GS ve gözleme ikilisi

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Baya görüyorum bu muhabbeti gscilerin gözleme yemesi esprisi nerden geliyor olay ne tam olarak

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mevzu; motora sonradan başlamış orta yaşlı abilerden bazılarının ilk motor olarak en dolu Gs.i almaları, dünyayı dolaşacakmış gibi yan çantaları takıp Pazar günleri gide gide Şile'deki gözlemecilere gidip tüm gün lak lak ederlerken her söze "efenim tabi Gs bir başka" diye girmelerini GS almaya maddi imkanı olmayan fukaraların ti'ye almalarıdır.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Mevzu; motora sonradan başlamış orta yaşlı abilerden bazılarının ilk motor olarak en dolu Gs.i almaları, dünyayı dolaşacakmış gibi yan çantaları takıp Pazar günleri gide gide Şile'deki gözlemecilere gidip tüm gün lak lak ederlerken her söze "efenim tabi Gs bir başka" diye girmelerini GS almaya maddi imkanı olmayan fukaraların ti'ye almalarıdır.
Pis fakirler, goz zevkini bozuyorlar😂

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Şile / Ağva yolu üzerindeki gözlemecilere takılan GS cilerden bahsediliyor. ( Alay ediliyor ) Sebebide ; GS neticede dünyayı dolasabilecek donanimda ve amaçla yapılmis bi motor, sen bunu alıp buralarda mı dolasiyosun ? demenin ( dalga gecmenin ) kısa yolu.

Edit : Tommy daha anlaşılır yazmış zaten 🙂

Baya görüyorum bu muhabbeti gscilerin gözleme yemesi esprisi nerden geliyor olay ne tam olarak
Daha bu gün yaşadım Bursa'dan Sakarya'ya dönerken bir GS'ciyle karşılaştım motorun grenajları çantadan görünmüyordu kafa kısmından GS olduğunu anladım :D 140 150 arka arkaya biraz gazladıktan sonra hızlanıp geçiyim dedim yanından geçerkende elimle güzelmiş gibi bir işaret yaptım adam yüzüme bakıp 'fakire bak' dermiş gibi bir şekilde bakıp hızını düşürdü bir daha da görmedim.

Ged

Motosikleti
Aynı tayfa "halk plajlara akın etti, ahali denize girecek yer bulamıyor" diyen tayfa. :)
Sınıfsal yani mevzu.
Bence gsciler bu dediklerinin bi tik ustu sinifta
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha bu gün yaşadım Bursa'dan Sakarya'ya dönerken bir GS'ciyle karşılaştım motorun grenajları çantadan görünmüyordu kafa kısmından GS olduğunu anladım :D 140 150 arka arkaya biraz gazladıktan sonra hızlanıp geçiyim dedim yanından geçerkende elimle güzelmiş gibi bir işaret yaptım adam yüzüme bakıp 'fakire bak' dermiş gibi bir şekilde bakıp hızını düşürdü bir daha da görmedim.
👌bu hareketi yaptiysan yanlis anlamasi normal😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Selamını almadı diye dert etme, o adam da selam vermek istemiştir ama gidondan elini çekemediği için ortaya böyle bir manzara çıkmıştır. :)

ben de ilk moturum çin güzeli 125likle mahallede turlarken dukatili, gsli ağabeyler denk gelmişti, selam vermiştim, bi de yavaş geçiyordum yanlarından o sıra, almadılar selamımı o...pu çocukları.

Selam vermeme olayının Gs ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Geçenlerde Foça otobanı çıkışı harleyci gruba denk geldim. Selam verdim onlar da almadılar.
Üst sınıf pahalı motorlara binenler, ucuz motorlara binenlere selam vermiyorlar. Bunun sebebi ise Nasreddin hocanın dediği gibi "Ye kürküm ye" dünyasına inanmaları.
Eğer maddi durumun yeterli değilse; iyi motorcu olamazsın, eğitimin kötüdür, okumazsın, dünya görüşün dardır, Genel kültürün kötüdür vs...
Bu da yine garip önyargılardan kaynaklanıyor. BU önyargı bizde de var. Gs sürüyorsan, burnun havadadır, gözleme yersin, selam vermezsin gibi.
İki önyargıda doğru olduğu kadar yanlış da. İnsanları bindikleri motosiklete göre yargılamamak lazım. Özellikle de motosiklet ve dünya hakkındaki görüşlerini yargılamamak lazım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Selam vermeme olayının Gs ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Geçenlerde Foça otobanı çıkışı harleyci gruba denk geldim. Selam verdim onlar da almadılar.
Üst sınıf pahalı motorlara binenler, ucuz motorlara binenlere selam vermiyorlar. Bunun sebebi ise Nasreddin hocanın dediği gibi "Ye kürküm ye" dünyasına inanmaları.
Eğer maddi durumun yeterli değilse; iyi motorcu olamazsın, eğitimin kötüdür, okumazsın, dünya görüşün dardır, Genel kültürün kötüdür vs...
Bu da yine garip önyargılardan kaynaklanıyor. BU önyargı bizde de var. Gs sürüyorsan, burnun havadadır, gözleme yersin, selam vermezsin gibi.
İki önyargıda doğru olduğu kadar yanlış da. İnsanları bindikleri motosiklete göre yargılamamak lazım. Özellikle de motosiklet ve dünya hakkındaki görüşlerini yargılamamak lazım.
Yok sen de üzerine alınma. GS tayfası ve Harley tayfası içinde pırlanta gibi insanlar olsa da ekseriyetinin osurukları cinli. Bu nedenle farklı tarz, marka ve model motosiklet kullananların selamını almazlar. Mola yerlerinde eğer dibimde motosikletler varsa hemen hemen hepsinin sahibiyle makara kukara yaparım. Bir tek Harley tayfasıyla GS tayfasını es geçerim, sanki ortamda yoklarmış gibi davranırım. Ne selam veririm, ne soru sorarım.

Ged

Motosikleti
Gslilerin selam vermemesi olayi yurtdisindaki instagram youtube hesaplarinda da dalga gecilen bir olay. Demek ki var bisiler.
Tabi bunlar hep genelleme oldugu icin bu genellemeye uymayanlar da olacaktir. Mesela ben 5 6 tane gsli taniyorum, gayet de iyi insanlar, got kalkikligi yok🤷🏻‍♂️ ama trafikte 2 3 tane gsli beni daracik emniyet seridinde sıkıstırıp gecmisti.
Forzaya oklava mi alsam, boyle yapanlarin (sadece gslere degil) tekerine sokarim😂 ya da kaskina vururum, simdi tekere sokunca duser geberirler, sonra insan yerine konur bunlar. Evet kaska vurmak iyi fikir. Oklavanin ucuna bir de plastik el oldu mu😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar