Bws 125 Mod - Başlıyoruz...

Satmaman için bir neden işte. :) Modifiyeye başlarız hemen.Neden satıyordun.Fiyat uygun görünüyor sahibinden'e göre.

Kimseyi dolandirmaya gerek yok ben ilandada yazmistim.Motorun sag grenajinda cizikler,govdede ve camurlukta ufak kirik var.Lastikler kotu durumda.Ama sorunsuz bir motor.Sahibindeki 10.000 ustu 2005 2006 todaylere 1.500 istiyolar.Ben 2007 de 2. El aldim 2007 model zaten aldigimda 300 kmdeydi daha ve cam bile vardi ustunde :)Benim gozumde ederi o.Valla suan bende heveslendim modifiye isine :)

Son düzenleme:
madem konu modfıye senın de baslıga parmak sokmus gıbı olucam ama kusura bakma bu konuda bılgın oldugu ıcın sana sormak ve bılgı almak ıstıyorum kafamda cın malı 250 cc v twin motorlu bu lınktekı bır motor alıp

stidge.com/image/e9ccf2c3

legal olması ıcın onun sasesı ustunde oynayarak v 2 motorlu bır supermoto yapmayı planlıyorum tasarım olarakda husqvarna nuda 900r yada aprila svx serilerinden esinlenıcegım kesın cok guzel tasarımları ama bende sana daha oncede mesajını attıgım turbo salyangoz var hem bunu o v2 motorda kullanmak ıstıyorum hemde daha neler yapabilirım eger bana bunla ılgılı bır sıte onerırısen yada tavsıyelerın olursa sevınırım :) sımdı bazısı dıyebılır cın malı motorla ugrasma dıye ama sonucta zevk meselesı vede zevkın bedelı olmaz :) bu arada motor orjinalinde 23-25 bg arası benım ıcın bg degılder delı bır tork uretse yeter zaten turbo vs makıne rahat 150-160 oda bana yeter artar bıle amac senle aynı anlıcagın 0 dan 100 arası en kısa surede cıkmak

İşte modifiye dediğin budur! Elinize sağlık. Şahane olmuş.:cat:

Selam yeniden herkese,

abi o linkteki motor bir tür cruiser motor, o şasi ağır gelebilir. Biraz kaynak işiyle hafifletilir ve şeklide istediğimiz gibi yapılır. V2 makina sorun çıkartmaz sadece ağır kaçabilir(kilo olarak). Buna turboda bağlanır 2-1-1 veya 2-1-2 yapmak lazım turbo için. Böyle bir çılgınlık için kendine bir site açabilirsin ilk olursun hem : ))

Turbo ciddi güçlendirir böyle bir motoru, o dev gibi bloklar yüzünden çok ısınma sorunuda yaşamazsın. 0-100 konusunda çok emin değilim, başka parçalarlada oynamak gerekebilir.

hazıranda baslıyorum dedıgım olaya 250 cc v motorlu crulser dedıgın dogru ıste bana bu ısten anlayan bırı lazımkı kafamdakı olsun saseyı komple degıstırıcegım zaten sadece sase nonun yazdıgı kısmı kullanıcam vede motor baglantı noktalarının oldugu kısım aynı sekılde bırde 2-1-1 2-1-2 olayı ne bıraz daha acma sansınn varmı acaba bu arada suan askerdeyım mayısta gelıyorum gercı ama sanırım gelıncede alkan ustanın ve senın cok basını agrıtıcam gıbı gelıyor bende 4 leventteyim normalinde :)

Sen gel bi ilk önce Alkan'nın başını ağrıtamazsın o sever ilginç şeyleri : )

2-1-2 olayı o motorda 2 manifolddan 2 ayrı egsoz cıkıyor onları birlestirmek lazım. mesela 4 silindirdi bir çok supersport 4-1-2 veya 4-1-1 dir. olay su manifold sayısı ilk sayı, ikinci sayı bunların ilk toplandığındaki header sayısı, 3. sayı egsoz sayısı. yani 4 silindirli motordan 4 cıkıs var, altta 2şer birleşiyor sonra 2 egsoz olarak dısarı atılıyor yanmış karışım 4-2-2 bu oluyor.

turbo icin o egsozları motora yakın bir noktada birlestirmek lazım. bence en uygun nokta silindirlerin ortasındaki alan olur. ortada turbo durur, sag veya solda da dışarıya dogru mantar hava filtresi olur : ))
getir ben yapıcam onu ama tutamayabilirsin yolda :p

işte bu en sonunda istediğim gibi işten anlayan bırını buldum bende tam ole yapmayı planlıyordum ok o zaman hazıranda makıneyı alıp gelıyorum oraya ahaha yolda durmasın zaten gaza dokunca got mu atar tekere mı kalkar o sorun degıl hahaha

Kimseyi dolandirmaya gerek yok ben ilandada yazmistim.Motorun sag grenajinda cizikler,govdede ve camurlukta ufak kirik var.Lastikler kotu durumda.Ama sorunsuz bir motor.Sahibindeki 10.000 ustu 2005 2006 todaylere 1.500 istiyolar.Ben 2007 de 2. El aldim 2007 model zaten aldigimda 300 kmdeydi daha ve cam bile vardi ustunde :)Benim gozumde ederi o.Valla suan bende heveslendim modifiye isine :)
Üstünde cam bile vardı derken? Bu arada bws ne oldu motoextreme. :)

iddaalı bir giriş yaparak bizi meraklandırdın biraz daha bilgi paylaşırsan seviniriz son durum nedir filan?

dostum marmariste yaşamışsın cennet dediğin mekan internet kafemiydi bana biraz acarmısın konuyu

hem inanmıcaksın ama bu sabah okula giderken bws 125 gördüm baktım bu şimdi bizim mod yapılan motor olmasın dedim güldüm :queen: egsoza baktım harbidende oooooo
ohaa dedimmmm tesadüfe bak ..öğleden sonra geldim motor yoktu

kanyonun arkasındaki girişte duruyodu motorun her sabah okula ordan gidiyorum bende

aynen o motor su anda da kanyonun arkasında. benim iş yerimde o bina, üstünde karikaturler olan : ))

Ewt Cennet internet kafeydi eskiden de cinnet di, bir dönem de lidya daki binalardan bir tanesinin altındaydım.

Oglen motor yoktu çünkü o sırada servise gitmiştim : ). 12 gibi isin yoksa gel birlikte servise gidelim : ))

Motoru şöyle özetliyim, eski halinde yağı yağ filtersi değişmemiş ilk 1000 km de 120 yi çok zor görüyordum, yokuş aşağı yol gerekiyordu 120 için. Şu anda 120 ibresine çok rahat dayıyorum. fakat daha 2 defa bastım genelde yavaş kullanıyorum, biraz talaş çıkmalı, parçalar sevmeli birbirini.

Bugün öğlen rutin kontrol için gene gidecem servise, kendimden çok bakıyorum motora : )))

Bu arada enjektor soyledim geliyor, çok daha verimli gaz akışı sağlamak için.

Juice box dan bahsedeğim birazda. Standart da 3 ayrı devir için ayar yapabiliyorsunuz.

Alt, 0-5000
Orta, 5000-10000
Üst, 10000-15000

Her bir devir aralığı için 0-9 arasında değerler var. bu değer yakıt hava karışımını ayarlıyor. 0 derseniz yakıt oranı çok düşük 9 derseniz çok yüksek oluyor. Cihazdaki standart mapleri inceledik, mesela açık filtre ve açık egsoza göre olan map, 5-6-7 olarak ayarlanmıştı. Yani sürekli gazlamak için. Biz şimdilik mapimizi 2-4-4 olarak ayarladık. Birde Dyno ile yapabildiğiniz ayarlar var bu konuyu sonra anlatıcam. Çünkü bayaa karışık.

Motor sıcaksa rolantide direk stop ediyor : )) hep biraz devirli kullanma istiyor. Biz bile bile yaptık bunu. Devirli kullanarak motoru biraz daha alıştırıyorum sürekli.

Son olarak tek teker yapmak için çabaya gerek yok biraz gaz yetiyor :)))

Bu kadar...

cinneti bilmem mi akbankın üstündeki net cafeydi
lidyadaki internet cafeyide 5 sene önce benim arkadaşım işletiyodu adı can dı iri bi arkadaş
evet motoru teminde gördüm okuldan gelirken şimdi gene okula gidicem :)
karikatürlü binaya bakıyodum bende ordan ne zaman gecsem bu ne ofisi diye:)
denk gelirsek neden olmasın zaten ocak ayında motorculara gidip biraz alışveriş yapmam lazım:D
daha sadece mont alabildim hiiiii

Motorun gücünü arttırdığı nisbette yol tutuşu ve frenleme kabiliyetyinide arttırma çabasında ve bilincinde bir üye görmek ve çalışmasını takip etmek çok keyifli olucak.
Umarım beklediğinizden daha iyi sonuç alırsınız.

Gerçekten katılıyorum. Birde sorum var bu motorda kullandığınız disk fren ve piston setini Honda Pcx'de kullanma şansımız varmı? Pcx almayı düşünüyorumda. :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Scooterlara performansın artması için varyatör grubu,hava filtresi vb.parça değişimleri ile ilgili ne yapılabilir. Piyasada bu tip parçalar var mı?

Selam herkese

Gerçekten katılıyorum. Birde sorum var bu motorda kullandığınız disk fren ve piston setini Honda Pcx'de kullanma şansımız varmı? Pcx almayı düşünüyorumda. :)

Abi disk kiti olur büyük ihtimalle ama istersen gel bir bakalım farklı modeller içinde var birde çok daha estetik olanları var RRGS markasının aratırsan veya bir resim koyam

IMG00322-20111004-1654.jpg

Brembonun universal caliperleri var fakat çok pahalı
vlcsnap-2011-10-15-17h31m43s65.png

Ben neden bunu aldım çünkü komple set ve turuncu rengi vardı : ))

Scooterlara performansın artması için varyatör grubu,hava filtresi vb.parça değişimleri ile ilgili ne yapılabilir. Piyasada bu tip parçalar var mı?

Çok kötü çin motorları hariç italyan ve tayvan üretimi çok parça var, dyno testlerinden geçmiş parçaları almak lazım. Çok çin parçada var, üstünde japan yazan ama genelde tayvan üretimi olan parçalarda var. Bakabilirim istersen birşeyler ?

motora çok bakamadım 3-4 gündür, çok yoğunum domain bile gitmiş dün haberim oldu : )

490 km yaptım, motor inanılmaz olmaya başladı. : ))

ayarlar yüzünden az gazla birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ön caliper bağlantısını söktük dün, orjinal caliperi taktık. Motorun ön tarafı çok emanet oldu. Parçayı tayvana yolladık. Ön taraf biraz daha sert olsa virajlar çok zevkli olacak. Ön taraf geziniyor hızlı girince virajlara, 4 kaliper orjinaline göre inanılmaz gelmişti, 1 gündür orjinal kaliperle geziyorum buda beni tedirgin ediyor, durmuyooo : ))

Yeni parçalar için haber bekliyorum.

istanbulun bitmeyen çamuru
IMG00243-20111128-1243.jpg

IMG00244-20111128-1259.jpg

ahanda bunu bekliyorum turuncu tabikide : )

http://www.gj-machine.com.tw/home.php?Page=ProductDetail&pItemDetail=282

Projeye devam.:).Gayet güzel.Size tavsiyem motosikleti yıkamaya öZen gösterin.Böyle special makineyi çizık halde gôrmek üzücü olur.:).Ayrıca mahsuru yoksa egzozun fiyatını oğrenebilirmiyim?

Projeye devam.:).Gayet güzel.Size tavsiyem motosikleti yıkamaya öZen gösterin.Böyle special makineyi çizık halde gôrmek üzücü olur.:).Ayrıca mahsuru yoksa egzozun fiyatını oğrenebilirmiyim?

Tabiki egsoz 500 dolara geldi kargosu dahil, gümrük icin fiyat ayarlaması yaptırmak sart veya bana geleceksiniz ben alırım parçaları gümrük beni tanıyor artık : )))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar