hafta sonu gezim güzel başladı sorunlu bitti
cumartesi 08:00 de eskihisar da arkadaşlarla buluşup yalova, termal, çınarcık gezimize başlamış olduk. (gezi kısımlarına detaylı girmeyeceğim çünkü değişik topiklerde anlatılıyor) ben saat 14:30 çınarcık çıkışında gibi arkadaşlardan ayrılıp yalovaya geri döndüm. ordan da orhangazi sapağını kullanarak iznikdeki kamp yerine gittim.
pazar günü turgut ve berk yalova termale gidecekti beraber gideriz diye konuştuk. daha sonra benim aklıma gemlik tarafından sahil ve dağ yolundan gezerek gitmek geldi, turgut ve berk' ten de olur gelince başıma öreceğim çorabın startını vermiş oldum

))
ben, berk, turgut, erdoğan aktaş ve bursaya gidecek arkadaşlarla yola çıktık. bursa yalova yoluna 2-3 km kala benzinciden yakıtlarımızı aldık ve yola koyulduk. yaklaşık 15 km sonra gemlik girişin de bursaya gidecek arkadaşlarımızı uğurlamak üzere durduk. vedalaşma ve sonra tekrar yola çıkacağız. bastım marşa tık yok!! 3-4 defa daha denedim yine aynı tık yokkk. neyse şöle 1-2 mt motoru iteleyip vurdurdum hemen çalıştı. armutluya doğru yola çıktık. baktım korna çalmıyor, narlı da durduk yaklaış 10 dk motoru rolantide bıraktım. sinyallere ve fara baktım solük yanıyorlar fren lambasıda aynı şekilde, korna çalmıyor. neyse yola devam ettik ve armutluya geldik. orda da 15 dk kadar rolantide çalışmaya devam. ordanda yola çıktık 300-400 mt gittik gitmedik ateşleme sorunu var gibi motor tekliyor, gaz veriyorum pata pata pata durumda var bir enayilik ama nedir? arkadan arkadaşlar bağırdı çek sağa ve istop et diye. durdurdum motoru meğer eksozdan alevler çıkmış. ben üzerindeyken patlayacak beraberce eşek cennetine gideceğiz motorumla

))))
gemlikten armutlu sanırım yaklaşık 35-40 km yollar sürekli viraj ve iniş çıkışlı. yani motoru zorlamak için tam yeri

böyle durum da hararetin yükselmeside çok normal, zaten hava sıcaklığı da yüksek.
neyse biz gelelim gene kaldığımız yere. turgut bir baktı motor çok ısınmış bu hararet yapmış dedi. o zaman benim kafa dank etti yaw akümüz nerdeyse boşalmış bu nedenle de fan devreye girmemiş ve hararet yapmış. baktım o arada turgut(mutluemlak) kayıp, dedim heralde sıcaklıktan faydalanmak üzere güneş yağı bulmaya gitti

) meğerse arkadaşım bakkala gidip ne kadar soğuk su varsa dolapta toplamış geldi

radyatörün üstüne döküp soğuttuk. sonra arızayı tespit etmek motoru aldığım gazi motorun sahibi ertuğrulu aradım çaldı cevap yok. ne yapabilirim derken aklıma müslüm abi geldi onu aradım ne yapayım diye konuştuk müşörden fanı kısa devre yap sürekli çalışsın dedi. sonra ertuğrul aradı durumu anlatınca aklına gelen ihtimallerden biri benim deneyebileceğim marş bobinini kısa devre yapıp çalıştırmayı dene bakalım arıza ondamı dedi. Denedik akü sıfıra indiği için arızanın onda olup olmadığını tespit edemedik. Müslüm abinin dediğini yapıp fanı kısa devreyle sürekli çalışır hale getirdik. Tabi bu arada grup içinde en yaşlı olmanın avantajını gördüm sağolsun turgut abimizi yormayalım deyip bütün emek gereken işleri halletti

vurdurup yola çıktık. Bir sure gittik gene teklemeler ve durdu. Yine biraz soğutup vurdurduk gene çalıştı biraz gittik yine teklemeler ve stop. Artık vurdurmaylada çalışmıyor tamam dedik buraya kadarmış. Aklıma kaskonun yol yardımı geldi. Telefon açıp çağıracağım ama o da ne çekmiyor, kaldıkmı dağ başında )) neyse turgut ve berk sigortayı aramak için esenköye gitti ben de beklemekten canım sıkılır diye o arada düzde ve yokuş yukarı iterek yokuş aşağı binerek esenköyün girişine kadar getirdim motoru ama artık bütün gücüm tükenmişti, çünkü 4-5 km ittim. sonunda esenköyün girişine geldim. orada da önce macgayver ve turgut la buji değiştirip uğraştık. daha sonra cumartesi günün belirli bir saate kadar birlikte olduğumuz early riders daki arkadaşlar geldi onlar da bir süre çalıştırma umuduyla motoru o sıcakta ittiler baya bir ter attılar ama bir kere inat etmişti benim makine çalışmam da çalışmam diyordu

Olayın sonu yol yardımı geldi en yakın yetkili servis gazi motor bostancıdaydı (bursada olsa oraya götürecek) evimede 1 km mesafede servisin kapısına kadar getirip bıraktı. Yolda sohbetimiz sigorta değilde ben ödeseydim parayı ne kadar tutacaktı dedim “450 YTL” ayni arkadaşlar kaskoyu sadece çalınma için düşünmeyin.
Gelelim olayın sonucuna. Arızalanan parça marş bobiniymiş. Dün garantiden değişti aküyü şarj yaptık bastım marşa çalıştı.
Dün çalıştırdıktan sonra des sanayi sitesi imes, Carrefour ve başka yerler darken 10-12 yerde durdum çalıştırdım yaklaşık 32 km yol yaptım sorun yok. Sabah işe giderken çalıtırdım sorun yok. Işyeri altunizade de 12:30 da capitole yemeğe gitmek için bindim çalıştırdım sorun yok, yemek bitti bindim çalıştırdım sorun yok iş yerine doğru yol alıyorum koç allianzın (burayı bilenler için) sokağından döndüm o arada az gaz verdim stop etti bastım çalışmıyorrrr !!! akü gitmişşşş vurdurup çalıştırdım işyerine geldim. Gazi motoru aradım akü hazırlığı yapacak akşama değiştireceğiz.
Sanırım biraz uzun oldu başınızı ağrıttım )))))
Başta Turgut (mutlu emlak) ve Berk (berkforce) olmak üzere early riders daki arkadaşlara beni zor durumdan kurtarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ederim.