Gtr 250 Den Vazgeçtim Niye Mi?

iyi geceler bugün klr 650 nin artçılı bir vaziyette hyoya kalkışta yaklaşık 60 70 metre farkı attığını gördükten sonra ben bu motoru almam :) biri 250 lik biri 650 lik de abi motorun üstüne kapatmış sürekli gaza yüklenen arkadaşın hali motordan anlamayan yanımdaki bi abinin tabirile ''şofor var şofor var bak mahvetti racingciyi demesinler be abi millet ne bilsin beygiri torku kapan motorun üstüne sonra yolda flash sollasın valla herşeyin 600 lüğü makbül ne altı ne üstü:cat:

iyi geceler bugün klr 650 nin artçılı bir vaziyette hyoya kalkışta yaklaşık 60 70 metre farkı attığını gördükten sonra ben bu motoru almam :) biri 250 lik biri 650 lik de abi motorun üstüne kapatmış sürekli gaza yüklenen arkadaşın hali motordan anlamayan yanımdaki bi abinin tabirile ''şofor var şofor var bak mahvetti racingciyi demesinler be abi millet ne bilsin beygiri torku kapan motorun üstüne sonra yolda flash sollasın valla herşeyin 600 lüğü makbül ne altı ne üstü:cat:

kardeşim biraz sert olucak ama sen motorcumusun yoksa sadece egonu tatmin eden havacımısın??

bi kere kendin yazıyorsun biri 250cc diğeri 650cc biri racing vites aralıkları daha uzun olur diğeri enduro kross motor vites aralıkları daha kısa hızlanmasıda fazla hadi cc olayını geçtim şanzuman farkı var

o gt250r kullanan adamdamı bilmio klrye kafa tutamıcagını yada odamı goruntuye bakıp hepsini gecer bu die almış??

acıkcası bu mantıkla bu motoru alıcagını dusunerek vazgecmene sevindim sen 1000lik bi motor al 10000devirde debriyaj kırarak kalk bak bakıyım kimse gecebiliomu seni:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

hımmmm ilginç:silent::silent::silent::silent::silent:

havadan bahseden kim ?? arkadaşım 1000liğe binerim ben ayrıca korkma sen 20000 km imi süper tenerede yaptım ben maddiyat yok bu ara sağlam makina alacak ben durumdan bahsettim ayrıca görüntüden hiddete gerek yok gerekli teknik bilgiler için sağolun ha bu arada racing in ruhunda "imaj" vardır yoksa ardında bi çantayla düşerdi yolllara

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
havadan bahseden kim ?? arkadaşım 1000liğe binerim ben ayrıca korkma sen 20000 km imi süper tenerede yaptım ben maddiyat yok bu ara sağlam makina alacak ben durumdan bahsettim ayrıca görüntüden hiddete gerek yok gerekli teknik bilgiler için sağolun ha bu arada racing in ruhunda "imaj" vardır yoksa ardında bi çantayla düşerdi yolllara

eğerki sen izmirde yola çıkıyorsan ben motorumu kitlerim birdahada trafiğe çıkmam senin gibi üstadların gittiği bir yolu paylaşmak ayıp olur..

bence bi yanlışın var bi konuda
tamam bir imajı vardır ama her motorun kullanım kullanış tarzı yolda gidişi rider'ın üstünde ne durumlarda neler yapması gerektiği azda olsa farklılıklar gösterir ana temada hepsi aynı olsada herşeyin tarzına göre bi inceliği niteliği var sonuçta

az önce biri ölü bir konuyu hortlatmış ve oradaki yazı
Sevgili arkadaşlar, 10000 -15000 - 20000 km ler tecrübe kazandırmaz. Bu km'lerle sadece kullanmış olduğunuz motosiklete adapte olursunuz. Onunla bütünleşirsiniz. Ancak yeni bir motosiklete geçtiğinizde ki bu büyük bir motosikletse, siz çok acemisinizdir. Ne motorun özelliklerini, ne karakterini bilmiyorsunuzdur. O motosiklet, sizin için POTANSİYEL BİR TEHLİKE 'dir.

buda link gir oku bence
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/1872-yeni-baslayacaklara-hitaben.html

sadece yeni başlayacak olan için değil herkesin okuması gereken birşey

he bide bak bende istesem 600rr 1000rr gixer r1 binerim biliyormusun motorunu bana vericek olan birileri çıkar 1 tur içinde alsam hatta arkadaşımdan bi günlüğüne busasınıda alabilirim o kadar iyi bir arkadaşım ama ben enayimiyim acaba almıyorum :silent:
tenerenin gazıyla racing'in gazı 1 olmaz yoldaki tepkileride öyle

motora motorun şekli için binilmez senin amaçların hobin için binilir tamam her motorun bir imajı vardır ama herkesin gözünde imaj farklı şeydir ve gt250r da racing bir makina sayılmaz pek sport bir makina ve geçiş makinası
he şu var isteyen alır 10 sene kullanır isteyen alıp 1 sene kullanıp 600lük motor alır bu kişiye bağlı bişe ben ne insanlar gördüm racing kullanmak istedikleri için ilk motorlarını cbr 125 r alan şimdi bu insanlar enayimi o zaman? konuşmanda biraz böyle oldu biliyormusun...

Son düzenleme:
sen baslıgı gt250ra bakıs tarzında bisey olarak acsaydın anlattıgın hikaye guzel bi estantene olarak kalırdı aklımızda ama sen tutupda almaktan vazgectim dersen bence tepki cok normaldi

ayrıca hangi motorla kac km yaptıgın onemli degil ben sana o amcanın bak bu racingi kimse gecemio demesinin yolunu soledim dert oysa:wiinkk:

ilk önce motorunu kitleyecek arkadaşım kitleme gözünü seveyim beraber de gezeriz:) üsluptan anlaşılmadı belki de tam olarak ben kimseye ne enayi diyorum ne de haddime düşer ben diyorum ki hyosung bana gelmez motorun üstüne kapanıp gidiyorken yanımdan biri geçse hoşuma gitmez ilerden gördüğüm görüntüyü söylüyorum yanımdaki adamın dediğini söylüyorum motor çok kaslı duruyor ilerden büyük makina gibi duruyor olmaz diyorum cbr ya da o tarz başlangıç motorlarına birşey dediğim yok

ilk önce motorunu kitleyecek arkadaşım kitleme gözünü seveyim beraber de gezeriz:) üsluptan anlaşılmadı belki de tam olarak ben kimseye ne enayi diyorum ne de haddime düşer ben diyorum ki hyosung bana gelmez motorun üstüne kapanıp gidiyorken yanımdan biri geçse hoşuma gitmez ilerden gördüğüm görüntüyü söylüyorum yanımdaki adamın dediğini söylüyorum motor çok kaslı duruyor ilerden büyük makina gibi duruyor olmaz diyorum cbr ya da o tarz başlangıç motorlarına birşey dediğim yok

işte bizimde sana ana temada demek istediğimiz kalıbına bakmıyacaksın tabikide ama yanındaki arkandaki önün çevrendeki adamların insanlarında söylediklerine bakmayacaksın şubat mart inş hyo yada st artık alıcam 600lüğe geçmeden daha iyi tecrübe ednmek için (ninja olabilir demiyorum racing gibi gidilemiyor pek 125r gibi daha çok)
he bak bu motoru alacağım içinde demiyorum bunu sana ama birinde edineceğin tecrübe ilerde senin hayatta kalmana yarayacak bilgiler vericek hatalarını tolere edicek ama 600lük bir makinanın affı pek olmaz bunun elbette sende farkındasındır. bu yüzden çevrendekilerin dedikleri değil senin bu hobiyi ne denli uzun yaşamak istediğin önemli motorunu 1 hafta kilitle garaja bak neler hissedersin canın sıkılır bi nevi depresyona girersin o kadar sevip alıştığın şeyi kullanamadığında

kısaca özetlemem gerekse sen çevrenden gelen seslere bu şekilde kulak asıp motor alırsan ego tatmin edip hava atmış olursun sadece bununda sonucu bellidir çoğu zaman ve mhrrmkpnr'ında dediği gibi konuyu yanlış üslüpta belirterek açmışsın tepkimiz anormal olmaması doğaldır biraz...

bişeler anlatabilmişsem yada anlatbilmişsek ne güzel:cat:

Bende geçilmek için 11 milyar para verdim şu anki motosikletime :) o paraya 2el 900cc ye kadar binilebilecek bir racing motosiklet bulabilirdim.

bi kere karşılaştırılan motorlarda çok yanlış
şoleki belirtmem gerekirse gel caddeye anadolu yakasına burada bülent abi var tiger motoru vardır 4 baca motor v2 piston şeklinde Triumph Tiger 1000küsüratlı cc ama kalkışta bütün race'leri alıyor arkasına neden acaba ???
tork ve şanzuman aralıkları farkından sadece 2. 3. viteste geçiliyor ama...

ne bu sitem anlayamadım ki :) 900 cc 1300 cc ben işin burasında değilim ki 250 cc racing kullanıcaksın ve hiç gaza gelip gazlamayacaksın gazlayacaksın ve birçok motorun arkasında kalacaksın kaslı bi motora bineceksin ve yanından 600 lük enduro rüzgar gibi geçecek e endurocuysan bi de ne yapılacak xt 600 alınacak spekülasyonlara bi son verilecek ben gidip 10 milyar racing motora vermem sadece hyosung için konuştum 150 nin üstü motosiklet için zaten ge rek siz dl 650 alırım transalp alırım xt 660 r alırım 10 milyar racinge vermem bende 5 6 lira var vazfeçtim hyosunga vermekten olay bu:cat:

şoleki belirtmem gerekirse gel caddeye anadolu yakasına burada bülent abi var tiger motoru vardır 4 baca motor v2 piston şeklinde Triumph Tiger 1000küsüratlı cc ama kalkışta bütün race'leri alıyor arkasına neden acaba ???

istanbul bana uzak ben gelmiyim :) torku biliyorum beygiri de enduroların racinglerin chopperların farklı yapıya sahip olup farklı devirlendiklerini de sitedeki birçok kişi benden çok daha tecrübeli olabilir saygı gösteririm :cat: birçok motorun teknik özelliklerini kafadan sayabilecek 0-100 lerini bilecek kadar takıntılı bi motosiklet manyağıyım klr yi geçeceğini tahmin etmedim klr 5 5.5 saniyede yüzü bulur xt 600 buluyodu hyonunkini net bilmoyorum ama 9 saniye civarıdır sorun bu değil bu değil:cat:

Son düzenleme:
en basit örnek ve cevap klr de kawasaki mühendistliği var bence bu yeterli motosiklete zevk için binilir hız için değil. hız yapılacak yerlerde mevcut git kol çıkarana kadar bas

iyi geceler

üstadlar sarmış dört bir yanımı ben xt 600 ü alırım iki haftayada fotoğraflarını koyarım soldan gelen bi hyo görürsem de yol veiririm yeterki münakaşa çıkmasın iyi geceler

Yok kanka yanlışın var, Bülent abi beni geçemiyor; hem de onun arkasında Buket abla, benim arkamda Yeşim varken:p

Bu arada, başlığı açan arkadaşımız Hyo' nun görüntüsüyle performansının örtüşmediğinden dolayı bu motora sıcak bakmadığını belirtmiş sanırım. Kendi takdiridir tabiiki. Bu durumda ben kendisine, maddi imkanı dahilindeki performansı ve görüntüsü örtüşen bir motosiklet öneriyorum. Çözüm budur sanırım. :)

üstadlar sarmış dört bir yanımı ben xt 600 ü alırım iki haftayada fotoğraflarını koyarım soldan gelen bi hyo görürsem de yol veiririm yeterki münakaşa çıkmasın iyi geceler

aman ne olur bide sen binme hyoya bırak o bıze kalsın senin al sen xt bilmem kacını bın pasa pasa gec hyolara yat vırajlara yakında alırız seninde haberlerini

Mersin İl Temsilcisi
ooooff offffffffffff
akıllanmayacak mıyız biz yahu.....
klr 650 ye benim gs 500 bile zor yetişyo rampalarda, adamın derdine bak...

yaklasim 1: neee? oyle mii? bi daha o motora binmem, binenlede konusmam!
gt 250 r piyasadan kalksin, hyosung da kapatilsin.

yaklasim 2: sen motordan anlamiyormussun, biz de bunu anladik.. sen bir daha motora binme, binersen de ben binmyecem.. bunu yazdin ya sende ne tecrube varmis ne motorculuk..

yaklasim 3: enduro tipi makineler yapilari geregi torklu oldugundan kendisinden daha yuksek cc li de olsa yaris motorlarini drag ta gecebilirler ama ilk 100 metrede attiklari farka ragmen son hizlari racinglerin yarisidir..

yaklasim 4: yaa bu millet delirmis neler yaziyo..

enteresan ama genelde bu standart 4 yaklasim hakim oluyor topiclerde degil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar