2006 Suzuki Hayabusa 195PS

o deil de yeni kasa gercekten bu muymus, insan biraz daha gunceller ya kuyruktaki yumurta mono kapak bile ayni

hersey guzel de su motor kiyaslama muhabbetini ilgili basliklarda yapsak ::evil::

yok dragciymis yok zx12 bunu yermis vs. masallah arada ne kadar geyik varsa yapildi, ark'lar yeni kasa hayabusa hakkinda bilgi okumaya giriyoruz bu basliga :silent:

Bir çocuk 125 cc'lik bir motoru hantal bulabilir. Demem o ki motor tek başına hiçbir şeydir, onu hantal kılan da küheylan kılan da binicidir binici... Yolların kralı da, binenler bilir, şüphesiz hayabusadır...

hayabusayı desoto varya gum gamyonu onnara benzetiyom,büyük ama fısss aynen ööle,motorda yakışıklılık yok bide r1e bak karizma babası

Hayabusa:İsmi güzel. İddialı.
Racing'den anlamam. Hepsi yırtıcı, güzel görünümlü.
Suzuki'nin marka stratejisi diğer firmalardan daha farklı ve bence daha iyi.
Burgman, Hayabusa, V-strom vb. Suzuki'nin önüne geçen markalar. İnsanlardaki etkisi farklı oluyor.
Saygılar,

arkadaşlar hayabusa ile r1 karşılaştırmak çok saçma
hayabusa dedinmi durup düşüneceksin

hayabusayı desoto varya gum gamyonu onnara benzetiyom,büyük ama fısss aynen ööle,motorda yakışıklılık yok bide r1e bak karizma babası

dostum seni aydınlatayım 20 gün önce alanyada üstelik şehir içinde denedik hayabusa 228 km. gördü R1 ise 200km geçemedi ayrıca iki aracında sahibi aynı şahıs yani kayırma yok:cat:

Bunlar çok hantal ve SS olmayan makineler... Ne piste girebilir ne de serii olunabilir... Son hızı pek de önemli değil açıkçası
Ben bu ve bunun gibi makineler için (1100XX-Haya-Zzr1400..vs...) kamyon demeyi daha iyi buluyorum...
Geçen sayfalarda bir arkadaş tam uzun yol motoru demiş ama uzun yolda her benzincide durmanız gerekebilir...
Bence gereksiz bir makine...
Hadi yeni kasası fena değil önden , ama arkadaki o mono kapak herşeyi bozuyor... Kumdan kale yapmışlar sanki mono kapak yerine...

ben bu topici hatırlıyorum. hesapta 2006 da hayabusa böyle olacaktı ama haber fos çıktı galiba. ne hayabusa 195 beygir oldu (sitesinde hala 175 diyor) ne de farları bu şekilde oldu hala eski farları duruyor üstünde ki sene oldu 2007

laaaaaayyynnn ne diyonuz

arkadaslar siz hic drag yarısını 8.4 saniyede 254 km hızla bitiren r1 veya hic motor gördünüzmüde hayabusaya laf atıyonuz. siz hiç 285 km hızla giden bir r1 in arkasından önünü kaldırıp gecen baska motor gördünüzmü de hala konusuyorsunuz. tüm otoritelerin tek efsane dedigi motor ne biliyormusunuz? HAYABUSA degilmi ki hala konusuyosunuz. siz 360 km yapan baska standart motor bliyomusunuz ki laflıyorsunuz. ve bnua ragmen cok hantal diyosunuz. HANTAL mı? neeeee? duyamıyorum. siz torosla bugatti veronu neden hala kapıstırıyorsunuz. honda cbr 900 rr ın ilk dizaynırının bir motor yaratabilseydim hayabusa dan daha iyisini imkansız yapamazdım zaten yapamadım dedigini biliyormusunuz. neden hız cetesinde bas rolde. ya hic hayabusanız oldumu? hic bindinizmi? sürdünüzmü? ben hepsine evet derim ve her yerde her acıdan varım. güldürmeyin kendinize :queen:

Arkadaşlar bu iki motoru yıllardır inceliyorum.İkisininde hastasıyım.Hayabusa yüksek hız makinesi.R1 ise pist motoru.R1 deki ivmelenmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum.R1 max hız olarak Hayabusa ya asla laf atamaz.Zaten Hayabusa haftalarca rüzgar testi görmüş aerodinamizmi 10 numara bi alet.Gel gelelim pistte R1 Hayabusa yı ağlatır.Bana göre nedeni güç/ağırlık oranıdır.R1 de bu veriler daha iyi.Bu yüzden pistte R1 derim.max ivmelenme ile yüksek zevk.:wiinkk: Uzun yolda ise R1 den 20-30 km daha hızlı giden bir Hayabusa tabikide.Daha iyi yol tutuş(yüksek ağırlık ve aerodinamizm) ve daha düşük devirde max bg gücüne ulaşması.Ayrıca bu iki özellik Hayabusa nın kendini sport touringlerin arasında bulmasının tek sebebidir bana göre:mrgreen:Ayrıca yaklaşık 360 km hız yapan Hayabusa modifiyeli bahsettiğimiz R1 ise modifiyesiz:wiinkk:Bu tür motorları kullanmamış olabilirim(rüyamda kullanmıştım:mrgreen:) ama iyi takip ettiğimi düşünüyorum.Seçmek gerekirse Tabiki de R1 derim.Herkeze saygılar :rendeer:

hayabusa 2 turbolu modifiyesiz 360 kadran olan ve bunu istedigin zaman gösteren alettir. ne izledigini bilmem. adam motorun sadece ön camurlugu için 4 mühendis kullanmıs. ön delik ve kanallar sadece ekonomi yok tutus degi lhantal dediginiz agır motoru dahada agırlastırmak icin yapılmış. vs.... arkadaslar bosa konusmayalım. haya bi hayal gibidir. fotosuna bakarak konuslmaması gerekir. motorun üzerinde oldugunuzda ne hantal nede viraj yetenegi azmıs diyemezsiniz. ducati 998 de hantal tok duruyo olabilir örnek verecek oursak. ama tamamen yarıs parcalarından yapılmıs tek motor ve r1 mar1 yiyip bitiren motordur ama kimine göre cok spor dur. bu zevk meselesi. ama iş sayısal degerlere gelince sayılar yalan söylemez ve dünyanın her yerinde aynı seyi söyler. sayılar hep hayabusa der!!!!!!!

hayabusa pist motoru değil ama türkiyede ss ler zaten pistlerde değil caddede kullanılıyor (imkanlardan dolayı). caddede de pist sürüşü yapmak tehlikeli olduğundan sanırım hayabusa hantal bir motor olarak değerlendirmek yanlış olur. zira hayabusası olan arkadaşım motoru bisiklet gibi rahat kullanıyor. hayabusa gerçekten çok karizmatik bir motor...

(((simdi uzun yolda r1 den 20 -30 km daha fazla hız yapan hayabusayı düz yolda tercih ederim diyosun.)))
hayabusa1 standart hali ile 220 mil kadranlı yani (220*1.605= 354km)dir. ve bunu 10.000 devirde görür. hayabusa1 de biliceginiz üzere 13.000 devir vardır. bende 11.000 devir yapan ve 12.000 yapan videolarda var ve 0-354 km ye 21 sanıyede varıyor (kadran oturuyor) 30. sanıyede 11.000 devir (388 km) yapıyor. aletin fabrika verisi 354 km iken motor son deviri uzerine 3.000 devir gibi bir uzama hakkını kendine saklıyo. 12.000 devirde 422 km ye ulasıyor. bunu hayabusa1 yapıyor dikkat. bende busa2 var. ben 0 dan kaca kadar cıkabiliyorum diye cok deniyorum ama tam gaz devam edemiyorum cünki ilk 4 viteste ön inmedigi gibi ben hafif kalıyorum üzerinde. adam bunu hem agır hem uzun sasi yapmıs cünki kısa kalsa herkez motoru devirir kalkılmaz.195/50/17 arka lastik yetmiyo sanki ama daha fazla olsa hiç yatıramayız. spor olan diger tipler bundan dolayı hantal durmuyor. r1 busadan 15mm daha yüksek ve 100mm daha kısa. arkadaslar sunu son olarak söyleyecegim fotografına bakarak degerlendirmemeli ve denemeli olmazsa bu işin duayenleri otoriteleri ne diyosa onu dinlemeliyiz. sadece demek istedigim her kişinin hosuna giden ona hitap eden makine vardır önemli olan o hosa giden makine en iyidir digerinin yer sunu yapar bunu yapar dememeliyiz.ben hem r1 hemde busa sahibi oldum r1 cok güzel ama suan busa var ve dahada baska sevgilim olmaz. güc hız kudret heybet fren yol tutus herseyi ile busa cok iyi. ve daha ötesinde. hepinize sevgi ve saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar