Putoline demişsiniz ama motul daha iyi değil mi bide motoru tazyikli suyla yıkayınca yağa zararı olur mu yağı alır mı zincirden
Tazyikli suyla geçer mi dediğim yağı yeniledikten sonra zincirdeki yeni yağı zincirden alır mı.putoline güzel markadır.
500 km'de bir yapacagın bir işlem için çok üst düzey birşey aramana zaten gerek yok. İnsanlar yağ değişiminde kenara yağ ayırıp bununla motor zinciri yağlıyor =) o nedenle putoline al geç tertemiz.
Benım yaptıgım bir yöntem değil, normalde temizlemek lazım. Ben üstündeki kiri pisliği yapışan şeyleri temizlemek için uzak mesafeden tazik tutuyorum, sonra yağlıyorum. Su ile yağ geçmez tabi ki, zaten yağın da geçmesine gerek yok bence. Ama sen dediğimi yap yaptıgımı yapma; vaktin varsa gazyağı ile ya da temizlik spreyleri ile temizle =)
Sana ne birader? Ben de istediğimi yazarım. Bu da seni niye ilgilendiriyor? Seni muhatap alarak mı yazmışım?Punctum; sende herşeye bi laf ediyorsun. sanane birader sana mı sorcaz motor kullanıp kullanmayacagımızı ya da neye üşenip neye üşenmeyeceğimizi. param var vuruyom suyu basıyom yağı, sen 15 binde değiştiriosan ben 10 binde değiştiriyom zinciri. seni ne ilgilendiriyor?
Sana ne birader? Ben de istediğimi yazarım. Bu da seni niye ilgilendiriyor? Seni muhatap alarak mı yazmışım?
Sen de, motosikletin de zerre umurumdaymış gibi bir de laf yetiştirmiş. Hadi git kenarda bas suyunu...
İyi o zaman üzerine alın ULAN!...çok da umurumdaydı...ulan isim vermemiş olsan ne fark eder, verdiğin cevapla alakalı şeyi yazan benim.
umrunda değilse defol git konularıma ya da yazdıgım şeylere (isim vermeden de olsa) cevap yazma. Kedi gibi dolanıyorsun ortada.
hah yazarım burası forum diyorsan da "hadi git" diyemezsin kendinle çelişirsin.
bilir kişi gibi her halta, yok bunu yapma yok bunu etme yok insanlık böyle yok toplumumuz böyle. car car car.
Motul C1 ve C4 aldım ön dişlinin orası pislik içindeydi yağ orda çamurumsu ve kazımadan çok zor çıkan bir kıvam almış falçata ve asperoxla zarzor çıkarttım . Putoline kullanmadım ama gaz yağı veya mazotta işini görür şu sıralar bende tanzikli suyla temizliyorum . Gittiğim ve baya güvendiğim bir usta arta kalan yağla yağlıyor zincirleri öyle yapmayı düşünüyorum bende.Merhabalar bajaj ns125 kullanıcısıyım zincir temizleme spreyi ve zincir yağı alıcam sizce hangisini almalıyım
Ben kullandım uzun süre, arkadaşlarım da kullandı. Bence müthiş güzel bir şey.Motul C5 sürme tip yağdan kullanıp da memnun olan var mı?
Acayip merak ediyorum. Spreye nazaran sürmesi ve küçük olduğu için taşıması çok daha kolay görünüyor.