2006 Suzuki Hayabusa 195PS

Arkadaslar, onceden baski bir konuda Haya uzerine sunu soylemisdim.

Yahu sizler Hayabusa ile yatip kalkiyormusunuz? Nedir bu ya, herseyde Hayabusa. Busa eski teknoloji ve ondan ustun cok motosiklet var dunyada. Evet 1999 Busa dunya rekorunu alarak super spor kategorisine yol acti ama 7 sene icinde cok sey degisdi. Birincilikle 2001 sonra cikan her busa elektronik olarak 300km/h sinirlanmisdir. Teknoloji durdugu yerde durmadi tabi. Bugun kucuk motorlar Hayabusa ile ayni guce sahib olabiliyor.

ZZR1400 Hayabusaya hic birzaman rakib olamaz. Neden? Cunku ikiside degisik piyasalar icin yapilmis. Busaya rakib istiyorsaniz ZX-12R'e bakmaniz lazim.

Suzuki GSX-R1300R Hayabusa
Motor kapasitesi: 1.298 cm3
Guc: 175 bhp (184 bhp RAM air) @ 9.800 tur
Tork: 138,2 Nm @ 7.000 tur
Yuk: 217kg
Max. hiz: 324km/h (300km/h elektronik sinirlama)

Kawasaki Ninja ZX-12R
Motor kapasitesi: 1,199 cm3
Guc: 178 bhp (190 bhp RAM air) @ 10,500 tur
Tork: 134 nm @ 7.500 tur
Yuk: 210kg
Max. hiz: 332km/h (300km/h elektronik sinirlama)

Ama bunlarda eskidi. Yeni cikan R1, ZX-10R ve GSX-R1000 lere bir bakin. Hayabusa gibi buyuk motorlara vallah tas cikartiyorlar. 160-180kg arasinda ve ayni gucde. Eski ve yaslanmis Busa ve ZX-12R bu genclerin karsisinda ne yapacak? Hem ayni gucte, hem daha hafif ve yetmezmis gibi kulanis dinamikleri daha iyi.

Ornek olarak sunu veriyim.
Suzuki GSX-R1000 Yoshimura
Motor kapasitesi: 999 cm3
Guc: 205 bhp (216 bhp RAM air) @ 11.800 tur
Tork: 134 Nm @ 9.500 tur
Yuk: 165kg
Maks. hiz: belirsiz

Hayabusa buna karsi ne yapacak, bastonla kovalamak duser.

Bakin, hiz konusuna gelirsek tork, agirlik ve sanziman disli ratiosu hizlandirma hakinda birsey der. Yani nekadar cok tork ve nekadar hafif okadar cabuk surat yapabilir.

Ama maksimum hizi hava direnci, guc ve tur belirler. Motor nekadar daha aerodinamik, guclu ve nekadar daha cok tur yapabilirse okadar hiz yapabilir.

Birde su var, motor nekadar agir olursa, kullanmasi okadar zor olur. Bir birlerimizi kandirmiyalim burada, istedigin kadar hiz yap ama bu hizi sadece drag halinde kullanabilirsen o motosiklet isine yaramaz.

Yani sizin anliyacaginiz, Hayabusa eskimis artik. Yerine yeni, gelismis ve daha iyi motosikletler geldi. Suzuki Hayabusa'yi senerldir ani ve sani icin katalogunda tutuyor ama artik bununda emekliligi geldi.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Drag yarışını nın ne olduğunu tekrarlamak gerekiyo sanırım..... bu arada hayabusanın rakibi yokmu????

olcay sana katılıyorum gerçekten komik eylenceli :p

HAYABUSANINDA ARTIK BİR RAKİBİ WAR BU SEFER İŞİ BAYA ZOR
KAWASAKİ ZZR1400

06zx1400agryrf12li.jpg

Valla eski teknoloji falan ama 8 sene iyi gitti aynı model....Şimdi yeni teknolojisi de yolda....Pek yakında hayabusa aşkı katmerlenerek geliyor...
hayagsxr1400R.jpg
(RESME TIKLAYIN)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış

Güç herşey değildir.

Aklıma 1997 yılında 40 dan fazla otomobilin yeraldığı bir test geldi.

Bu test yarış pistinde yapılmış ve sıralama tur süresine göre yapılmıştı.
Birinci olan araç Caterham superlight 260 idi (400 kg ağırlığında ve 160 bg lik rover 1.6 k serisi bir motoru vardı)
İkinci olan araç Ferrari 550 maranello idi (550 bg 1600 kg) 2 saniye farkla (otobanda ezer geçer ama yarış pistinde nal sahibi olur)

Bu beygücünün aslında göründüğü kadar önemli olmadığının kanıtı değilmidir ? Bindiğimden sürdüğümden değil ama internetten gördüğüm kadarıyla ,hayabusanın tercih edilmesinin en büyük nedeni diğer motorlara nazaran büyük motor hacmi sayesinde yüksek bir modifikasyon potansiyeli bulundurmasıdır (bu kısım benim subjektif bakış açımdır).

Saygılar

Bence hayabusa, arkasına "kıroyum ama Busa bende" yazdırdık mı tam olur :p

2006 hayabusa ilk mesajdaki gibi olmadı. hayabusa hala aynı hayabusa.
skull seni keklemişler. ya da ağustos ayı sıcak başına vurmuş.:mrgreen:

zzr1400'ün çizgileri biraz daha touring duruyo. arka tarafı racing'ler gibi keskin.
hayabusa ise yuvarlak.
hayabusa farklı bir şey...

yalnız şu zamanın teknolojisinin artık gerisinde kaldı hayabusa. bir nevi demode oldu. teknolojisinin yenilenmesi lazım, kadranı analog olmak şartıyla :)

Ne amaçla sadece bu motor karşılaştırılyor anlamadım.Yani anladık ikiside güçlü motor biz ne dersek diyelim ikiside kendini kanıtlmış makinalar.Sadece bu ikisi için bu kadar yorum yapılmış bunların arasına cbr1000rr birde kawasaki zx10r yada zx12r koyalım.Madem estetik ve güç diyorsunuz diğer iki markanın hakkını yememek lazım çünkü her zaman bu konu oluyor motorcu olsun meraklısı olsun "efendim r1 mi hayabusamı" mondial 151 rs dermişim :mrgreen: Diğer markaların bu kadar tartışılmaması tuhaf.Fuara r6 ve hayabusayı yakından incelemek için gitmiştim işe bakınki kawasaki standı önündeki zx10r ile honda standındaki 600 rr de takıldım kaldım. Bence hayabusanın rakibi r1 yada r1 in hayabusa değil bakın hayabusa görünüm yenilerken kawasaki zzr1400 çıkarıyor honda satacağını bilse sanırım cbr1500 rr çıkarır :) Birde bu markaları türkiye için yorumluyoruz.Bilen varmı acaba avrupada hangi marka ne kadar satıyor bence genel olarak bakarsak bir fikir olabilir.Gerçi ne olursa olsun herkesin gönlünde bir aslan yatıyor kimin hangi motora sempatisi varsa o motor diğerinden iyi der.

Valla arkadaşlar hepimiz aklıselim insanlarız(sanırım) kimsenin de kimseye bişeyler kabullendirme çabasıda yok(sanırım) sadece herkes fikirlerini beyan ediyor ve o doğrultuda bişeyler söylüyor.Bikere ben suzuki hayranıyım nedenini bilmiyorum ama küçük yaştan beri motorsiklet söz konusu olunca suzukiyi hiç bişeye değişmem hep diğerlerinden farklı gelir gözüme ki yarattığı efsaneler dolayısıyla bu böyledir(gerçi fazerim var ama...)Neyse suzuki büyük hacimli süperspor diye bi sınıf yarattı ve yolda görebileceğiniz en hızlı araç olarak yıllarca sükse yaptı şimdi kawasaki de biraz touring havası vererek bu işten kar ederim diye düşündü sanırım ama cevap gecikmedi hayabusa 1400 duyuruldu..Bu kadar büyük motorlara gerek olmadığını düşünüyorum.Sadede gelirsek benimki hayranlık ve fanatizm karışımı bir duygu yanı mantıklı düşünen biri için aslında hayabusa gereksiz bir fantazi bence....(aşkta mantık aranmaz onu da hatırlatayım:))

valla arkadaslar ben daha once selcuk yarıslarında seyrettım dogan kırbas abımız ıkıtane hayabusanın kafasını koparmıstı ben canlı gordum
motor guzel ama cok hantal gorunuyo
gercı benım motor daha guzel :queen: :queen:
enson karar honda 1000rr
bu arada herkeze benden cay ama boya yok :queen: :queen: :queen:

slm benim eskiden devem vardı dedimki beni kimse gecemez cünkü devemin ayakları uzun daha hizli yol kat edrdim diye ama sonra farkettimki at esek gecti beni vayyy beee dedim asvalt agladı be dedim ve o anda aklıma r1 ler geldi yahu :)): anladınızmı canlarummm :queen:

ya fazla lafa gerek yok benim bi abim var türkiye drag şamiyonu kendisi şampiyon motorsiklet Suzuki hayabusa abimin adı Gökhan TECİRLİ hatay suzuki bayisi r1 ine güvenen gelsin motorsikletine çıkarayım ne dersiniz:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hortladığı güzel olmuş. Okuyup eğlendik işte. Konu saptırmaya, kişisel tartışmaların bilgilendirmenin önüne geçmesine güzel örnek teşkil ediyor.

arkadaşım hayabusa nerde r1 nerde r1 busanın yanında bisiklet kalır hatta oyuncak kalır r1 neki hayabusanın yanında yaw bi busanın asaletine bak bide r1 e bak sinek gibi:)

Kim ne derse desin hayabusa yere sağlam basan motor yüksek hızlardada daha güvenli her koşulda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar