GS ve gözleme ikilisi

Allah gani gani rahmet eylesin. Yenir hocam be - 2 geyik döndü diye tiksinilmez. Ben de patatesli kıymalıya bayılırım.
Allahtan bu Gs ciler gözleme seviyorlar. Allah muhafaza , kuru fasulye, pilav yada mercimek çorbası sevselerdi duman olmuştuk.
Hele hele köfte sevselerdi, aman aman aman.

Zamanında "motordan anlamayan adamlar ne alır" sorusuna "GS" yanıtı verdiğimde anlatmak istediğimle aynı şey.
Bu dediğimi GS'e ya da genel olarak GS sahiplerine bir eleştri veya iğneleme gibi anlayanlar olmuştu, tekrar bir parantez açayım önden, hayır, yazdıklarım bu anlamda değil.
GS dediğimiz alet, motosiklet Dünya'sının açık ara en başarılı "ürün"ü. Gelişmiş bir mühendislik, yüksek teknik kapasite, yüksek imaj, inanılmaz satış rakamları. GS gibi bir modele sahip olmak bütün motosiklet üreticilerinin ıslak rüyasıdır. Böyle ürünlerin çok geniş satış alanları olduğu için de, her konuda karşılaşabileceğimiz derinlikli olarak konuya girmeyen ve parası olan insanların da doğal olarak ilk tercihi bunlar olur. Arabadan bir şey anlamayıp "Mercedes ve diyerleri" diyerek tercih yapan insanlar gibi. Bu tipler veya söylemleri Mercedes'ten bir şey eksiltmez, bu mavralar da GS'ten bir şey eksiltmez.

Bu çerçeveden bakıldığı zaman oturmuş bir "GS'çi" profili var. Ki bu profil de Türkiye'ye has bir konu değil, yurtdışında da bu mavralar çok döner. Üç çanta takıp kafeye gitmek, poz vermek, selam almamak vs.
Konu tamamen bu muahbbetten ibaret. Son zamanlarda boku çıktı, yani bir şey komik de olsa sürekli aynı şeyden bahsedilince bir anlamı kalmıyor. Bir de tabii sürekli döndüğü zaman GS kullanıcısı insanlar buna artık biraz takılmaya başlayabiliyorlar, bu da normal bir şey.

Bir de tabii ki tüm genellemeler gibi aslında bu da yanlış. Konu gözleme ise yılda 25k km'den aşağı pek inmeyen, konu sürmek ise arkasından gitmenin hayli zorlayıcı olduğu GS binicisi de tanıyorum yoksa ben :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Gözlemeden tiksindim sayenizde . Oysa rahmetli anacığım ne güzel yapardı . En çok patatesli acılı olanını severdim.
Abi sende ikisini aynı cümlede yan yana bile getirme. Ana elinin değdiği başka, Fatma bacının başka. Biri müşteri doyuruyor, birisi yavrusunu.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Zamanında fanatik GS ci arkadaşım Hakkı Orün için çektiğim bir video. Tanıdığım en fanatik GS cidir. Ama ben de onun hakkını yemeyeyim GS i kapasitesinin son zerresine kadar kullanabilen adam gibi adamdır Hakkı abi.

Hakkı abiye mektup 😊

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motosiklet alacak olsa Medeni KARPUZ da GS alırdı. 🥱

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zamanında fanatik GS ci arkadaşım Hakkı Orün için çektiğim bir video. Tanıdığım en fanatik GS cidir. Ama ben de onun hakkını yemeyeyim GS i kapasitesinin son zerresine kadar kullanabilen adam gibi adamdır Hakkı abi.

Hakkı abiye mektup 😊
Şunları Youtube mecrasına yükle be ihtiyar, bizleri ne diye Facebooklarla Zuckerberglerle muhattap ediyorsun? :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Selamını almadı diye dert etme, o adam da selam vermek istemiştir ama gidondan elini çekemediği için ortaya böyle bir manzara çıkmıştır. :)
kimi virajlı yollarda ben de bazen selam verenlere elimi gidondan çekemediğim için karşılık veremiyorum, selamı almadı demesinler diye selektör yapıyorum ya da dit dit diye kısa korna ile yanıt vermeye çalışıyorum. Acemi olduğum belli oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şiddeti savunmuyoruz. Şiddet uygulamıyoruz. Sonuçta onlarda insan. Selam vermek zorunda değiller.
Ben şiddet karşıtıyım, hatta bu konuda aktivist geçmişim de vardır ama o zamanlar kendi aramızda konuşurken "tamam şiddet karşıtıyız ama şirret karşıtı değiliz, şirretlik yaparız" diyorduk. oklava ucuna plastik el takıp kafalarına şaplatmak iyi fikirmiş, uygulanmaz tabi ki şaka ama anlatması güldürdü. :ROFLMAO:

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Ns200 15"

Hakkı abiye mektup 😊
Motosikletten anlayan adam yok orada olsaydı mutlaka bir sürü V-Strom olurdu. :cool:

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
corolla alacakken farklılık olsun diyip gs alıyolar sonra araba sürer gibi kullanıyolar

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ulen daha geçen haftalarda Uçmakdere'de 3-4 tane ss , naked peşimden gelemedi , birini ise ben bilerek geçmedim iki metre arkasında taciz ettim herifi ,

o makinalarla elime vermeleri lazımdı , biraz daha tecrübeli birilerine denk gelsem verirlerdi de..

ee bende şimdi ss ci lere sallayayım ,
bir iki tane gözleme edişın GS kullanana denk gelmişsiniz hepsine sallamayın yav 😂

yılda 50.000-60.000 km yapanlar var
bir çoğumuzun beş yılda yaptığı yolu bir senede yapanlar var..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Gözlemeden tiksindim sayenizde . Oysa rahmetli anacığım ne güzel yapardı . En çok patatesli acılı olanını severdim.
Gözleme adını ve tadını benimseyemedim hiç. Bizim Muğla bölgesinde saç böreği deriz, Aydın havarisinde de kıstırma denir. Baharda karışık yabani otlar ve dalagan ile(ısırgan otu)hamuru elde yoğrularak odun ateşinde zeytinyağı ile pişirilir. Bir yerseniz Almanya'dan gelirsiniz motürle😁😋

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bizim köyde de bükme denirdi. Bazlamanın incesine gözleme, sosyetenin krepine de cizleme derlerdi.
Krep'e bizim burada da cizleme denirdi, sosyetik krep'den daha güzel bir şeydi. Annem yapardı bayıla bayıla yerdim. Şimdi yapan kalmadı. üstü delik delik olurdu böyle bol tereyağlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar