- Motosikleti
- D400
- Konu Yazar
Bilimsel somut gerçekler üzerine fikir üretilmez zaten. Bilirsin yada bilmezsin bir ihtimalde bildiğini zannedersin...
hocam fren mesafesi üzerine internette deneme yöntemiyle hem uzattıgı hem kısalttıgına dair şeyler var. açıkçası motoru devirmek yerine uzaması bana daha iyi bir secenek gibi geldi. ha uzamayadabilir ama benim mantıgıma göre uzuyor gibi geldi. ama takıldıgım nokta bu değil.
Mesela ben başlangıc motorumda abs'siz başladım ns200 de abssiz idi. açıkçası (övünmek amaclı söylemiyorum) abssiz motorda ögrendiğimden dolayı frenleme konusunda sıkıntı yaşamıyorum, ani frenlerim bile kaydırmamaya yönelik oluyor. belki ondan dolayı absli motorumda abs'yi hissetmedim hiç. Kendi tecrübeme göre belli bir olgunlukta ve defansif sürüşü benimseyecek kişilerin başlangıcta abs kullanmaması bir ihtimal frenlemeyi daha ciddi ögrenmesine sebep olur. Ha riskli midir evet; ama faydası da vardır.
Ama kimi insan da abs sevmiyor olabilir, kendince "bana gerek yok" diyebilir bunu da yadırgamam. Ancak abs gerekli diyen adama "hayır gerekli değil" diye tepki gösterilmesini sacma buluyorum. tam tersi de ben absye ihityac duymuyorum diyen adama da illa abs diyeni de sacma buluyorum.
Sonucta 2+2 =4 .
ABS hayat kurtarır mı? Kurtarır.
ABS mesafe uzatıyorsa şayet kaydırıp yerde sürükleneceğime arkadan yavaşlamış şekilde gömçürmeyi de tercih ederim.