2006 Suzuki Hayabusa 195PS

Ama şu var hayabusa nun sesinin eşi benzeri yoktur arkadaşta hayabusa var ayrıca 2 tane akrapoviç takılmış durumda bir düşünün :queen: R1 hayabusanın yanında cbr125 gibi kalır bırakın yahu biz kapıştırdık r1 le hayabusayı hayabusa her zaman daha üstündür emin olun

/////////BUSA _________R1\\\\\\\\\\

HP: ____175 __________180HP

TORK:__ 138__________ 112

AĞIRLIK:217KG________172KG

:king:

Motosikleti
Su Motoru
Arkadaşlar olay R1 ve Hayabusa değil. "2006 Suzuki Hayabusa 195PS" konumuz. Motorun dış görüntüsünde herhangi bir değişiklik göremedim. Eksoz grenajları ve ön far kısmının gaz maskesine benzemesi dışında. Ayrıca R1 Hayabusa tartışması yapan arkadaşlara ek olarak şunlarıda söyleyim. Önemli olan altındaki alet değil o aleti sürendir tüm iş onda biter. 125 cc bi scooter ile R1 i düz yolda kapıştıralım. 125 cc scotera Rossi binsin R1 de şu racingci burjuva çocuklardan birisi, R1 basıp geçecektir. Ama gelsin şehir içine kıvraklık ve kabiliyet gereken yerlere bakın o zaman kim geçecek. Sitede aramızda bulunan bir arkadaşımız Palio 1.4 ile Antalya içerisinde R1 i geçti ve R1 i kullanan arkadaş ışıkta abimizin önüne kırdı ve "sen ne yapıyorsun deli misin?" gibisinden bir soru sorduğunda abimin cevabı şu oldu "ben seni Dt125 crosslada yerim, altındaki motorun hakkını ver" . Biraz konu dışına taştım kusura bakmayın. Olay işte budur ...

boy

Hayabusa ile R1 karşılaştırması yapmak gerçekten çok anlamsız çünkü iki motor aynı sınıfta bile değil. Birisi racing birisi touring. Biri 1000cc diğeri 1300cc. Her iki motorun özelliklerini karşılaştırdığınızda zaten hangisinin güçlü ve hızlı olduğu ortadadır. Tabi ki R1. Ama bana kalırsa Honda CBR 1000RR çok daha iyi bir motor. Yarışlarda R1 kazanmasının tek nedeni Rossi'dir. Honda ile yarışırken de Honda kazanıyordu. Karşılaştırma yapacaksanız 1000RR ile R1 karşılaştırması yapın. 1000RR tercih etsem de Hayabusa'yı beğenmiyor değilim. Güzel motor. Yeni kasası da fena değil. Bayağı bir değişiklik var.

boy' Alıntı:
Hayabusa ile R1 karşılaştırması yapmak gerçekten çok anlamsız çünkü iki motor aynı sınıfta bile değil. Birisi racing birisi touring. Biri 1000cc diğeri 1300cc. Her iki motorun özelliklerini karşılaştırdığınızda zaten hangisinin güçlü ve hızlı olduğu ortadadır. Tabi ki R1. Ama bana kalırsa Honda CBR 1000RR çok daha iyi bir motor. Yarışlarda R1 kazanmasının tek nedeni Rossi'dir. Honda ile yarışırken de Honda kazanıyordu. Karşılaştırma yapacaksanız 1000RR ile R1 karşılaştırması yapın. 1000RR tercih etsem de Hayabusa'yı beğenmiyor değilim. Güzel motor. Yeni kasası da fena değil. Bayağı bir değişiklik var.

Katılıyoruuum. Hatta katıldım.

Motosikleti
Su Motoru
Touring olan hangisiymiş merak ettim :cherry:. R1 olamaz Hayabusa da olmaz, yoksa sen benim bir üst satırda bahsettiğim Palio 1.4 den mi bahsediyorsun :p. Hayabusa 1300R 2005 ylında SportBike (Racing) 'ken sonradan touring sınıfına mı girdi. Racing görünümlü Enduro ruhunda bir motor mu yarattılar acaba :p. Tek kişilik bir touring :cherry:, eğer touring görmek istiyorsan madem Suzukiden bahsediyoruz al sana bir touring Boulevard C90T bir incele bakalım Hayabusayla benzerlik var mı aralarında. Ben tek benzerlik olarak 2 teker gördüm :p ...

Motosikleti
Su Motoru
Ayrıca CBR1000RR ın R1 den daha iyi olduğunu düşünmenin sebebide sanırım bir CBR kullanıcısı olman. Çünkü dünyanın tartışmasız ilk kilosu ve beygir gücü eşit olan motoru Yamaha R1 dir. 178 kg. 178 hp. yanlış hatırlamıyorsam. Bu kriterleride göz önünde tut bence CBR ile R1 i kıyas yaparken :) ...

boy

@MeTaL

Arkadaşım sen 125cc üzeri motor kullanmazken racing hakkında ne biliyorsun? Kullandığın motorlara bir bak önce... Ondan bundan duyduğun şeyleri buraya yazma. Hayabusa supersport sınıfına girseydi MotoGP yarışlarında kullanılırdı. Hayabusa sport touring sınıfında bir motor. Daha bunu bilmiyorsan yazık sana.

Motosikleti
Su Motoru
boy, zaten senin yazdığın satırlardan ne çeşit bir kişiliğinin olduğunu belirtmem gerekmiyor. ZZR 1100 de sürdüm Ducati 250 motorumda vardı. Önemli olan ne sürdüğüm değil veya senin üstüne bindiğin motorda değil bu konuda senin ne derece bilgiye sahip olduğunda geçip Hayabusaya touring demenden belli. Senden daha iyi bir motorize olduğumu ne idda ettim ne de sana sen kötü sürücüsün dedim ama bu da kişilik meselesidir tabii. Ben 125 cc motor kullanıyorum evet maddi durumum buna el veriyor. Ancak bunu alabildim. İki motorumuda satsam ancak alabileceğim motor 96-97 model bir racing olabilir. Ne de olsa biz baba parası yemiyoruz. 12 yaşından beridir çalışıyorum ve aldığım motorların damga puluna kadar babamın değil kendi kazandığım parayla ödedim. Ayrıca kendime ait bu güne kadar 5 tane motorum oldu ve 50 nin üstünde motor sürdüm. Onun için geçipte bana burada ağız yapma, sen değil motorunun sahibi gelsin yani babanla tartışmayı seninle tartışmaya yeğlerim. Hadi kal sağlıcakla ...

boy

Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki motosikletleri sınıflandırırken farklı grup isimleri kullanıyorlar. Supersport dedikleri sınıf MotoGP yarışlarına katılan sınıf. Suzuki'de zaten SuperSport diye bir sınıf yok. Suzuki o tip motorların hepsine Sportbike diyor. Ancak bu Hayabusa'nın Honda CBR 1000RR, Yamaha YZF R1 veya Suzuki GSX-R1000 modelleri ile aynı sınıfta olduğu anlamına gelmiyor. Hayabusa yarış motoru değildir.

boy

Bu kişisel tartışmayı burada sürdürüp insanları rahatsız etmek yerine tartışmaya ÖM den devam ediyorum.

Şöyle birşey vardır ki race de bence ağır olması iyidir kaza yapınca anlaşılıyor arkadaşım hayabusayla baya hızlıyken aniden çaptı ama diyorki altımda r1 olsayfı şuan ya bitkisel hayattaydım yada ölmüştüm diye nedne diye sorduğumda r1 çok hafif kalıyor hayabusa nın yanında dedi ama bence yeni hayabusa çok güzel olmuş onu 200 hp yaparız artık :king:

Motosikleti
Su Motoru
Özelden attığım hiçbir msj ulaşmıyor ...

Motosikleti
Su Motoru
boy' Alıntı:
Hayabusa supersport sınıfına girseydi MotoGP yarışlarında kullanılırdı. Hayabusa sport touring sınıfında bir motor. Daha bunu bilmiyorsan yazık sana.

Hayatında hiç Sport Touring motor görmediğini düşünerekten sana diyorum ki ; gir bi BMW sitesine R1200ST, R1100S, K1200Rs modellerini incelede Spor Touring gör. Ben halen Hayabusanın racing olduğunu söylüyorum aynı Suzuki mühendisleri gibi :). Ama tabii 125 cc bir motor kullanıcısı olarak bu işi bilmediğimi düşünüyor olduğun için (125 cc motor kullananlar bu işi bilmez zaten sadece 600 cc ve üstü biliyor :) ) gir bak bakalım saydığım veya diğer Spor Touring motorlar ile Hayabusa arasındaki 3 farkı bul :cherry: ...

boy

Özelden attığın hakaret dolu her mesajı aldım merak etme. Hayabusa'nın racing olmamasının zaten tek bir ana nedeni var. Sanırım ingilizce de bilmiyorsun. Hayabusa yarış motoru olsaydı, MotoGP lere girerdi. Oysa 1000RR, R1, 999R racing kategorisine girdiklerinden yarışlara katılabiliyorlar. Sanırım yarışları da izlemiyorsun. Yoksa yarışanların Hayabusa olduğunu falan mı sanıyorsun? :mrgreen:

boy

Hani forumda Hayabusa ile sahil yolunda kasksız 320km/h hız yapan arkadaş vardı ya? Onun bırakın 320km/h sürat yapmasını adamın motorunun bile olmadığı ortaya çıktı. Yoksa sen o musun?

boy adamım hem OM diosun hemde forumda yazıosun yaptığın n kadar doğru

yani sözlerinin arkasında bolemi duruyosun :queen:

Motosikleti
Su Motoru
boy, evet ben o HAYALMUSA kullanan arkadaşım :cherry: allahım birşey derdim ama neyse, evet ingilizce, almancada bilmiyorum ne yazık ki, kronun tekiyim anlayacağın :). Koçum sen akşam sütünü içip yatarken ben Robinson Club Çamyuvada Barmen 2 olarak çalışıyordum, Hannoferde staj yaptım. Boş boş konuşma onun için, sevilmeyen bir insansın o kadar kin güdüyorsan bana sende para bol 600 RR a biniyorsun ya atla gel Antalyaya boyunu görelim ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar