aynen o motor su anda da kanyonun arkasında. benim iş yerimde o bina, üstünde karikaturler olan : ))
Ewt Cennet internet kafeydi eskiden de cinnet di, bir dönem de lidya daki binalardan bir tanesinin altındaydım.
Oglen motor yoktu çünkü o sırada servise gitmiştim : ). 12 gibi isin yoksa gel birlikte servise gidelim : ))
Motoru şöyle özetliyim, eski halinde yağı yağ filtersi değişmemiş ilk 1000 km de 120 yi çok zor görüyordum, yokuş aşağı yol gerekiyordu 120 için. Şu anda 120 ibresine çok rahat dayıyorum. fakat daha 2 defa bastım genelde yavaş kullanıyorum, biraz talaş çıkmalı, parçalar sevmeli birbirini.
Bugün öğlen rutin kontrol için gene gidecem servise, kendimden çok bakıyorum motora : )))
Bu arada enjektor soyledim geliyor, çok daha verimli gaz akışı sağlamak için.
Juice box dan bahsedeğim birazda. Standart da 3 ayrı devir için ayar yapabiliyorsunuz.
Alt, 0-5000
Orta, 5000-10000
Üst, 10000-15000
Her bir devir aralığı için 0-9 arasında değerler var. bu değer yakıt hava karışımını ayarlıyor. 0 derseniz yakıt oranı çok düşük 9 derseniz çok yüksek oluyor. Cihazdaki standart mapleri inceledik, mesela açık filtre ve açık egsoza göre olan map, 5-6-7 olarak ayarlanmıştı. Yani sürekli gazlamak için. Biz şimdilik mapimizi 2-4-4 olarak ayarladık. Birde Dyno ile yapabildiğiniz ayarlar var bu konuyu sonra anlatıcam. Çünkü bayaa karışık.
Motor sıcaksa rolantide direk stop ediyor : )) hep biraz devirli kullanma istiyor. Biz bile bile yaptık bunu. Devirli kullanarak motoru biraz daha alıştırıyorum sürekli.
Son olarak tek teker yapmak için çabaya gerek yok biraz gaz yetiyor

))
Bu kadar...