demonicdreams' Alıntı:
-sanırım akünün oralardan- ilginç bir ses geliyor (pili zayıflayan kumandalı arabalardan gelen sesin biraz daha tedirgin edeninden). Bu "akü yalan oldu" mu demek, yoksa yapılması gereken başka bir şey mi var? Bakmadan anlamak mümkün değildir belki ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım işte.
Şarj için ödediğim parayı geri alıp yeni akü taktırmadan önce bir danışayım istedim. İsteyen cevap verir, isteyen acır, isteyen güler (her nedense). Ben şansımı deneyeyim
gülmek ne demek, olurmu öyle şey..
benim naçizane tavsiyem..
akünün kapağını açıver.
akünün oralarda bir yerde, zaten bariz belli hemen görürsün. beyaz renkli plastik bir silindirik parça var..o plastik parçayı aç..içinde yedeği ile birlikte sigorta var..maşalara takılmış şekilde duran sigortayı yerinden çıkarıver.
ama çıkarırken bir kontrol ediver,yerinde gevşek mi yoksa sıkı bir şekilde sabitlenmişmi...
bunu en güzel yapan PETİTFALCON dur... motorun sigortasını komple çıkarıp,
yerine araçlarda kullanılan bacaklı tek sigorta taktırmış ve bu gevşeme olayını
halletmiştir...
eğer gevşekse sigortayı çıkarıp bu maşa sigorta ayaklarını hafifçe bastırıp
sigortayı yerine sıkı şekilde girecek gibi ayarlamaya çalış..
eğer sorun bununla çözülmezse:
bir elektrikçide motorun şarzını ölçtürebilirsin..
eğer şarz ediyorsa sorun aküdedir
ayrıca aküyüde kontrol ettirebilirsin..
yok şarz etmiyorsa yada yetersizse sorun şarzdadır..
NOT:motorunda tesisata ilave sistemler takılmadığını var sayarak bilgilendirme amaçlıdır..
Tankut_79' Alıntı:
Arkadaşlar,
Benzin içine damlatacağınız biraz etil alkol manyak sonuçlar veriyor. İnanılmaz bir motor sesi çıkıyor. Uuufffffffffff manyak ses, ama çok dikkatli olunmalı yoksa pistonlar dağılabilir. Arabada da işe yarıyor.
zarar verdiği doğru. nasıl dikkatli olacağız onu pek anlayamadım..açıklarsanız
öğrenmiş oluruz...
birde şu var burdaki tüm kullanıcıların motoru garanti kapsamında...
bu şekil bir uygulamayı siz motor aldığınızda tatbik edermisiniz....?