vaktin varsa gazyağı ile ya da temizlik spreyleri ile temizle =)

putoline güzel markadır.

500 km'de bir yapacagın bir işlem için çok üst düzey birşey aramana zaten gerek yok. İnsanlar yağ değişiminde kenara yağ ayırıp bununla motor zinciri yağlıyor =) o nedenle putoline al geç tertemiz.

Benım yaptıgım bir yöntem değil, normalde temizlemek lazım. Ben üstündeki kiri pisliği yapışan şeyleri temizlemek için uzak mesafeden tazik tutuyorum, sonra yağlıyorum. Su ile yağ geçmez tabi ki, zaten yağın da geçmesine gerek yok bence. Ama sen dediğimi yap yaptıgımı yapma; vaktin varsa gazyağı ile ya da temizlik spreyleri ile temizle =)
Tazyikli suyla geçer mi dediğim yağı yeniledikten sonra zincirdeki yeni yağı zincirden alır mı.
motor tamircisine de sordum en iyi temizleme mazotla dedi

Motosikleti
yok:(
tazzikli su zincirin yapısının anasını ağlatıyor, ama bende vuruyorum o kadar pisliği görünce maalesef. gaz yağı kullanıyorum genelde.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Zincir temizleme ve yağlama için ipone ürünlerini öneririm. Motul'dan iyi, öyle söyleyeyim...

Zincir temizleme için gazyağı bir derece de, mazot kullananları anlamıyorum. Tamamen ringlere eziyet.

Bir motosiklet kullanıcısının en değer vermesi gereken motosiklet parçaları, lastikler ve zincirdir. Zincir temizleme ve yağlama dediğiniz iş, 10-15 dakikalık bir süreç. Buna bile erinen adam, motosiklet de kullanmasın artık. Bir de bizim millet kadar ucuzcusunu zor bulursunuz. Bu da ayrı paradoks...

Motosikleti
D400
Keerm kardeşim tazikli suyu uzaktan tutuyorsun; yağı almaz tabi ki. bu öneri değil benim yaptıgım şey.

Punctum; sende herşeye bi laf ediyorsun. sanane birader sana mı sorcaz motor kullanıp kullanmayacagımızı ya da neye üşenip neye üşenmeyeceğimizi. param var vuruyom suyu basıyom yağı, sen 15 binde değiştiriosan ben 10 binde değiştiriyom zinciri. seni ne ilgilendiriyor?

Motosikleti
Punctum; sende herşeye bi laf ediyorsun. sanane birader sana mı sorcaz motor kullanıp kullanmayacagımızı ya da neye üşenip neye üşenmeyeceğimizi. param var vuruyom suyu basıyom yağı, sen 15 binde değiştiriosan ben 10 binde değiştiriyom zinciri. seni ne ilgilendiriyor?
Sana ne birader? Ben de istediğimi yazarım. Bu da seni niye ilgilendiriyor? Seni muhatap alarak mı yazmışım?

Sen de, motosikletin de zerre umurumdaymış gibi bir de laf yetiştirmiş. Hadi git kenarda bas suyunu...

Motosikleti
D400
Sana ne birader? Ben de istediğimi yazarım. Bu da seni niye ilgilendiriyor? Seni muhatap alarak mı yazmışım?

Sen de, motosikletin de zerre umurumdaymış gibi bir de laf yetiştirmiş. Hadi git kenarda bas suyunu...

ulan isim vermemiş olsan ne fark eder, verdiğin cevapla alakalı şeyi yazan benim.

umrunda değilse defol git konularıma ya da yazdıgım şeylere (isim vermeden de olsa) cevap yazma. Kedi gibi dolanıyorsun ortada.

hah yazarım burası forum diyorsan da "hadi git" diyemezsin kendinle çelişirsin.

bilir kişi gibi her halta, yok bunu yapma yok bunu etme yok insanlık böyle yok toplumumuz böyle. car car car.

Motosikleti
ulan isim vermemiş olsan ne fark eder, verdiğin cevapla alakalı şeyi yazan benim.

umrunda değilse defol git konularıma ya da yazdıgım şeylere (isim vermeden de olsa) cevap yazma. Kedi gibi dolanıyorsun ortada.

hah yazarım burası forum diyorsan da "hadi git" diyemezsin kendinle çelişirsin.

bilir kişi gibi her halta, yok bunu yapma yok bunu etme yok insanlık böyle yok toplumumuz böyle. car car car.
İyi o zaman üzerine alın ULAN!...çok da umurumdaydı...

Az bekleyin çerezi tazeleyelim.
*
Zincirin kirliliğine göre temizlemene gerek de olmayabilir her yağlamada. Yağmurda ve/veya toz, topraklı yolda kullandıysan, yağlamadan önce bakarsın, zincir pis değilse yağla sadece.

Zincir yağına gelirsek, bir ara valvoline beyaz renkli yapışan zincir yağı vardı çok memnundum. Üretimden kaldırdı sivri zekalılar sonra bunu. Motul c4 ve ipone beyaz zincir yağı en iyileridir piyasada. Renksiz zincir yağını sevmiyorum, net anlaşılmıyor zincirin yağlı olup olmadığı.

Duruma göre 300-500 km arası zincir temizse yağlayıp devam ediyorum. 1000km civarı ise temizleyip yağlama yapıyorum. Zincir drd. Orijinal zincir sürekli gevşediği için değiştirmiştim.

Şimdiye kadar putoline ve motul kullandım. Motul daha iyi bana göre. Temizleme spreyi ve yağı güzel çalışıyor. Hızlı ve pratik oluyor.

Merhabalar bajaj ns125 kullanıcısıyım zincir temizleme spreyi ve zincir yağı alıcam sizce hangisini almalıyım
Motul C1 ve C4 aldım ön dişlinin orası pislik içindeydi yağ orda çamurumsu ve kazımadan çok zor çıkan bir kıvam almış falçata ve asperoxla zarzor çıkarttım . Putoline kullanmadım ama gaz yağı veya mazotta işini görür şu sıralar bende tanzikli suyla temizliyorum . Gittiğim ve baya güvendiğim bir usta arta kalan yağla yağlıyor zincirleri öyle yapmayı düşünüyorum bende.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben bu sefer motul c2 aldım. C4 çok yapışkan. Sıktıktan sonra 2 saat bekleyip öyle binsem bile her yere bulaşıyor beyaz beyaz. O yüzden c2 aldım. Daha sık yağlarım artık. 500kmde bir yağlayıp 1000kmde bir temizlerim muhtemelen.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Motul C5 sürme tip yağdan kullanıp da memnun olan var mı?
Acayip merak ediyorum. Spreye nazaran sürmesi ve küçük olduğu için taşıması çok daha kolay görünüyor.

Dün aynı konu açılmıştı.
Şu işe biraz dikkat göstersek mi acaba? Yeni üyeleri yönlendirecek bir şeyler yapılsa mı?
..
Motul C5 sürme tip yağdan kullanıp da memnun olan var mı?
Acayip merak ediyorum. Spreye nazaran sürmesi ve küçük olduğu için taşıması çok daha kolay görünüyor.
Ben kullandım uzun süre, arkadaşlarım da kullandı. Bence müthiş güzel bir şey.
Yalnız her yağda öyle ama bunu hakkaten fazla kaçırmamak lazım, ön dişlinin oraları boka çevirebiliyor.
Onu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye deney merakım olmasa ömür boyu kullanılır dediğim 3maldan biri.

C5, Würth Dry, XCP sprey (ama şırıngayla damlatarak)

motul c2 var evde ama geçen bizim tükana uğradım sanayide baktım motorun zinciri leş olmuş kurumuş benim, bi tane yumuşak fırça alıp motor yağı ile yağladım hafif, en iyisi hangisi bilmiyorum ama kuru kalmamasına özen gösteriyorum.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
zencir, yağlan temizlenir. ince yağ. motordan çıkan yağ veya makine yağı artık ne bulursanız
bu haliyle çok dayanmaz ama, naparsın? üzerini de hafif greslersin, o zaman tamam olur
bir sanmarino atasözü der ki "balığa limon zencire sprey sıkılmaz"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar