3 Mevsim Mont Önerisi

Cümleten merhabalar,
Birkaç yıl aradan sonra tekrar motosiklet sahibi olacağım. Ekipmanlarımın birçoğunu sattığım için tekrardan bazı ekipman önerilerine ihtiyacım var. Sport Touring - Adventure tarzı bir motosiklet düşünüyorum.
Yaz ayları dışında, bahar aylarında ve kış aylarının güneşli günlerinde (şeytan dürttüğünde) motosiklete binmeyi düşünüyorum. Motosikleti 3-4 ay sonra alacağım için önceliğim kış aylarında kullanabileceğim bir mont.
Yazlık montu ayrıca daha sonra almayı düşünüyorum. Daha önce Revit GT-R Air ve Riderdenim Duman kullanmıştım yine bu markaların ürünlerini (Revit Eclipse 2, Revit Torque 2, Riderdenim Duman) tercih edebilirim.
Daha önce kışlık mont olarak kullandığım Dainese Avro 2'den memnun kalmam sebebiyle yine Dainese markasından 4 adet montu listeme ekledim:
- Dainese Avro 5 Tex (18.990₺)
- Dainese Tempest 3 D-Dry (20.990₺)
- Dainese Super Sprint D-Dry (20.990₺)
- Dainese Racing 3 D-Dry (29.990₺)
Denizli'de yaşıyorum. Motosiklet kullandığım en soğuk 1 derece havada dahi; içime termal içlik + ince ceket giyerek Avro 2 ile soğuktan etkilenmiyordum. İç astarı söküp havalandırma fermuarlarını açtığımda ise Avro 2, beni 25-30 derecelere kadar idare ediyordu. Bahsettiğim bu soğuk havalarda tekrar motosiklet süreceğimi düşünmüyorum.
Yağmurlu havalarda da sürmeyi düşünmediğimden D-Dry membrana da ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. (Not: Denizli küçük memleket yağmura yakalansanız da 10-15 dakikada gitmek istediğiniz yere biraz ıslanarak ulaşabilirsiniz.) Uzun yola çıkacağım zamanlarda ise sürpriz yağmurlara karşı topcase'imde daima tulum yağmurluk bulunduracağım.
Ayrıca D-Dry montların 25-30 derece Denizli havasında ne kadar iç astarı çıkarılsa da bunaltacağını düşünüyorum. Motosiklet süreceğim dönemleri Mart-Kasım olarak belirtebilirim.
Mutlaka D-Dry alınmalı mı 25-30 derece havalarda düşündüğüm kadar bunaltma yapar mı? Avro 5 bahsettiğim kullanımda yeterli olur mu? Kafama takılan sorulara cevap arıyorum.
Listelediğim montları kullanıp deneyimlerini paylaşacak veya liste dışında farklı mont önerisi yapacak birileri varsa çok memnun olurum. Teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• vrL

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar