- Konu Yazar
sanıırm senin motor kurye motoru. 20 binde debriyaj balatası mı biter...
yok canım kurye motoruda değil
Umarım en kısa zamanda sahip olursun
sanıırm senin motor kurye motoru. 20 binde debriyaj balatası mı biter...
İçimi rahatlattığınız için teşekkür ederim.Yaklaşık bir aydır bakıyorum piyasaya daha uzun süredir bakıyorum ama para hazır olduğu için bu ay gidip satıcılarla konuşarak bakmaya başladım ve en çok dikkatimi çeken satıcılara güvenmemem gerektiği.Birde fiyatları çok yüksek çekiyorlar 2.elde 3.000-3.500 tl 2007-2009 model motorlara bende dedim kararım kesin cbf alıcam ama acele etmeyeyim ama korkudan alamayacağım galiba bu gidişleŞu an kullandığım cbf 150 ikinci cbf 150 motorum. İlk motorumun 45000 km de 3. sahibine satıldığını ve orj deb. balatasının da üzerinde olduğunu, daha motora anahtar değmediğini biliyorum. Şu anda cbf 150 motorumda 12000 km de deb. bitmesi vb olumsuz bi belirti asla yok. Eğer adam gibi kullanıyorsan ve şehir içi kullanımın aşırı fazla değilse cbf 150 nin deb. balatasının 40-50 bin km seviyelerinden erken bitmesi çok çok zor.
Dostum Debriyaj Balatası bitmesi Komple Balatanın Dibine gelmesi demek değildir,sanıırm senin motor kurye motoru. 20 binde debriyaj balatası mı biter...
debriyaj değişimi iscilik 60,yağ 20 toplam 80 liraya yaptırdım.ustamı dolandırıcımı anlamadım 200 tl ne demek,az yakması icin karburator benzin ayarını tam kapatıp bir bucuk tur acıyorsun orjinal ayarı odur cok farkedecek benimkide cok yakıyodu kendim ayarladım.Bu arada cbf den korkmanıza gerek yok parçaları en uygun ve bol olan bir motordur.
Sanırım Yanlış Bildiğin Bişiy Var Dostum,,200 TL gayet normal fiyat. İşçilik 60, yağ 20 liraya debriyaj değiştirdiniz de; debriyaj balatalarını nereden buldunuz?
Debriyaj balata ve sacları değiştirilmeden "debriyajı değiştirdim" diyen kazık yemiştir. Debriyaj değişimi dediğimiz şey zaten balata ve sacların yenilenmesi zaten!
Sanırım Yanlış Bildiğin Bişiy Var Dostum,,
''BEN TAMİRCİYİM''
ve yaklaşık 12 yıldır bu işin içindeyim,
DEBRİYAJ SETİ denen durum için EVET SACLARINDA DEĞİŞMESİ ŞARTTIR,
Fakat DEBRİYAJ BALATASI DEĞİŞİMİ işleminde kapak açılır ve debriyaj durumuna bakılır,
eğer tasın ömrü bitmiş ise DEBRİYAJ SETİ olarak değişir,
Hatta bazıan debriyaj levyesi (debriyaja bastığınızda telin gerdiği çubuk) dip kısmı pislik toplar keceside patlamış ise o levyenin dip kısmı sıkışır,
ve bu durumdada debrıyaj gerı salmadıgından balata bitmiş hissi verir,
bu durumda yıne kapak açılır temizliği yapılır ve sahibi motoru almaya geldiğinde ''MOTORUNUZUN TÜM DEBRİYAJ AKSAMI DEĞİŞTİ BİNİN DENEYİN''
derseniz emin olur sahibi zaten 10,,15 gündür beton gibi sert debrıyaj ıle gezdıgınden ve kavramayan motorla turladıgından,
''OHH USTAM ELİNE SAĞLIK SIFIR GİBİ OLMUŞ'' der size,,,
Yani işin püf noktaları o kadar çokki,
sanıyorum senin (yani sizin) gittiğin motorcuların çoğu ya pire için yorgan yakan cinsten,
yada senin isteğin üzerine DEBRİYAJ SETİ değiştiren ustalar olsa gerek...
Serkan bence aynı şeyi farklı söylüyoruzBilgine güveniyorum, beni yanlış anlamaman için açıklama yapayım:
Baskı balataları değişmeden "debriyaj değişti" demenin yanlış olduğunda hemfikirizdir. Debriyaj tasını açıp, söküp, temizleyip, tekrar geri taktığımızda debriyajı değiştirmiş değil, temizlemiş oluruz.
Sacların değişmesi her zaman zorunlu değildir, keza yayların da ömrü uzundur. Tas düzgün sökülürse contalar da tekrar kullanılır, her zaman yenisine gerek olmaz. Ancak baskı balataları (debriyaj balataları) değişmeden "debriyaj değişti" denemez, denmemeli. Üstte sinka251'in mesajında "debriyaj değişimi iscilik 60,yağ 20 toplam 80 liraya yaptırdım." diye geçiyor, bu debriyaj değişiminden ziyade debriyaj tamiridir. Parça değiştirmeden "debriyaj değişti" demek yanlış.
Açıp, temizleyip, yağlayıp düzelttik = Debriyaj tamir edildi.
Baskı balataları değişimi = Debriyaj balatası değiştirildi.
Balata, sac ve yay değişimi = Komple debriyaj değiştirildi.
Dediğin çok doğru arkadaşm debriyajla hiç mi hiç alakası yokmuş adam 2 oynadı halletti 5 liralık benzinle 30-32 km giderken şmdi 46-48 km gidiyorum(önceki ufacık scooter'ımdan daha az yakıyor ki cüsse olarak çok daha küçüktü) buda CBF'e olan hayranlığımı bir kat daha arttırdı:flower::thumleft: şmdi çoook güzel sevişiyoruz yollardaaz yakması icin karburator benzin ayarını tam kapatıp bir bucuk tur acıyorsun orjinal ayarı odur cok farkedecek benimkide cok yakıyodu kendim ayarladım.