Bws 125 Mod - Başlıyoruz...

Merhabalar,

Ben Hamit Çakmakçı, eski motorcu yeni üyeyim. Bir çok büyük küçük farklı farklı motorlar kullandım. Hepsini farklı farklı modifiyelerle güçlendirdim ancak en son projem bunlardan çok farklı.

Kısa bir araştırmadan sonra bir BWS 125 satın aldım. Güçlendirmeye karar verdim.

Bu işi adım adım yapmak gerekiyordu. internet üzerinden italyan ve tayvanlı üreticilerle bağlantıya geçtim. bir çok üreticiyi ikna ettim ve distribitor fiyatlarıyla parça almayı başardım.

Aşağıda ilk adım için uygun gördüğüm parçaların resimlerini ve listesini koyuyorum.

IMG00189-20111119-1032.jpg

IMG00191-20111119-1034.jpg

IMG00196-20111119-1109.jpg

Motorun ilk hali ve parçalar, şimdi parçaların listesi

- Yoshimura full carbon TRC Egsoz
- JuiceBox Pro
- Simota kutu hava filtresi
- Group Racing Arka Amortisor
- Ruima 156cc Seramic Blog
- Ruima güçlendirilmiş piton kit
- Frendo 4 piston kaliper (Ön Fren)
- Frendo Manet, bağlantı takozları, hidrolik (Ön Fren)
- NCY 260 mm fren diski (Ön Fren)
- RRGS çelik fren hortumu
- Malossi Varyant (Ön - Arka)
- Malossi Debriyaj balatası - kasnak
- Malossi Debriyaj tası
- Ruima 60mm güçlendirilmiş krank
- Ruima güçlendirilmiş eksantrik mili
- Ruima 13/39 - 3 oranlı son vites(sürat dişlisi)
- Polini kevlar kayış
- BWS - X Arka taşıyıcı raket

Bunlardan sonra ohaa napmış bu herif diyenler olabilir ama daha yeni başladım.

Sonraki adımda silindir head, cover valve ve enjektor sistemini update etmeyi düşünüyorum. Param kalırsa birde ön fork seti almak istiyorum

Sizinde önerilerinizi dinlemek isterim ?

Aynı zamanda bir çok italyan ve japon scooteri icinde extreme parçalar getirtebilecek bir yapı kurdum.
Bir çok motorcuya ulaşmanın en iyi yolu sizin siteniz şu anda. Biz bu tarz geliştirme işlerini zaten Motoextreme firmasında yapıyorduk. Supermoto, offroad ve pist şampiyonaları için geliştirdiğimiz motorlarımız var.

Biz bütün gün bunlarla uğraşıcaz, dyno ya çıkmadan önce motorun son resimlerini buraya girerim.

Ben motora geri dönüyorum : )) bu aksama kadar marsın yeniden basması lazım : )))

Hamit Çakmakçı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Müthişsiniz Hamit bey.Bu bws 2011 model mi? Pek scooter ile aram yoktur.Motosiklet modifiyesi arabalar kadar gelişmemiş olduğu için sanırım parça bulmakta çok zorlanıyoruz.Sayfanızı sık kullanılanlara ekliyorum.Kolay gelsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Bu arada dışarıdan parça da getirtiyormusunuz istek üzerine?

valla ortaya nasıl bır sey cıkacak merak ettim doğrusu şimdiden kolay gelsın dıyorum ve sonucu merakla beklıyorum .

immortalboss selamlar abi,

ewt bws 2011 model şu anda 1200 km de ama motor değişti, rodajı yeniden yapmak gerekecek.

Parça konusunda Türkiye parça yok : )) yurt dışında var fakat gümrük sorunlarımız vardı bir şekilde aştık hepsini.

niye bws diye sorarsanız, biraraştırma yaptım en çok modifiye edilen japon scooter honda ruckus(zoomer) ama Türkiye'de satılmıyor. ikinci sırada bws geliyor. Çok fazla ve çeşitli parça üreticisi var, hem uzakdoğuda hemde italyada. İlk aşamada çok yüklenmedim ama 2-3 ay kadar sürede motor gücünü ve yol tutuşunu 3 e katlamayı planlıyorum.

Yeni resimler ekliyorum;

IMG00198-20111119-1340.jpg

IMG00197-20111119-1340.jpg

IMG00200-20111119-1431.jpg

Harbi motordelisi Alkan Usta : ))

Çalışmaya devam : ))

Motorun gücünü arttırdığı nisbette yol tutuşu ve frenleme kabiliyetyinide arttırma çabasında ve bilincinde bir üye görmek ve çalışmasını takip etmek çok keyifli olucak.
Umarım beklediğinizden daha iyi sonuç alırsınız.

elinize sağlık abi çalışmanın sonuçlarını merakla bekliyorum

en sevdiğim ve en değer verdiğim bir scooteri nasıl bi canavara dönüştüreceksiz çok merak ediyorum ve dört gözle bekliyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzelim bws bakalım ne hale gelecek hayin hayırlısı diyelim eski kasa bws neden düşünmediniz ?

Çok teşekkürler,

Yeni fotoğrafları ekliyorum, dyno da zorlama işinden vazgeçtik. Juice Box üzerinden de bir ayar yapmıyoruz bir süre.

Titreşim korkum vardı ancak onuda yaşamadık şu ana kadar.

Motorun sesi helikopter gibi çıkıyor : )))

Plaka kısmında sorun yaşıyorum, plakalık almam lazım, şu anda o kısım çok emanet oldu

IMG00224-20111119-1754.jpg

IMG00226-20111119-1804.jpg

kalabalık bir kablo yığınım oldu ama bantlarla toplarlayabildik.

ben sonucunu beklemiyorum sadece kullanmak istiyorum :flower:

Kolay gelsin takipteyim.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Özellikle performans konusunda ki gelişimini merakla takip edeceğim. Kolay gelsin...

Keşke 2 zamanlı kardeşlerinden modifiye etseydiniz.Çok pahalıya patlamış olmalı.Gümrük olayını nasıl çödüğünüzü merak ettim. ben gs 500 ün birkaç aksamını gümrükten çıkaramamıştım. ve geri gönderdiler.

Sizi tebrik etmek istiyorum tekrar.Motosikleti 10 km hızlandırmak için uğraşmayıp gerçekten profesyonel anlamda bu işi yaptığınız için.Ayrıca scooter konusunda bilmediğim çok şey var.Bunları da yakından inceleyerek takip etmek istiyorum.Aldığınız egzoz o makinenin egzozu mu yoksa universal mı kullanacaksınız?

BWS'nin yurtdisindaki diger adi Zuma, Zuma'nin 272 cc'ye varan modifiyeli hallerin videolari youtube'da mevcut. BWS'nize modifiye yaparken bunlari da goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim...

Abi tüm cc ler ile ilgili yazıları okudum. en çok tercih edilen silindir yükseltme 155-156cc. genelde metal blocklar kullanılıyor. seramik biraz daha pahalı ancak çok daha dayanıklı özelliklede ısının yükseldiği zamanlarda. aslında zumaforums.com sitesindeki bir yazıda dyno testlerinde en verimli silindir değeri 163cc olarak ölçülmüş. bu testlere yakıt deposunun kapasitesinide eklemişler. senin bahsettiğin yüksek cc leri ise bir tek samuraiscooters sitesinden temin edebiliyorsun ve bir çok parçayı daha update etmen gerekiyor. zaten 215 cc lerin infosunda da "uzun sürüşler kullanılması önerilmez" demişler.

İlk bu işe başladığımda bende direk onlardan almayı düşünmüştüm, 292 cc bile var ::)DSAD)SA) azxsazazasdadsa : )))

immortalboss abi o egsoz o motor icin yapılmış universal değildir.

motor aslında bitti ancak bugun yakıt hava karışımlarını ayarlamadık çünkü motor daha yepyeni bi 500 km yapmak lazım en azından. o yüzden gücünü tam olarak ölçemiyoruz şu anda.

fren diskinde sorun yaşadık kaliper fork arasındaki baglantı plaketi 260mm lik diske göre değilmiş. orjinal diski kullanmak zorunda kaldık.

IMG00228-20111119-1838.jpg

IMG00229-20111119-1916.jpg

berk selam abi, şu anda servisteyim eve gitmeyi düşünüyorum ordan yazarım.

motor bitti videoları evden eklerim. son resimler ekiple ben : )

tel çekimi fotolar o yüzden çok iyi değil, yarın daha iyi versiyonlarını ekleyebilirim.

BWs-023.jpg

BWs-039.jpg

Harika ve çok seri yapılan bir çalışma.Uymayan fren diski için ne yapacaksınız? Tornada yeni delikler açılsa olacak gibi bir işlem mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar