Honda Honda CB750 Hornet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hocam ilk mesajımı görmediniz sanırım. motora neden alışamadığımı yazmıştım. hornet, michelin lastiklerle bile supersport makinelere göre virajda vasat.
Supersport bir makine olmadığı içindir :)

Şaka bir yana, bütçe dostu bir "naked" "CB" (= City Bike) "Honda"dan (Honda = mülayim, efendi) biraz fazla şey beklemiş olabilirsiniz gerçekten. Daha yukarıda yazdığım gibi, uzun bir süre kullanılabilir diye değerlendiriliyorsa ön yayların ve arka amortisörün (full ayarlı, remote control'lü ve piggyback bir alternatif ile) komple değişimi motoru bambaşka bir yere taşıyacaktır ama ölü yatırım sayılır. Onun yerine daha üst seviye bir şeyler bakılması daha mantıklı olabilir.

Supersport bir makine olmadığı içindir :)

Şaka bir yana, bütçe dostu bir "naked" "CB" (= City Bike) "Honda"dan (Honda = mülayim, efendi) biraz fazla şey beklemiş olabilirsiniz gerçekten. Daha yukarıda yazdığım gibi, uzun bir süre kullanılabilir diye değerlendiriliyorsa ön yayların ve arka amortisörün (full ayarlı, remote control'lü ve piggyback bir alternatif ile) komple değişimi motoru bambaşka bir yere taşıyacaktır ama ölü yatırım sayılır. Onun yerine daha üst seviye bir şeyler bakılması daha mantıklı olabilir.
aslında parayı değerlendirmek için bu modeli aldım. ancak bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim. satmış olduğum 650f den daha güçlü olmasına rağmen daha fazla keyif alamıyorum. dediğim gibi naked tarzın bana uygun olmadığını anladım, bu sebeple de motorun nelerini beğenmediğimi yazdım. ancak bazı arkadaşlar "naked makine almışsın tabi ki rüzgar alacak, virajda tabi ss gibi olmaz" demiş, ben de bundan bahsediyorum zaten. bana uygun bir motosiklet değilmiş. burada naked motorlar kötüdür demiyorum.
sağına soluna ayar yapmaktan ziyade satıp supersport bir model almayı düşünüyorum :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu dediğiniz buradan bakınca şuna benziyor, "Honda Civic RS slick lastiklere rağmen Ferrari'ye göre virajda vasat."
evet doğru diyorsun hocam, ben de bundan bahsediyorum zaten. daha önce kullandığım supersport motosikletlere göre hornet virajlarda vasat kalıyor. en azından benim deneyimlerim bu şekilde. başkası naked motorla pegleri sürte sürte viraj yapıyor olabilir, beni ilgilendirmiyor.

Hangi parayla neyi satın almaya çalıştığınızı bilirseniz, mutsuz olmasınız...

Burada problem Hornet değil, naked bir motosikletten beklentinin, SS bir motosikletten (ama gerçek SS diyorum, yoksa milyon tane çakma SS var) olduğu kadar sonuca ulaşmamış olması.

Hadi siz iyi niyetle Hornet'i eleştiriyorsunuz da, bunu fırsat bilen akbabaların yatacak yeri yok :)

dediğin gibi hocam ben motora çamur atmıyorum, sadece deneyimlerimi aktarıyorum.
markaların supersport olarak pazarladığı motosikletler supersporttur benim için. bazıları gibi tek ss motogp motorudur gibi saçmalayanlardan değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar