Ovv Abs yine masaya yatırılmış severiz

bir aydır yoktum Ege'nin ortasında teknede mahsur kaldım yazan soran arkadaşlara teşekkürler , konuya yeni nesil Abs hakkında ekleme yapıyorum kimse yazmamış , artık tekerlek kilitlenmese bile Abs müdahale edebiliyor , maneti çok hızlı çektiğinizde veya hafif frenlerken süspansiyon tümsek yada çukura denk geldiğinde Abs müdahale eder ama farklı kombinasyon veya periyotlarda çalışır , yine kimse yazmamış ekleyeyim abs modele göre değişmekle 20 km/s altında müdahale etmez , yani çok düşük hızlarda lastiğin yerde sürüklenmesini ister ki bu fren mesafesini uzatıyor diyenlerin tezini çürütüyor , sakın kimse sürüklenme iyiymiş işte yazmasın

zira bu kadar düşük hızda sürüklenen motosikleti hemen herkes kontrol altında tutabilir , daha yüksek hızlarda ise bu sürüklenme yani kayma kontrol edilemez ve çok büyük ihtimalle asfaltın tadına bakarız , yine bazı arkadaşlar kayan motoru kontrol edebileceğine inanıyor ama unuttukları bir detay var , mesela bir kavşakta karşınıza bir taşıt vs çıkacağını biliyorsanız en iyi freninizi yapabilirsiniz , ama önünüze laps diye bir cisim çıktığında Zafer Akçay'da olsanız , Toprak Razgatlıoglu'da olsanız hatta Motogp 2024 şampiyonu Jorge Martin'de olsanız panikle o manete asılırsınız varsa Abs müdahale eder , yoksa işiniz şansa kalmış..