GS ve gözleme ikilisi

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Doğu Karadeniz de de çilihta ve mafuşi denir 🙂
"Kaygana" diye ıspanaklı bir krep denemiştim abi turdayken. Trabzon taraflarındayken denemiştim. O günden beri evde haftada bir denk getirip tüketiyorum valla. Bunun Akdeniz'deki versiyonu da "Sıkma" dedikleri bir gözleme biçimi. Tabi içerik olarak farklı ancak pratiklik ve hazırlanış açısından benzerlikleri fazlaydı.

"Kaygana" diye ıspanaklı bir krep denemiştim abi turdayken. Trabzon taraflarındayken denemiştim. O günden beri evde haftada bir denk getirip tüketiyorum valla. Bunun Akdeniz'deki versiyonu da "Sıkma" dedikleri bir gözleme biçimi. Tabi içerik olarak farklı ancak pratiklik ve hazırlanış açısından benzerlikleri fazlaydı.
Kaygana nın hamurunda yumurta bol olur , ısırgan otu gibi çok farklı sebzelerlede yapılır 😊

Abi ben aşçıbaşı tarafından kovalanmış adamım kıçüstünde mangal vakti :D Bilmiyorum valla, yiyorum sadece. :D Doğrudur valla :D
90 larda Cengiz Kaptanoğlu dökmeci ile Amerika Kanada Ürdün çalıştım fosfat çekiyorduk , kulakları çınlasın Murat isminde bir ahçıbaşımız vardı her pazar lahmacun yapardı ama öyle böyle değil yemeye doymazdık , okyanusun ortasında ne giderdi varya sanki portakallı pekin ördeği yemiş gibi keyiflenirdik 😂
selam olsun o günlere , her kim ki o rotadaysa Allah selamet versin 🤲

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
90 larda Cengiz Kaptanoğlu dökmeci ile Amerika Kanada Ürdün çalıştım fosfat çekiyorduk , kulakları çınlasın Murat isminde bir ahçıbaşımız vardı her pazar lahmacun yapardı ama öyle böyle değil yemeye doymazdık , okyanusun ortasında ne giderdi varya sanki portakallı pekin ördeği yemiş gibi keyiflenirdik 😂
selam olsun o günlere , her kim ki o rotadaysa Allah selamet versin 🤲
Gemilerdeki bu güzel yemek olayına hastayım. Denizin ortasında günlerce kara görmeyince aşçıbaşının en ufak jesti bile acayip lezzetli geliyor. Askeri okuldayken gemi ile Ege ve Akdenize açıldığımızda gece 12-04 vardiyasına geminin fırınından kıymalı pide çıkardı, hep o vardiyaya denk gelmek isterdim, çok lezzetli gelirdi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ağalar bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim. Gözleme farklı krep farklı, bazlama farklıdır. Gözlemenin de padişahı patates kaşarlı olandır. Yanında da mutlaka sade dem çay ve tuzlanmış domates olacak.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ağalar bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim. Gözleme farklı krep farklı, bazlama farklıdır. Gözlemenin de padişahı patates kaşarlı olandır. Yanında da mutlaka sade dem çay ve tuzlanmış domates olacak.
Ayran olmaz mi🙄
Bi de isim koyma konusunda bizim millet baya tembel; gozleme, bazlama, cizleme, muhlama, lama leme lama leme, bu ne ya😂

Bir gün GS alacağım. İstanbuldaki Gözlemecilerin suyunu çıkarttıktan sonra satıp rahatlıcam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
krep farkli pancake farklidir
"Pancake ve krep hamurları arasında da fark vardır. Pancake hamuruna şeker eklenirken krep hamuruna şeker eklenmez sadece bir tutam hamuru tutması için tuz eklenir. Pancake hamuru fazla karıştırılmaz. Hafif bir hamur elde etmektir amaç." der Google amca.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
"Pancake ve krep hamurları arasında da fark vardır. Pancake hamuruna şeker eklenirken krep hamuruna şeker eklenmez sadece bir tutam hamuru tutması için tuz eklenir. Pancake hamuru fazla karıştırılmaz. Hafif bir hamur elde etmektir amaç." der Google amca.
Pancake akçaağaç şurubu ile tatlandırılıp yenir ( gavur dizilerinde gördüm) krep neyle yenir bilmem. Sade gözleme Erzincan tulum peyniri ve bal karışımı sürülüp dürülerek yenir ( ben çok severim)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Pancake akçaağaç şurubu ile tatlandırılıp yenir ( gavur dizilerinde gördüm) krep neyle yenir bilmem. Sade gözleme Erzincan tulum peyniri ve bal karışımı sürülüp dürülerek yenir ( ben çok severim)
Kebapçılarda gelen pofuduk pofuduk lavaşlar içine tereyağ+tulum peyniri kombinasyonunu öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar