Carlitoturco' Alıntı:
Arkadaşlar Regal dadyw almak üzereyim. Sorunlu bir motor satın almamak için Regal almaya karar verdim. Bu kanıya gerek sizin yazılarınıza gerek kullananlarla yaptığım diyaloglara dayanarak ulaştım. Sizlerin tekrar son bir kez fikrini almak istiyorum. Yaşayabileceğim muhtmel en büyük sorunlar ne olabilir? Siz bu motoru almasaydınız hangi motoru alırdınız(fiyat 4500ü geçmemek koşuluğuyla) ? Alıpta pişman olan arkadaş var mı? Neden? Beni aydınlattığınz için hepinize tşkkr edrm.
Kardeşim, benim nacizane fikrimi soracak olursan, alacağın motor hem şehir içinde hemde şehir dışında sana sorun çıkarmamalı, motorların en büyük sorunu biliyorsun hararet problemidir, ben o yüzden RR yi seçtim, yaklaşık iki ay oldu şu an 3000 Km yaptım, tek yaşadığım problem radyatörüm delindi, ama garantiden hemen değiştirdiler, başkada hiç bir problem yaşamadım, benim kadar da bu motora basan olacağını sanmıyorum, kerpe gezisinden dönerken gruptan erken ayrılıp Sevgili kardeşim Serkanla basabildiğimiz kadar bastık, sürekli 110-120 Km ile gittik izmit - istanbul 1 saat sürmedi hiçbirşey olmadı.
Şimdi sana seçiminle ilgili faydalı olabilecek bazı konuları aktarayım,
REGAL-RAPTOR
1- Su soğutmalı olmasından dolayı biraz daha profosyonel bir makine, yani motor üzerinde, hava soğutmalılardan farklı olarak,
a- Su soğutma radyatörü
b- Elektrikle çalışan soğutma fanları
c- Termostat (Motor ısınana kadar suyun radyatöre gitmesini önler ısınınca açılır suyu radyatöre gönderiri.)
d- Su pumpası var biz buna devirdaim pompası diyoruz
e- Radyatördeki suyu motora ileten su hortumları var
d- Motor için konan su var (Antifriz)
Bütün bu saydığım şeyler bir motor üzerinde sürücünün sürekli kontrol etmesi gereken şeylerdir, aynen araba gibi, ama bunların kazandırdığı şeyler,
a- Nanstop dediğimiz hiç durmadan istediğin kadar yol yapma
b- Şehir içi trafiğinde hararet görmeden istediğin kadar motor kullanma
c- Düzenli bir soğutma olacağından motor ömrünün uzaması
d- Yüksek devirde motor şişmesi olmadan saatlerce gaz basma,
gibi üstünlükleri var,
(Bütün bunlara rağmen REGALİYLE susuz OLARAK yolda kalmadan 250 KM yol yapan arkadaşımız da var,motor açıldığında sadece bir piston değişti)
Ayrıca motorun diğer aksamlarıda en kaliteli çin üretimidir.
Motorun tek eksiği bence hararet göstergesi ve benzin göstergesinin olmamasıdır, hararet lambası var ama yolda farkedilmiyor.
HAVA SOĞUTMALI MOTORLARDA İSE
En önemli sorun hararet den dolayı motor şişmesidir, sürekli uzun yolda 100Km den fazla gitmemeniz gerekiyor, motoru dinlendirmeniz gerek, gerçi zaten motor üstünde pek az insan sürekli 100Km gider, ben hiç durmadan 300Km gittim benzin bitmese dahada gidecektim, ama herkes dayanamıyor. En önemlisi şehiriçi trafiğinde dur kalklarda hava soğutmalı motorlar şişebiliyor,
birde zelasun marka motorlar hava soğutmalılar içinde en iyisi, motorun üzerinde ne ararsan var çok dolu bir motor, ama bana sorarsan REGAL-RAPTOR.
KARAR SENİN, KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.:cat: