cbf 150 debriyaj

Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 5 ay önce cbf 150 sahibi oldum. 19.000 km'de 2008 model 2800'e bitirdim işi. ilk motorum ramzey qm125ti daha önce mobilet titan ve 250 cc chooper deneyimim var ancak teknik konularda bilgim çok zayıf.
Arkadaşlar motorsikleti çok beğendim inanılmaz rahat ve başlangıç için ideal bir motor. 5 aydır çok güzel anlaşıyoruz ufak tefek sorunlar haricinde çok memnunum herneyse yardımınızı isteyeceğim bir konu var.

motorumun bakımı geldi. Antalyada mevlanaya götürdüm adamlar racingler tamir ediyor diye orası daha güvenilir geldi. arka fren değişmesi gerekiyordu değişti bujiler değişti ve yağı değişti 120 lira para aldılar. biraz pahalı geldi bana siz ne düşünüyorsunuz ?? :silent::silent:

Ayrıca aldğımdan beri motorun debrajında bir sıkıntı var. geri geri gelirken tekerin dönmediğini görüyorum arkama birazcık ağır birisi geldimi bazen gırt gırt diye ses geliyor sanki ön teker titriyor gibi ve hızımı kesiyor. oradaki usta bana debrajımda ciddi bi sıkıntı olduğunu motorun boş devir attığını bu yüzden çok benzin yediğini, debrajı düzelttiği taktirde %60 tasarruf yapacağımı söyledi. (Bence doğru çnkü km'ye 17 kuruş yakıyor sağolsun):pr:
Haftaya bana randevu verdi debrajımın değişeceğini mi ne söyledi 150 liraymış işçilik mişçilik 200 lirada ona vermem gerekiyormuş. Sonuçta öğrenciyim ben benim bütçeyi çok sarsıcak. Acaba teknik bilgim motor bilgim zayıf diye beni kullanıyor mu :S Anlayan arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim. Ayrıca benzin şamandırası ve kilometrem bozuk onların fiyatı nedir ? Şimdiden çok teşekkürler. :):)

Geçen ay 40 liralık benzinle 320 kilometre yedeğe düşene kadar gitmiştim. Kilometrede ne kadar hiç hesaplamadım.

internetten hondanın yedek parça ve işçilik fiyatlarına bakarsan daha mantıklı olur.
ama bildiğim kadarıyla hondanın parça fiyatları biraz tuzlu.
araştırmadan yaptırma derim.
bi de 19000 km de aldım demişsin ama bi de km saati bozuk demişsin peki emin misin gerçek km nin 19000 km olduğuna???

sanırım evet. çnkü aldğımda çalışıyordu daha yeni bozuldu. öncedende bozuluyorsa bilemem :S yedek parça ve işçilik fiyatlarına bakabileceğim bir link verebilirmisin ? teşekkürler

arkadaşım senin için antalya da ki yetkili servisle görüştüm işçilik + yedek parça + yağ 150 TL gibi bi fiyat söyledi adresi ve telefonu aşağıda

Telefon :+90 242 515 25 05
Adres : Çevre Yolu Sarikadioğlu Cad. Sanayi Kavşaği / Alanya

Viteste geri giderken ayaklarınız zorlanıyorsa debriyaj ayarında sorun vardır, debriyaj bitik olsa yapmaz onu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
debriyaj nasıl 200 tutar yahu gayet pahalı adamlar 200e sahin motoru indiriyorlar sen baska bir yere daha bak istersen en fazla 100 liraya çıkması lazım değil mi?

Yine de dediğin gibi gidip bir kaç yere daha sorucam. eğer ki makul bir ucuzluk olursa oraya götürürüm. ilginiz çok teşekkürler

debrıyaj balatası,::25,,30 (kalitesine göre fiyat değişebilir,en kaliteli fiyatıdır bu)
contası,::::::::::::10
yağı,:::::::::::::::15
ve işçiliği::::::::::vs toplmalda 100 lira idealdir,
fazlası için farklı işlemler yapması gerekmektedır,,,
benim debriyaj değişimde aldığım ücret 80 liradır...

bi cbf 150 arayan almak isteyen biri olarak gözüm korktu diyebilirim
Kalite demek para demek. Fakat kalite demek dayanıklılıkta demek. Çinli motorun olsa(ki bende de çinli var) belki sürekli parça değiştirip aynı parayı vermiş olcaksın. İmkan meselesi.Sen bence gözünü korkutma gönlünde ne yatıyosa onu al:cherry: Bende cbf gerçekten bu kadar rahatmı çok merak etmeye başladım.

Arkadaşım İşin İçindeki Miktarlar CBF'e özel değil aslında,
aynı debriyaj balatasını ybr 4 adet ,,cbf 150 5 adet,,,kanuni racer 200 6 adet CUB 125 4 adet gibi pek çok motor kullanıyor ve neredeyse hepsinin fiyatları aynı denebilir,
işlem aynı,
işçilik aynı,
malzeme aynı,
ücrette aynı yani,,,
sen aklındaki hayalindeki motorun peşinden koş ve yakala...

Şu an kullandığım cbf 150 ikinci cbf 150 motorum. İlk motorumun 45000 km de 3. sahibine satıldığını ve orj deb. balatasının da üzerinde olduğunu, daha motora anahtar değmediğini biliyorum. Şu anda cbf 150 motorumda 12000 km de deb. bitmesi vb olumsuz bi belirti asla yok. Eğer adam gibi kullanıyorsan ve şehir içi kullanımın aşırı fazla değilse cbf 150 nin deb. balatasının 40-50 bin km seviyelerinden erken bitmesi çok çok zor.

sanıırm senin motor kurye motoru. 20 binde debriyaj balatası mı biter...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar