2006 Suzuki Hayabusa 195PS

only_rider arkadaşım galiba raceing i sen keşfettin de belli bir kilo aralığında race olması gerekiyor gibi konuşuyorsun arıca neden suzukinin sitesinde super sport yazıyor o zaman ayrıca ağır olmasının sebebide vardır elbet söliyim :::>> motor çok fazla güçlü ve hızlı olduğu için havalanmasın diye ağır yapılıyor yoksa 100 kilo yapsın 340 la git bakalım kuşlarla beraber afrikaya göç yaparsın :cat:

BaDCaT' Alıntı:
only_rider arkadaşım galiba raceing i sen keşfettin de belli bir kilo aralığında race olması gerekiyor gibi konuşuyorsun arıca neden suzukinin sitesinde super sport yazıyor o zaman ayrıca ağır olmasının sebebide vardır elbet söliyim :::>> motor çok fazla güçlü ve hızlı olduğu için havalanmasın diye ağır yapılıyor yoksa 100 kilo yapsın 340 la git bakalım kuşlarla beraber afrikaya göç yaparsın :cat:

Guzel kardeşim bu ne biçim uslup? Ben sana racing i ben mi keşfettim dedim, böyle bir iddaam mı var? Yazımı düzgün okuduysan supersport sınıfında olduğunu yazmıştım zaten. Motorun ağırlık olayına gelince hangi bilimsel veriye dayanarak söylüyorsun belli değil. Dediğin gibi olsaydı racing leri her sene yeni modelinde daha da hafifletmeye çalışmazlardı. Sonra GSXR 1000 i inceledin mi? Bu motor hayabusa dan 300 cc küçük olmasına karşın beygir gücü hayabusaya çok yakın. Bi de fiyatlarını incele istersen GSXR 1000 in daha pahalı olduğunu göreceksin. Neden acaba? Ben söyliyeyim istersen. Teknoloji her zaman daha pahalıdır. Motoru hafifletmek için çok özel alaşımlar kullanıyorlar (titanyum vs.). Havalanma konusuna gelince. Ayrodinamik diye bişi duydun mu hiç? Bak bunun ne demek olduğunu örnekle anlatayım sana. Örneğin bir formula 1 arabası 300 km/h hızla giderken yol ters dönse bile yani tavanda yol aldığını varsayalım yere düşmüyor. Sebebi ise rüzgarın yere bastırma gücü (downforce) kendi ağırlığından fazla bu süratte. Bi de hayabusa MotoGP gibi drag haricinde hangi yarış liginde yarışıyorsa bilgilendir de öğrenelim benim bir bilgim yok bu konuda.
Hayabusa ve ZX-12R supersport touring olarak da adlandırılır çoğu yerde. Neyse fikir paylaşacaksak okey, ama ağız dalaşı ve boş polemikle ise işim olmaz.

Kalın sağlıcakla.

Ayrıca üslübumda kötü birşey görmüyorum raceing i sen keşfetmiş gibi konuşuyorsun dedim bunda neresi kötü ? Ayrıca ben bir video var mercedes clk gtr le mans yarışında yere çok yakın araba ve aerodinamiği i çok fazla olmasına rağmen havada 5-6 takla atıp neden uçuyor söyler misin çünkü kullandıkları titanium karbon fiber gibi şeylerle hafifletildiği için uçuyor :rendeer:

http://www.hyperattack.com/gallery/AMA-at-CA-Speedway-2003

bu linkte görüldüğü gibi demekki yarışıda varmış radbusa diye geçiyor
:cat:

Moderatör tarafında düzenlendi:
BaDCaT' Alıntı:
Ayrıca üslübumda kötü birşey görmüyorum raceing i sen keşfetmiş gibi konuşuyorsun dedim bunda neresi kötü ? Ayrıca ben bir video var mercedes clk gtr le mans yarışında yere çok yakın araba ve aerodinamiği i çok fazla olmasına rağmen havada 5-6 takla atıp neden uçuyor söyler misin çünkü kullandıkları titanium karbon fiber gibi şeylerle hafifletildiği için uçuyor :rendeer:

BaDCaT kardeşim, keşke yüzyüze olsak da konuşsak buradan anlaşmak zor oluyor. İşe "raceing" diye tabir ettiğin şeyi "racing" şeklinde yazmakla başlayabiliriz. F1 de de takla atan havaya uçan araba çok gördüm ben. Ama bu düz mantıkla çözülmüyo. Öyle olsaydı herkez arabasının yanlarına kum torbası bağlardı. Yarışta arabaların takla atmasının tek sebebi vardır. Aracın normal gidiş seyrini bozan bir etkenle (ya yerdeki bir tümsek veya başka bir aracla temas sonucunda) aracın altına hava dolması ve bunun sonucunda uçaklardaki kanatların etkisine benzer bir şekilde havanın kaldırma kuvvetinin bir sonucudur. Yani araçlar çarpışan taksi olarak üretilmedikleri için bu gibi durumlarda havalanabiliyorlar. Yoksa düz yolda babalama gazlasan hiçbir araç havalanmaz merak etme. Araçların aerodinamik dizaynı rüzgar tünellerinde bir dizi testler sonucunda yapılmaktadır. Neyse konu uzayacak kal sağlıcakla...

Bu arada seni kırmak istemedim üslübum kötü geldiyse affola :rendeer: :king:

boy

@only_rider
Bi de hayabusa MotoGP gibi drag haricinde hangi yarış liginde yarışıyorsa bilgilendir de öğrenelim benim bir bilgim yok bu konuda.

Arkadaşım, sen boşa konuşuyorsun. Ben bu dediğini defalarca kez yazmama rağmen adamlar hala Hayabusa'yı 1000cc motorlarla karşılaştırıyorlar. Ben de sadece drag yarışına giriyor (ki drag yarışına girenin Hayabusa ile de alakası yok ya neyse, alet 1500cc lik Radbusa) diyorum ama anlayan yok. Sen en iyisi bu konuyu burada kapat. Yoksa kişisel alıp sana da saldırırlar. Bahsettiğin teknik konularda tamamen haklısın, daha yüksek sürat için teknolojik olarak her türlü alaşımı deniyorlar aletleri hafifletmek için. Oysa Hayabusa hala kamyon gibi ağır. Formula1'lerin 600kg olmasının nedeni de budur. Çok hafifler ancak yola tutuş tamamen önceki ve arkadaki koskoca spoilerler ile gerçekleşiyor. Spoilerler olmasa yolda gidemez bile.

boy

Burada tartıştığımız konu Hayabusa'nın drag veya nascar yarışlarında kullanılıp kullanılmadığı değil ki. Bahsedilen motorun zaten Hayabusa ile ilgisi yok. Motor 1300cc den 1500cc ye dönüştürülmüş, kasa tamamen farklı. Önemli olan Hayabusa'nın SuperSport sınıfına girmediği ve SuperSport sınıfındaki motorlarla (R1, 1000RR, 999R, GSXR-1000, v.s...) karşılaştırılmasının anlamlı olmadığı. Yoksa her motoru modifiye et, yarışa girer. Artık bu tartışmayı uzatmasak?

ama birsey itiraf edeyim ben okurken dahada okuyasım geldı cunku sız tartıstıkca ben birseyler ogrendım muhahaha

Tartışmak benimde hoşuma gider bir nevi bilgi alış-verişi oluyor sonu kavga olmadıkça çok iyi bişi :queen:

suzuki konuyu çok gereksiz bulmuş olabilir hatta kızmış badcati arıyor olabilirler zopalarla :cherry: dovmesinler çocuğu seside cıkmıo ne zamandır :queen:

" AKIL İLE HIZ AYNI ORANTIDA OLAMAZ. BİRİ YÜKSEKSE BİRİ MUTLAKA DÜŞÜKTÜR.
bu lafı sewdim ama tam geçerli olduğunu sanmıyorum...yani matematik profösörleri,mühendisler,doktorlar vs. vs. hiç mi hız yapmaz yada onları kaplumbağalarmı sollar????

iyi bir yaklaşım ama sanırım yanlışşşşş....o zaman prof.ları,dr.ları,müh.leri vs. vs. kaplumbağalar sollar....::yanliss: ::yanliss: ::yanliss:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bu konuya rastlayana kadar hep okuyodum ama bu konu yüzünden yazmak istiyorum artık ilk mesajım....Herkese Merhaba diyeyim bu arada..
Soru1:Dünyanın fabrika çıkışlı en hızlı motoru?
Soru2:Bu motorun touring olma olasılığı nedir?
Soru3:Sadece motogp de veya herhengi bir yarışta yarışmıyo diye (hoş r1 z12 de yarışmıyo anca superstock vardı fabrika çıkışlı bir iki modifiyeyle yarışılan orj.makinelerin olduğu bi yarış ki cc sınırına takılır hayabusa yarışmak istese bile)aleti touring sınıfına sokmak mümkünmü?
Bence sonuç:Suzuki yollarda son noktayı koymak için bi makine yaptı ve noktayı koydu.Yani gelmiş geçmiş en hızlı motoru yarattı.Sanırım 99 dan beri de değişen bişey yok.Virajlar vs konusunda ise size önerim (touring sınıfına sokan arkadaşlar için)touringlerin viraj kabiliyetlerini incelemeniz(örn:FJR)...touringlerin bile virajlarda ne yapabildiğini bilirseniz hayabusaya kusur bulmazsınız.Ayrıca sitede hayabusa kullanan hatta yeni almış arkadaşların görüşlerini okumanız ve virajlar için söylediklerini duymanız belki fikrinizi değiştirir.Oturma pozisyonu biraz farklı diye aleti touring sınıfına sokmayın...Yoksa o R1 videosundaki gibi yanınızdan bi hayabusa geçerse touring motor benim 'Best racing machine' imi geçti diye üzülürsünüz...:)Saygılar....

ya motosikletin hepsinin kendine has özellikleri var bence.hayabusa düz yolda hız motoru..bence çok iyi hiç laf söletmem valla...ve 2006 model
süper olmuş...

eminekinci' Alıntı:
" AKIL İLE HIZ AYNI ORANTIDA OLAMAZ. BİRİ YÜKSEKSE BİRİ MUTLAKA DÜŞÜKTÜR.
bu lafı sewdim ama tam geçerli olduğunu sanmıyorum...yani matematik profösörleri,mühendisler,doktorlar vs. vs. hiç mi hız yapmaz yada onları kaplumbağalarmı sollar????

iyi bir yaklaşım ama sanırım yanlışşşşş....o zaman prof.ları,dr.ları,müh.leri vs. vs. kaplumbağalar sollar....

birincisi imzamda bahsetmek istediğim şey hız yapanın aptal değil deli olduğudur. motordeliliği ise bi hakaret değil tutkudur..Bende hızı severim ama fazlasını değil çok fazla kaygı ve şüphe taşırım ya cukur cıkarsa ya hayvan cıkarsa vs.. bu yuzden (ki bence doğru olanı bu ama bence aklım hızımın önüne geçer) yollarımız benim için yüksek hızlara müsait değil... imzamında genelindeki sebebi bu..

Gelelim prof. dok.vs... bu adamların kaplumbağ onları geçtiğinde umursiyicaklarını sanmam hem geçse ne olucakki? yada geçemese akıl dediğin şey eğitimle paralel değildir... Geçen habelerde temizlikçilere dikiş attıran doktorlar değilmiydi? peki bütün doktorlar böylemi? HAYIR. ama demek istediğim
eğitim ile akılı ölçemezsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar