Honda Honda CB750 Hornet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
hocam ilk mesajımı görmediniz sanırım. motora neden alışamadığımı yazmıştım. hornet, michelin lastiklerle bile supersport makinelere göre virajda vasat.
Supersport bir makine olmadığı içindir :)

Şaka bir yana, bütçe dostu bir "naked" "CB" (= City Bike) "Honda"dan (Honda = mülayim, efendi) biraz fazla şey beklemiş olabilirsiniz gerçekten. Daha yukarıda yazdığım gibi, uzun bir süre kullanılabilir diye değerlendiriliyorsa ön yayların ve arka amortisörün (full ayarlı, remote control'lü ve piggyback bir alternatif ile) komple değişimi motoru bambaşka bir yere taşıyacaktır ama ölü yatırım sayılır. Onun yerine daha üst seviye bir şeyler bakılması daha mantıklı olabilir.

Supersport bir makine olmadığı içindir :)

Şaka bir yana, bütçe dostu bir "naked" "CB" (= City Bike) "Honda"dan (Honda = mülayim, efendi) biraz fazla şey beklemiş olabilirsiniz gerçekten. Daha yukarıda yazdığım gibi, uzun bir süre kullanılabilir diye değerlendiriliyorsa ön yayların ve arka amortisörün (full ayarlı, remote control'lü ve piggyback bir alternatif ile) komple değişimi motoru bambaşka bir yere taşıyacaktır ama ölü yatırım sayılır. Onun yerine daha üst seviye bir şeyler bakılması daha mantıklı olabilir.
aslında parayı değerlendirmek için bu modeli aldım. ancak bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim. satmış olduğum 650f den daha güçlü olmasına rağmen daha fazla keyif alamıyorum. dediğim gibi naked tarzın bana uygun olmadığını anladım, bu sebeple de motorun nelerini beğenmediğimi yazdım. ancak bazı arkadaşlar "naked makine almışsın tabi ki rüzgar alacak, virajda tabi ss gibi olmaz" demiş, ben de bundan bahsediyorum zaten. bana uygun bir motosiklet değilmiş. burada naked motorlar kötüdür demiyorum.
sağına soluna ayar yapmaktan ziyade satıp supersport bir model almayı düşünüyorum :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu dediğiniz buradan bakınca şuna benziyor, "Honda Civic RS slick lastiklere rağmen Ferrari'ye göre virajda vasat."
evet doğru diyorsun hocam, ben de bundan bahsediyorum zaten. daha önce kullandığım supersport motosikletlere göre hornet virajlarda vasat kalıyor. en azından benim deneyimlerim bu şekilde. başkası naked motorla pegleri sürte sürte viraj yapıyor olabilir, beni ilgilendirmiyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hangi parayla neyi satın almaya çalıştığınızı bilirseniz, mutsuz olmasınız...

Burada problem Hornet değil, naked bir motosikletten beklentinin, SS bir motosikletten (ama gerçek SS diyorum, yoksa milyon tane çakma SS var) olduğu kadar sonuca ulaşmamış olması.

Hadi siz iyi niyetle Hornet'i eleştiriyorsunuz da, bunu fırsat bilen akbabaların yatacak yeri yok :)

dediğin gibi hocam ben motora çamur atmıyorum, sadece deneyimlerimi aktarıyorum.
markaların supersport olarak pazarladığı motosikletler supersporttur benim için. bazıları gibi tek ss motogp motorudur gibi saçmalayanlardan değilim.

Ön taraf virajda gaz açmalarda biraz fazla hafif hissettirdi bana.ilk mesajlarda "virajda gaz açınca çizgi bulmaya çalışıyor" diyen arkadaşın ne demek istediğini daha iyi anladım kullanınca ama yapısı bu motorun.

Şehiriçinde yaramazlığa gelir, güçlü, düşük viteslerde ilk gazda iyi patlıyor eğlendirir.

Arka arkaya gelen virajlı yolda hızlı kullanmak için bi tık önü yumuşak kaldığından çok alışkanlık istiyor bence.çizgi aradığı yok aslında ama karakteri öyle motorun.

E zaten orta sınıf naked motor da 100-150 bandı hızlarda +40 derecelerde yatırarak durmadan viraj yapmak için değil.o zaman git 650r falan al derler.

Hatta aynı sınıfta cb650 de var mesela, marka kendi içinde kendine rakip çıkarır mı? İşte bu yüzden ne beklediğini bilen biri için güzel bir motor ben beğendim.

Tek beğenmediğim yönü frendeki hissizlik,ilk ısırma hissinin azlığı.Ki bu da zaten ş.içi düşük hızlarda yapılan aksiyonlarda ön tarafın ani sert fren girdisiyle baş edebilmesi açısından iyiye bile yorulabilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ön taraf virajda gaz açmalarda biraz fazla hafif hissettirdi bana.ilk mesajlarda "virajda gaz açınca çizgi bulmaya çalışıyor" diyen arkadaşın ne demek istediğini daha iyi anladım kullanınca ama yapısı bu motorun.

Şehiriçinde yaramazlığa gelir, güçlü, düşük viteslerde ilk gazda iyi patlıyor eğlendirir.

Arka arkaya gelen virajlı yolda hızlı kullanmak için bi tık önü yumuşak kaldığından çok alışkanlık istiyor bence.çizgi aradığı yok aslında ama karakteri öyle motorun.

E zaten orta sınıf naked motor da 100-150 bandı hızlarda +40 derecelerde yatırarak durmadan viraj yapmak için değil.o zaman git 650r falan al derler.

Hatta aynı sınıfta cb650 de var mesela, marka kendi içinde kendine rakip çıkarır mı? İşte bu yüzden ne beklediğini bilen biri için güzel bir motor ben beğendim.

Tek beğenmediğim yönü frendeki hissizlik,ilk ısırma hissinin azlığı.Ki bu da zaten ş.içi düşük hızlarda yapılan aksiyonlarda ön tarafın ani sert fren girdisiyle baş edebilmesi açısından iyiye bile yorulabilir.
Hem ön hem de arkada daha sert yaylar kullanılabilir gibi anlaşılıyor bu durumda.

Hem ön hem de arkada daha sert yaylar kullanılabilir gibi anlaşılıyor bu durumda.
Önceki bazı mesajlarda da yazıldığı gibi, ben bi tık daha sert yayla başka bir naked düşünemezken, bu haliyle de hayatının motoru olabilir bazılarının.

Hacimli güçlü pahalı motorlarda eleştiriye açık durumlar ve kişiye uygunluk azalıyor çünkü kimse hakkıyla kullanamıyor.

Ama daha düşük hacimde ve daha alt sınıf ekipmanların kullanıldığı motorlarda kişiye/kullanım stiline uygunluk ortaya çıkmaya başlıyor.bu yüzden burada çok kavga var.

Bir motor grubunda 150 ile dönülen bir virajda hornet ve mt7 kullanıcısı tartışabilir,kötüleyebilir diğer motoru ama mesela aynı virajı 180 ile dönen s1000 rr ve zx10 kullanıcısı birbirlerinin motorunu boklayamaz çünkü ikiside aslında 200 ile dönülebileceğini biliyodur:)

nihayet motoru gerçek anlamıyla kullanabilen biri denk geldi :)

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
3. Köprü yolunda benzin alırken karşılaştığım Kafa Radyoda görev yapan Radyo Programcısı Nihat SIRDAR'ın otobüsleri ile birlikte

İğneada seyahati sırasında yolda çekildi. Kırklareli ama neresi bilmiyorum :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet
hocam virajda düz bi çizgide gitmiyor motor, sürekli bi kendini düzeltmeye çalışıyor gibi. sabit gazla gitsem bile bunu hissediyorum.
mt-07 nin ilk versiyonunda da vardı böyle bir sorun. belki yeni hornette bu sorunu çözmüş olabilirler.
profesyonel sürücü değilim fakat şu anda 2. hornet 750 motorumu kullanıyorum. ankarada aralıksız 46 km boyunca zigzag virajların olduğu eski hitit ralli yoluna gidiyoruz hemen her hafta viraj yapmak için. benim viraj konusunda hiç şikayetim olmadı motordan. sadece kısa aralıklı virajlarda kaydırmalı debriyaj yetersiz kalıp arka tekeri kitliyordu habire vitesle oynayınca. artık rev-match yapmaya da alıştık bu sayede.

ben şimdiye kadar sadece 2 gerçek sorun gördüm hornet 750 de:

1. performans sürüşünde fren hortumları plastik olduğu için ısınan hidrolik sıvısı fren hortumlarını şişiriyor ve hortumlar şişince basınç düşüyor fren maneti elciğe kadar yapışıyor ama yine de tam tutmuyor. onu da hidrolik sıvısı soğuyana kadar fren maneti üzerindeki kademe ayarından hallediyorum.
2. 150-220 arası hızlarsa motor kafa sallamaya başlıyor hafif hafif. bunun bir gün tank slapper ile sonuçlanmasından korktuğum için gidon amortisörü aldım. fakat motorda bunu takacak bir yer yok. yurt dışında ek aparat yaptırıp gidon altından falan bağlantı yapmışlar. onu deneyeceğim. hala duruyor öyle elimde.

sarf malzemesi olduğu için yazmıyorum ama 1. hornetim siyah renk, michelin road5 lastikliydi. şimdiki 2. hornetim beyaz renk, şansa bu da dunlop roadsport2 ile geldi. her iki lastiği de deneyimlediğim için yazıyorum: dunlop bildiğiniz çöp. CST den bir farkı yok. sabun gibi. borç harç biraz bitse lastikleri 16-17 bin TL verip değiştireceğim. motorun başka da bir sıkıntısı yok benim gördüğüm. 8 bin kilometrelik tecrübede tespitlerim bu kadar.

Böyle bir şikayeti ilk kez duyuyorum. Ne kendi motorumda, ne facebook grubunda böyle bir problem gözlemlemedim. Lastiklerinizde bir sıkıntı olabilir mi? Veya ekstra çanta vs.?
evet, mantıklı lastik havaları veya amortisörle ilgili bir sorundan kaynaklı bile olabilir. önceki hornetimde de yoktu böyle bir sıkıntı bunda da yok. hornetçi arkadaşlarda da duymadım.

çanta vs yok, lastikler fabrika çıkış üzerinde gelen michelin road 5, balans ayarı yapılmış.
900 cc naked ducati kullanan bir arkadaşa da kullanması için verdiğimde viraj konusunda aynı sorunu yaşadığını belirtti. o sırada ben de aynı yolda onun ducatiyi kullandığımda virajlarda hiçbir sorun yaşamadım.
siz tam olarak ne şekilde kullanıyorsunuz bilmiyorum, ancak virajlarda biraz fazla yatırıp limitleri zorlamaya çalışınca sürekli bi tedirginlik hakim oluyor motorda. ya gereksiz tcs devreye giriyor yada şasi pek uygun değil bilemiyorum. sonuç olarak ben hiç keyif alamadım bu motorla virajlarda. aynı virajlı yollarda daha önce 650f ile sürdüğümde bu şekilde hiçbir problem yaşamamıştım. gayet stabil şekilde, istediğim gibi viraja girip çıkabiliyordum.
fabrikadan çıkarken de çok ayarlı olduğunu düşünmeyin. normalde lastik üreticileri lastiğin kenarda bir yerine beyaz veya sarı renkle ufak bir daire çizerler. orası lastiğin janta takılırken sibop tarafına denk getirilmesi için işaretleniyor ama bayideki sıfır motorlara bakın hiç biri buna dikkat edilerek monte edilmemiş. lastik üreticisi lastiğin balansını ölçüyor ona göre en dengeli ve en az kurşun çakarak jantla beraber balans yapabilmen için sana bir işaret bırakıyor ama montajı yapanlar (çoğu lastikçi bile bilmiyor bunu) sallamıyor bunu. sonra ekstra kurşun çakıyor sağına soluna.

otoban gibi yerlerde viraj yapıyorsanız hak verebilirim. çünkü önceki mesajımda dediğim gibi 150 - 220 km/s arasında motor kafa sallama yapıyor hafif hafif. biz viraj işini şurada yapıyoruz. buralar da dağ yolları, köy yolları, yüksek hızlara çıkılmıyor:

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Tamamını okudum. Zaten bildiğimiz veya bu motosikletle ilgilenenlerin ulaştığı bilgiler. Ancak gerçekten emek verilmiş ve derli toplu bir sayfa. Teşekkürler.

Bu arada "performanslı sürüşlerde fren hortumu şişmesi ve yüksek hızda kafa sallama" dışında kroniklere katılmıyorum. Pek performanslı süremediğim için, ilk ikisine de şahit olmadım zaten. Bir iki kez 200'leri zorladım ama kafa sallama olmadı. Yada oldu da, ben heyecandan fark etmemiş olabilirim :) Hele hele yol bilgisayarı "sapıtması"! veya yağ kapağı çevresinde terleme diye bir şey yok. O kullanıcıya denk gelen bir problem olabilir.

profesyonel sürücü değilim fakat şu anda 2. hornet 750 motorumu kullanıyorum. ankarada aralıksız 46 km boyunca zigzag virajların olduğu eski hitit ralli yoluna gidiyoruz hemen her hafta viraj yapmak için. benim viraj konusunda hiç şikayetim olmadı motordan. sadece kısa aralıklı virajlarda kaydırmalı debriyaj yetersiz kalıp arka tekeri kitliyordu habire vitesle oynayınca. artık rev-match yapmaya da alıştık bu sayede.

ben şimdiye kadar sadece 2 gerçek sorun gördüm hornet 750 de:

1. performans sürüşünde fren hortumları plastik olduğu için ısınan hidrolik sıvısı fren hortumlarını şişiriyor ve hortumlar şişince basınç düşüyor fren maneti elciğe kadar yapışıyor ama yine de tam tutmuyor. onu da hidrolik sıvısı soğuyana kadar fren maneti üzerindeki kademe ayarından hallediyorum.
2. 150-220 arası hızlarsa motor kafa sallamaya başlıyor hafif hafif. bunun bir gün tank slapper ile sonuçlanmasından korktuğum için gidon amortisörü aldım. fakat motorda bunu takacak bir yer yok. yurt dışında ek aparat yaptırıp gidon altından falan bağlantı yapmışlar. onu deneyeceğim. hala duruyor öyle elimde.

sarf malzemesi olduğu için yazmıyorum ama 1. hornetim siyah renk, michelin road5 lastikliydi. şimdiki 2. hornetim beyaz renk, şansa bu da dunlop roadsport2 ile geldi. her iki lastiği de deneyimlediğim için yazıyorum: dunlop bildiğiniz çöp. CST den bir farkı yok. sabun gibi. borç harç biraz bitse lastikleri 16-17 bin TL verip değiştireceğim. motorun başka da bir sıkıntısı yok benim gördüğüm. 8 bin kilometrelik tecrübede tespitlerim bu kadar.

evet, mantıklı lastik havaları veya amortisörle ilgili bir sorundan kaynaklı bile olabilir. önceki hornetimde de yoktu böyle bir sıkıntı bunda da yok. hornetçi arkadaşlarda da duymadım.

fabrikadan çıkarken de çok ayarlı olduğunu düşünmeyin. normalde lastik üreticileri lastiğin kenarda bir yerine beyaz veya sarı renkle ufak bir daire çizerler. orası lastiğin janta takılırken sibop tarafına denk getirilmesi için işaretleniyor ama bayideki sıfır motorlara bakın hiç biri buna dikkat edilerek monte edilmemiş. lastik üreticisi lastiğin balansını ölçüyor ona göre en dengeli ve en az kurşun çakarak jantla beraber balans yapabilmen için sana bir işaret bırakıyor ama montajı yapanlar (çoğu lastikçi bile bilmiyor bunu) sallamıyor bunu. sonra ekstra kurşun çakıyor sağına soluna.

otoban gibi yerlerde viraj yapıyorsanız hak verebilirim. çünkü önceki mesajımda dediğim gibi 150 - 220 km/s arasında motor kafa sallama yapıyor hafif hafif. biz viraj işini şurada yapıyoruz. buralar da dağ yolları, köy yolları, yüksek hızlara çıkılmıyor:

kafa sallama olayını ben de yaşıyorum. ancak çoğunlukla 150 km/s üzerinde gitmediğim için sorun etmiyorum. 100 km/s üzerinde hızlarda qs ile vites atınca bazen kafa sallama yapabiliyor.
viraj konusunda benim deneyimlerim anlattığım şekilde. belki de ben bu motoru sürmesini beceremiyorumdur, ancak motoru viraja yatırdığımda düz bir çizgide gidemiyorum, ufak ufak oynamaları hissediyorum. belki de tcs nin ufaktan devreye girme çabalarından kaynaklı da olabilir. cbr650f varken hiç böyle bir sorun yaşamadım, 20k km yol yapmıştım onunla.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet
kafa sallama olayını ben de yaşıyorum. ancak çoğunlukla 150 km/s üzerinde gitmediğim için sorun etmiyorum. 100 km/s üzerinde hızlarda qs ile vites atınca bazen kafa sallama yapabiliyor.
viraj konusunda benim deneyimlerim anlattığım şekilde. belki de ben bu motoru sürmesini beceremiyorumdur, ancak motoru viraja yatırdığımda düz bir çizgide gidemiyorum, ufak ufak oynamaları hissediyorum. belki de tcs nin ufaktan devreye girme çabalarından kaynaklı da olabilir. cbr650f varken hiç böyle bir sorun yaşamadım, 20k km yol yapmıştım onunla.
evet. dediğiniz gibi zaten ben de şehir içind yoğun trafikte işe git-gelde kullanıyorum. 50-60 a anca çıkabiliyoruz. aralardan geçerken 250cc gibi kıvrak olması çok işime yarıyor. 40 yılın başı da 150+ hıza çıktığımda kafa sallamasını çok dert etmiyorum. sürekli çıkıyor olsam o hızlara şu gidon amortisörü kelepçesini bulmak için acele ederdim yoksa. :)

viraj konusunda şimdi aklıma gelen profesyonel birkaç arkadaşın başından geçenleri aktarayım:
biri virajda yatarken gp nin koruma demirleri asfalta sürtüyor diye koruma demirlerini söktürüp takoz taktırdı.
diğeri de yurt dışından aldığı sakal virajda asfalta sürtüyor diye onu söktü.
pegleri falan eriten de çok tabi. ama ben bu arkadaşlar kadar profesyonel değilim. :)
biz amatör çapta 85 derece hadi bilemedin 80 derece falan yat kalk yapıyoruz. :D

Motosikleti
cbf 150
gidon topuzlarını ağır olanlarla dğeiştirin ve biraz daha yatarak kullanın yüksek hızlarda depoya ayrıca gp kompozitin dandik camını takmışsın onlar rüzgar testinden geçmemiş ürünler çıkar kafayı sallatır.

Diğer arkadaşdada siperlik varmı?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet
gidon topuzlarını ağır olanlarla dğeiştirin ve biraz daha yatarak kullanın yüksek hızlarda depoya ayrıca gp kompozitin dandik camını takmışsın onlar rüzgar testinden geçmemiş ürünler çıkar kafayı sallatır.

Diğer arkadaşdada siperlik varmı?
ben plastik gidon topuzlarını alüminyumlarla değiştirdim. rüzgar camına karşı olduğum için cam yok. naked motor rüzgar almak için. ayrıca bana limitlerimi hatırlattığı için kesinlikle karşıyım rüzgar camına. cam takıp 200+ hızlarda giderken insan aslında motorda olduğunu unutabilir diye düşünüyorum. bunda 200+ hıza çıkınca fazla duramıyorsun mesela. kafan kopacak gibi oluyor. iyi bir şey bence. otokontrol açısından. demek ki hızım çok fazla deyip düşürüyorsun.

herneyse cam da yok yani. :D

evet. dediğiniz gibi zaten ben de şehir içind yoğun trafikte işe git-gelde kullanıyorum. 50-60 a anca çıkabiliyoruz. aralardan geçerken 250cc gibi kıvrak olması çok işime yarıyor. 40 yılın başı da 150+ hıza çıktığımda kafa sallamasını çok dert etmiyorum. sürekli çıkıyor olsam o hızlara şu gidon amortisörü kelepçesini bulmak için acele ederdim yoksa. :)

viraj konusunda şimdi aklıma gelen profesyonel birkaç arkadaşın başından geçenleri aktarayım:
biri virajda yatarken gp nin koruma demirleri asfalta sürtüyor diye koruma demirlerini söktürüp takoz taktırdı.
diğeri de yurt dışından aldığı sakal virajda asfalta sürtüyor diye onu söktü.
pegleri falan eriten de çok tabi. ama ben bu arkadaşlar kadar profesyonel değilim. :)
biz amatör çapta 85 derece hadi bilemedin 80 derece falan yat kalk yapıyoruz. :D

650f ile ben de pegleri yere sürtebiliyordum, ancak hornette o kadar güvenemiyorum. ayrıca arka lastikten kaynaklı da o kadar yatıramam diye düşünüyorum.

Motosikleti
cbf 150
ben plastik gidon topuzlarını alüminyumlarla değiştirdim. rüzgar camına karşı olduğum için cam yok. naked motor rüzgar almak için. ayrıca bana limitlerimi hatırlattığı için kesinlikle karşıyım rüzgar camına. cam takıp 200+ hızlarda giderken insan aslında motorda olduğunu unutabilir diye düşünüyorum. bunda 200+ hıza çıkınca fazla duramıyorsun mesela. kafan kopacak gibi oluyor. iyi bir şey bence. otokontrol açısından. demek ki hızım çok fazla deyip düşürüyorsun.

herneyse cam da yok yani. :D
aluminyum olmaz çeliklerden al biraz ağır olmalı, lastik havana bak ve yüksek hızda öne doğru konumlan biraz ağırlıgın önde olsun iyice. garantisi yok ama yüzde 60 70 kafa sallama azalır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar