ABS Konusundaki Fikir ayrılıkları

Motosikleti
D400
Bilimsel somut gerçekler üzerine fikir üretilmez zaten. Bilirsin yada bilmezsin bir ihtimalde bildiğini zannedersin...

hocam fren mesafesi üzerine internette deneme yöntemiyle hem uzattıgı hem kısalttıgına dair şeyler var. açıkçası motoru devirmek yerine uzaması bana daha iyi bir secenek gibi geldi. ha uzamayadabilir ama benim mantıgıma göre uzuyor gibi geldi. ama takıldıgım nokta bu değil.

Mesela ben başlangıc motorumda abs'siz başladım ns200 de abssiz idi. açıkçası (övünmek amaclı söylemiyorum) abssiz motorda ögrendiğimden dolayı frenleme konusunda sıkıntı yaşamıyorum, ani frenlerim bile kaydırmamaya yönelik oluyor. belki ondan dolayı absli motorumda abs'yi hissetmedim hiç. Kendi tecrübeme göre belli bir olgunlukta ve defansif sürüşü benimseyecek kişilerin başlangıcta abs kullanmaması bir ihtimal frenlemeyi daha ciddi ögrenmesine sebep olur. Ha riskli midir evet; ama faydası da vardır.

Ama kimi insan da abs sevmiyor olabilir, kendince "bana gerek yok" diyebilir bunu da yadırgamam. Ancak abs gerekli diyen adama "hayır gerekli değil" diye tepki gösterilmesini sacma buluyorum. tam tersi de ben absye ihityac duymuyorum diyen adama da illa abs diyeni de sacma buluyorum.

Sonucta 2+2 =4 .

ABS hayat kurtarır mı? Kurtarır.

ABS mesafe uzatıyorsa şayet kaydırıp yerde sürükleneceğime arkadan yavaşlamış şekilde gömçürmeyi de tercih ederim.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Eli yükseltiyorum.

Disk fren, özellikle ön frendeki disk fren önemli değil. Fren yapmayı bilen biri kampanayla da bir güzel durur!

Bu arada bu forumda ABS için şunları yazmıştım:

Aynı özellik ve lastiklere sahip iki motorun ABS olmayayını deneyimli bir sürücü aynı ya da daha kısa mesafede durdurabilir ancak;

İşler ıslak zemine geldi mi değişir. Zamanında ilk seri 7 hp D'elight ile artçı varken önümde bir araç ani fren yapmıştı. Ben de o güne kadar edindiğim tecrübelerimle motora sağlam fren yaptırmaya başladım kii, o da ne; yolun ilerisinde, geçeceğim yerde bir bölüm sulama nedeniyle ıslak. Yol normalde kuru, ben fren yapıyorken ıslak bölüme geçiyorum. Artcı sayesinde arka freni daha efektif kullanabildim ve ön fren gücünü iyice azaltabildim de durabildim. Şanslıydım / tecrübeliydim, fark etmez. Bu gün aynı şeyi becerebileceğimin garantisi yok. Hele viraj dönerken hiç yok.

Aynı zamanda skuterlerin teker çapları nispeten daha küçük olduğu için ön fren efektif kullanıldığında dengesinin bozulma ihtimali de daha yüksektir. Dokuz yıl boyunca çok uzun kilometreler ABS olmayan motorla kazasız gezmiş biri olarak şunu diyebilirim, ABS yeri gelir hayat kurtarır, nokta.

Motosikleti
K 1600 GTL
hocam fren mesafesi üzerine internette deneme yöntemiyle hem uzattıgı hem kısalttıgına dair şeyler var. açıkçası motoru devirmek yerine uzaması bana daha iyi bir secenek gibi geldi. ha uzamayadabilir ama benim mantıgıma göre uzuyor gibi geldi. ama takıldıgım nokta bu değil.

Mesela ben başlangıc motorumda abs'siz başladım ns200 de abssiz idi. açıkçası (övünmek amaclı söylemiyorum) abssiz motorda ögrendiğimden dolayı frenleme konusunda sıkıntı yaşamıyorum, ani frenlerim bile kaydırmamaya yönelik oluyor. belki ondan dolayı absli motorumda abs'yi hissetmedim hiç. Kendi tecrübeme göre belli bir olgunlukta ve defansif sürüşü benimseyecek kişilerin başlangıcta abs kullanmaması bir ihtimal frenlemeyi daha ciddi ögrenmesine sebep olur. Ha riskli midir evet; ama faydası da vardır.

Ama kimi insan da abs sevmiyor olabilir, kendince "bana gerek yok" diyebilir bunu da yadırgamam. Ancak abs gerekli diyen adama "hayır gerekli değil" diye tepki gösterilmesini sacma buluyorum. tam tersi de ben absye ihityac duymuyorum diyen adama da illa abs diyeni de sacma buluyorum.

Sonucta 2+2 =4 .

ABS hayat kurtarır mı? Kurtarır.

ABS mesafe uzatıyorsa şayet kaydırıp yerde sürükleneceğime arkadan yavaşlamış şekilde gömçürmeyi de tercih ederim.
ABS ye ihtiyaç duymuyorum cümlesi zaten kendi içinde anlamsız bir cümle çünkü ABS ye ihtiyaç duyup duymamak sadece sürücü ile ilgili değil. Çıkış noktası hatalı olunca sonuçta otomatik olarak hatalı oluyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Frenler diferansiyel gibi bir etki ile motorun izini değiştiriyor ? Diferansiyel bir aks üzerinde bulunan 2 tekerleğin farklı hızlarda dönmesini sağlar. Ne alakası var motosiklet freniyle :) Motosiklette tekerlekler birbirine bağlı da biz mi bilmiyorduk bunu.

Ah be yavrum dedim sana o güzel kafani bu islere yorma diye.

Yine google translate gibi Diferansiyel in kelime anlamini alip aklin sira fikir cürütüyorsun

Biz ise diferansiyelin etkileri ile iki tekerlekli araclardaki fren kullaniminin gövde üzerindeki etkilerinin benzerliginden bahsediyoruz.

Bu arada WRC araclarinda ve pekcok spor otomobilde diferansiyel her zaman 2 tekerlegin farkli hizlarda dönmesini saglamaz hatta esit hizda dönmeleri icin zorlar bu da tutusu kontrollü olarak bozarak gövdenin dönüsünü kolaylastirir. Frenler ile diferansiyeller arasindaki benzerlik tam da budur.

Sevgilerimle

Motosikleti
D400
ABS ye ihtiyaç duymuyorum cümlesi zaten kendi içinde anlamsız bir cümle çünkü ABS ye ihtiyaç duyup duymamak sadece sürücü ile ilgili değil. Çıkış noktası hatalı olunca sonuçta otomatik olarak hatalı oluyor.

abi bireysel bir durum, o kişi ihtiyac duymuyor olabilir. kendi adına istediği yorumu yapabilir bence. ABS gereksizdir diye genel herkes adına konusması hatalı olur.

Motosikleti
K 1600 GTL
abi bireysel bir durum, o kişi ihtiyac duymuyor olabilir. kendi adına istediği yorumu yapabilir bence. ABS gereksizdir diye genel herkes adına konusması hatalı olur.
Yahu bende bireysel bir durum değil diyorum zaten. Şimdiye kadar ihtiyacının olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor. Yol şartları, hava koşulları, o anki hız birçok faktör ABS ye duyulan ihtiyacı belirliyor bu sadece kişilerle bu kişilerin tecrübeleriyle ilgili değil ki.

Motosikleti
Yahu bende bireysel bir durum değil diyorum zaten. Şimdiye kadar ihtiyacının olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor. Yol şartları, hava koşulları, o anki hız birçok faktör ABS ye duyulan ihtiyacı belirliyor bu sadece kişilerle bu kişilerin tecrübeleriyle ilgili değil ki.

Gencler sakin ;)

ABS ihtiyac duyuldugunda devreye giren bir sistem degil. Ne zaman devreye girecegine kendisi karar veren bir sistem.

Motor üzerinde 5 dk. dan fazla oturan her Türk genci kendisini dogustan motorcu olarak kabul ettigi icin "Benim ABS ye ihtiyacim yok , olmasada olur" türünden özgüven patlamalari yasayabilir. Aldirmayin ....

Sevgilerimle

Motosikleti
D400
sakiniz; konuşuyoruz :D

ben hala insanların şahsi fikirlerine karışıp "hayır ihtiyacın var" denmesini sacma buluyorum ve ısrarla altını çiziyorum.

Can adamın, motor adamın, keyif adamın. Adam şahsi olarak ihtiyac duymuyorum diyebilir. Bunu derken gün gelir de abs gereken bir durum olursa "kaza yaparım, motoru deviririm kime ne benim ihtiyacım yok göze aldım bunu" diyedebilir.

neden inatla "hayır ihtiyacın var?" diyorsunuz ki? Adam senin motorundaki absyi sökmeye calısmıyor sonucta :D

Motosikleti
sakiniz; konuşuyoruz :D

ben hala insanların şahsi fikirlerine karışıp "hayır ihtiyacın var" denmesini sacma buluyorum ve ısrarla altını çiziyorum.

Can adamın, motor adamın, keyif adamın. Adam şahsi olarak ihtiyac duymuyorum diyebilir. Bunu derken gün gelir de abs gereken bir durum olursa "kaza yaparım, motoru deviririm kime ne benim ihtiyacım yok göze aldım bunu" diyedebilir.

neden inatla "hayır ihtiyacın var?" diyorsunuz ki? Adam senin motorundaki absyi sökmeye calısmıyor sonucta :D

Dostum sende bol miktarda devrimci ruhu hissediyorum.

ABS diretmelerine karsiyizzzzz , benim motorum benim kararimmmm türünden isyanlardasin.

Sana söz kimsenin motoruna zorla ABS taktirmayacagiz fikirlerinize saygiliyiz.

Sevgilerimle

Motosikleti
D400
Dostum sende bol miktarda devrimci ruhu hissediyorum.

ABS diretmelerine karsiyizzzzz , benim motorum benim kararimmmm türünden isyanlardasin.

Sana söz kimsenin motoruna zorla ABS taktirmayacagiz fikirlerinize saygiliyiz.

Sevgilerimle

abi ben abssiz kullanımı zaten sacma buluyorum abs hayati birşeydir.

Ben sadece karşılıklı kapışmalara anlam veremiyorum; ben genel olarak abs olmasın diyenlere değil şahsi olarak "ben abs ihtiyac duymuyorum" diyenlere tepki gösterilmesine karşıyım :D

Motosikleti
1190 ADV
Ah be yavrum dedim sana o güzel kafani bu islere yorma diye.

Yine google translate gibi Diferansiyel in kelime anlamini alip aklin sira fikir cürütüyorsun

Biz ise diferansiyelin etkileri ile iki tekerlekli araclardaki fren kullaniminin gövde üzerindeki etkilerinin benzerliginden bahsediyoruz.

Bu arada WRC araclarinda ve pekcok spor otomobilde diferansiyel her zaman 2 tekerlegin farkli hizlarda dönmesini saglamaz hatta esit hizda dönmeleri icin zorlar bu da tutusu kontrollü olarak bozarak gövdenin dönüsünü kolaylastirir. Frenler ile diferansiyeller arasindaki benzerlik tam da budur.

Sevgilerimle

Daha önce de söyledim tekrar söylüyorum.

Senin hayat tecrübenle, bilgilerinle, yaşadıklarınla, cahilliğinle, başarılarınla, başarısızlıklarınla İLGİLENMİYORUM.

Senin diferansiyel hakkında ne bildiğini miklemiyorum. Umrumda değil!!!

Neden 2 kişi konuşurken müdahil olma ihtiyacı duyuyorsun. Niye başkasının adına cevap veriyorsun. Hastamısın ?

Motosikleti
Daha önce de söyledim tekrar söylüyorum.

Senin hayat tecrübenle, bilgilerinle, yaşadıklarınla, cahilliğinle, başarılarınla, başarısızlıklarınla İLGİLENMİYORUM.

Senin diferansiyel hakkında ne bildiğini miklemiyorum. Umrumda değil!!!

Neden 2 kişi konuşurken müdahil olma ihtiyacı duyuyorsun. Niye başkasının adına cevap veriyorsun. Hastamısın ?

Özellikle Egitmenleri hedef alip sacma sapan soru ve yorumlarin ile onlari kasitli olarak polemige cektigini dusunuyorum.

Ayrica keyfimin kahyasimisin evladim. Burasi bir forum, canim nereye isterse oraya yorum yazarim.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ülkesine/yönetmeliğine göre diyemeyebilir.

Trafiğe kapalı alanda sürüyorsa istediğini diyebilir, beni ilgilendirmez.
Trafiğe açık alanda sürüyorsa, böyle demesi beni rahatsız eder. Olay sadece bireysel değil sonuçta. Mıcıra, mazota denk gelir, kayıp düşer, 200 metre sürüklenen motor gelip bana çarpar. "Motoru deviririm kime ne" lafı çok geçerli değil yani.

Motosikleti
1190 ADV
Özellikle Egitmenleri hedef alip sacma sapan soru ve yorumlarin ile onlari kasitli olarak polemige cektigini dusunuyorum.

Ayrica keyfimin kahyasimisin evladim. Burasi bir forum, canim nereye isterse oraya yorum yazarim.

Merak etme senden başka ben eğitmenim ben şöyle uçarım ben böyle kaçarım diye deli gibi ortalıkta dolanan başka kimse yok.

"aybarssurucu" kullanıcı adındaki üyenin eğitmen olup olmadığını konusunda hiçbir fikrim yok. Adamın da öyle bir bildirimi de olmadı mesajında.

Eğer eğitmense,

Sen bazı teknik konuların başka eğitmenlere sorulmasını kıskanıyorsun. Hep sana sorulsun istiyorsun, hep sen cevap ver istiyorsun, hep senin dediğin doğru bilinsin istiyorsun.

Yazık :)

Motosikleti
D400
Ülkesine/yönetmeliğine göre diyemeyebilir.

Trafiğe kapalı alanda sürüyorsa istediğini diyebilir, beni ilgilendirmez.
Trafiğe açık alanda sürüyorsa, böyle demesi beni rahatsız eder. Olay sadece bireysel değil sonuçta. Mıcıra, mazota denk gelir, kayıp düşer, 200 metre sürüklenen motor gelip bana çarpar. "Motoru deviririm kime ne" lafı çok geçerli değil yani.

Sıra oraya gelene kadar daha çok şey var söylenecek. ABS'den önce full ekipman olmayan insanları eleştirmek lazım.

Kazalı motorunu yaptırmadan / yan sanayi parçalar ile yaptırıp trafiğe cıkanlar var.

Sigortasız plakasız cıkanlar var; sana çarpsa kaçsa rezil oluyorsun mahkemelerde.

Forumda kask harici birşey giymiyorum diyen milyon tayfa var linç edildiğini görmedim.

Kask harici brşey giymeyen adam senle kazaya karıştıgında ölme / sakat kalma oranı çok fazla, ama bunu neredeyse kimse eleştirmiyor.

Bireysel şeylere çok karışıyoruz; sen diyorsun adam mıcıra yağa gelse bana vursa. Tamam. iyi de ülkedeki motorcuların %90'ı hız sınırlarına, emniyet şeridi yol kurallarına uymuyor. filtreleme yapıyor. Şu an samanlıktaki iğne için eleştiri yapıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: pea
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer eğitmense,

Sen bazı teknik konuların başka eğitmenlere sorulmasını kıskanıyorsun. Hep sana sorulsun istiyorsun, hep sen cevap ver istiyorsun, hep senin dediğin doğru bilinsin istiyorsun.

Yazık :)
Aybars hoca iyidir... İzmirde sevmeyeni yoktur.. Keşke forumda daha çok katılımcı olsa..
Ama vakti yok adamın heralde..
Boş adam diil...

Ha şöyle ya, kavga etmek varken argüman sunmaya, düzeyli tartışma yürütmeye ne gerek var?
Abs hayat kurtarır, abs'li motor ile abs'siz motosiklete fren dozajlanarak uygulanırsa fren mesafesi değişmez. Kitleme olursa da abs'li motor sürücüsü 10 metre ileride motorun üzerinde dururken abs'siz motor sürücüsü sürüklenerek 100 metre ileride asfalta uzanmış halde durur.

Motosikleti
K 1600 GTL
Sıra oraya gelene kadar daha çok şey var söylenecek. ABS'den önce full ekipman olmayan insanları eleştirmek lazım.

Kazalı motorunu yaptırmadan / yan sanayi parçalar ile yaptırıp trafiğe cıkanlar var.

Sigortasız plakasız cıkanlar var; sana çarpsa kaçsa rezil oluyorsun mahkemelerde.

Forumda kask harici birşey giymiyorum diyen milyon tayfa var linç edildiğini görmedim.

Kask harici brşey giymeyen adam senle kazaya karıştıgında ölme / sakat kalma oranı çok fazla, ama bunu neredeyse kimse eleştirmiyor.

Bireysel şeylere çok karışıyoruz; sen diyorsun adam mıcıra yağa gelse bana vursa. Tamam. iyi de ülkedeki motorcuların %90'ı hız sınırlarına, emniyet şeridi yol kurallarına uymuyor. filtreleme yapıyor. Şu an samanlıktaki iğne için eleştiri yapıyoruz.
Bunada Manüplasyon deniyor :)

Motosikleti
1190 ADV
Aybars hoca iyidir... İzmirde sevmeyeni yoktur.. Keşke forumda daha çok katılımcı olsa..
Ama vakti yok adamın heralde..
Boş adam diil...

Tanımıyorum açıkcası.
Vaktinin olmaması mantıklı. Adam gerçek bir eğitmendir, işi yoğundur. Kendisinden eğitim almak isteyenlerle ilgileniyordur.

Birde kendini eğitmen sananlar var, başkasının adına cevap verecek kadar vakti bol. Keşke forumda daha az katılımcı olsa böyleleri :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar