Duke 125 kaza ve motorumda sizce neler olmuştur?

Motosikleti
KTM Duke 125
3 gün önce bir kaza yaptım çok şükür mucizeyle bende hiçbir şey yok kendi şeridimde 50-60km hızla ilerlerken benzinlikten çıkıp dönüşün yasak olduğu yere dönmeye çalışan bir aracın şoför kapısına çarptım çarparken hızım 20-30 km arasıyıdı motorumun sadece lastiği değdi ve ben takle atarken motorumun arka tarafının havaya kalktığını gördüm karşı taraf %100 hatalı motorumdan ön frene bastığımda kafa öne gidiyor ve süspansiyonun içinden tak diye ses grliyor sanki ön disk sürtüyor biraz motoru geri çekerken baya zor oluyor arka fren pedalı kırıldı ekranı tutan yerler vs. Servise bıraktım ve usta furş takımın yamulmuştur dedi şasi göbeğide yamulmuş olabilir dedi öyleyse motor perte çıkar dedi bende korktum biraz motoru bıraktığımda sağ sola çekme yapmıyordu sizce bu kazada şasi göbeğim yamulmuşmudur

Motosikleti
600RR
şase yamultacak bir şey yok amortisörleri tornacıda düzelt ve devam et

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun, sorunun cevabını bilmiyorum ama eğitim al, frenlemen problemli, 20-30 km hızla da arabaya torstan girilmez.

Motosikleti
KTM Duke 125
Geçmiş olsun, sorunun cevabını bilmiyorum ama eğitim al, frenlemen problemli, 20-30 km hızla da arabaya torstan girilmez.
10sn içinde bir anda önüme atlayan arabaya başka bir tepki verebilceğimi düşünmüyorum 20-30a düşmem bile bi başarı bence

20 - 30 km / h hızla kafadan çarpıp motosiklet perte çıkıyorsa bilemedim.

Liste fiyatı da 393.500 liraymış.

Motosikleti
KTM Duke 125
20 - 30 km / h hızla kafadan çarpıp motosiklet perte çıkıyorsa bilemedim.

Liste fiyatı da 393.500 liraymış.
Daha belli değil bencede saçma ama şaside en ufak yamulmada sigorta şirketleri perte çıkartmayı tercih ediyormuş

Benim motor eski kasa yeni kasalar o fiyat doğru 2.el fiyatları 180civarı benimkinin

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Gecmis olsun,

Tersten düsünelim carptiginiz arabanin sadece kapisinda degil etek dedigimiz oldukca saglam kisminda da iyi bir göcük olusmus. Bu nedenle ciddi bir darbe sözkonusu demektir. Carpma aninda saglam bir fren uyguladiysaniz ön taraf kapanmis ve ön dikmeler en güclü pozisyona gelmislerdir. Bu nedenle darbeyi sönümleyemezler. Ön jant kirilmadigina göre o da darbeyi sönümlememis demektir. Bu nedenle geriye sadece sase bogazi kalir ki büyük ihtimal ile yamulmustur. Boru sasede bogazda düzeltme yaptirip düzelecegini düsünmek , loto oynayip kazanacaginizi düsünmekle ayni seydir. Perte cikarirlarsa pazarlik edip alabileceginiz en yüksek bedeli almaya calisin bence .

Sevgilerimle

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben xmax ile benzer kaza yaptım. Bende yamaha herhalde hesaplamış, alt mesnet yamuldu, şaseye bir şey olmadı. kaskom vardı, kasko çekici gönderdi, motosiklet taşıma firmalarından bir minibüs geldi motoru aldı, yetkili servise götürdü, 2022 yılı mart ayı gibiydi, o zaman 30bin masraf çıktı, rapor tutmuştuk karşı taraf %100 kusurlu çıkmıştı. Benim kazada ben arabanın üzerinden uçmadım, ama uçacaktım neredeyse, şöyle bir havalanıp arabanın diğer tarafını gördüm ama gidonu bırakmadım tekrar geri oturdum. Scooter'ın ön tarafta dizlerimin önündeki plastik torpido gibi gözlerin kapaklarına dizlerim çarpmış, riderdenim korumalı pantalon işe yaradı o kapaklar da kırılmıştı ama ben bir şey hissetmedim, otor yana bile yatmadı.
Yetkili serviste sordum, çok hızlı değildim mesnet niye yamulur diye, şaseye zarar gelmesin diye orada en zayıf parça onu yapıyorlar değişebilen bir parşa diye söylemişti. Tabi bir sürü plastik grenaj parçası da kırılmıştı asıl masraf onlardan çıktı. Motoru yapıldı, her şey güzelce orjinal parçalarla değişti sondasında o xmax hala bende, hala güzel güzel biniyorum, vstrom alana kadar çok güzel köfte turları da yaptım, en son uzun yolumu otobandan 200km istanbuldan evime gelirken yapmıştım, şimdi şehir içinde 2-3km'lik yollar için kullanıyorum ama binince 225 kiloluk vstromdan sonra bisiklet gibi geliyor, yaa özlemişim deyip bazen yolu uzatıp şehir dışına çıkıp 15-20km gezdiğim de oluyor.

Benim kazada yetkili servis şasede bir yamulma olsaydı perte ayrılırdı şaşede bir şey yok demişti.

Motosikleti
KTM Duke 125
Gecmis olsun,

Tersten düsünelim carptiginiz arabanin sadece kapisinda degil etek dedigimiz oldukca saglam kisminda da iyi bir göcük olusmus. Bu nedenle ciddi bir darbe sözkonusu demektir. Carpma aninda saglam bir fren uyguladiysaniz ön taraf kapanmis ve ön dikmeler en güclü pozisyona gelmislerdir. Bu nedenle darbeyi sönümleyemezler. Ön jant kirilmadigina göre o da darbeyi sönümlememis demektir. Bu nedenle geriye sadece sase bogazi kalir ki büyük ihtimal ile yamulmustur. Boru sasede bogazda düzeltme yaptirip düzelecegini düsünmek , loto oynayip kazanacaginizi düsünmekle ayni seydir. Perte cikarirlarsa pazarlik edip alabileceginiz en yüksek bedeli almaya calisin bence .

Sevgilerimle
Teşekkürler sağolun.

Motorda sağ sola çekme yoktu ancan ön frene bastığımda motorun kafa tarafı öne gidiyordu ve tık diye ses geliyordu sigortanın belirlediği kasko değeri benim motorumun piyasa değerinin bayağı bi altında umarım şasede yamulma yoktur

F54

bende 2015 yılında nc 700x ile şehir içinde bunun aynısı bir kaza yaptım
u dönüşü yasak yerden adam döndü ben karşı şeride geçebilirdim ama oradan da ters yöne girip başka araca çarpacaktım neyse tam ortadan girdim arabaya 2 kapı ve direk yamuldu benim de mesnet ön teker mili ve amortisörler
arka teker kalktı yerden düşme vs olmadı hızım da 40 km/h civarıydı
yetkili serviste değişim oldu karşı taraf %100 kusurluydu masraf ise motosikletin 1/4 yani bu gün baksak nerdeyse 150k servis şase de sıkıntı yok motor sıfır gibi oldu dedi ben kullanmaya devam ettim 1yıl sonra da sattım
şase de sıkıntı yoksa yaptırılır kullanmaya devam edilir

Motosikleti
KTM Duke 125
3 gün önce bir kaza yaptım çok şükür mucizeyle bende hiçbir şey yok kendi şeridimde 50-60km hızla ilerlerken benzinlikten çıkıp dönüşün yasak olduğu yere dönmeye çalışan bir aracın şoför kapısına çarptım çarparken hızım 20-30 km arasıyıdı motorumun sadece lastiği değdi ve ben takle atarken motorumun arka tarafının havaya kalktığını gördüm karşı taraf %100 hatalı motorumdan ön frene bastığımda kafa öne gidiyor ve süspansiyonun içinden tak diye ses grliyor sanki ön disk sürtüyor biraz motoru geri çekerken baya zor oluyor arka fren pedalı kırıldı ekranı tutan yerler vs. Servise bıraktım ve usta furş takımın yamulmuştur dedi şasi göbeğide yamulmuş olabilir dedi öyleyse motor perte çıkar dedi bende korktum biraz motoru bıraktığımda sağ sola çekme yapmıyordu sizce bu kazada şasi göbeğim yamulmuşmudur

Şaside böyle birşey oluşmuş usta şasi yamulmuş dedi ama sanırım öncesindede vardı böyle bişey sizce yamulmadan olurmu böyle bişey?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar