ABS Konusundaki Fikir ayrılıkları

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu arada abs konusunda genel bir durum değildir elbet ama çin motorları ciddi sıkıntı.

arkadaşta rks klight var, abs sürekli en ufak dokunuşta devreye giriyor. CF moto'da da arkadaş devreye girmemesinden şikayetçi idi

Nevada'da sürekli abs arızası yaşayan var.

ABS hayati bir durum ama çin motorda kronik bir abs problemi var ise abs ciddi problem olabiliyor. ciddi bir bakım ve düzenleme yapılmadan binmek riskli.
ben cfmoto kullanıyorum 2 kere abs girdi şimdiye kadar birinde keyfi olarak arka absyi kendim çalışıyor mu diye denedim diğerinde gece vakti otobanda aniden trafik olmuştu arabaların arasına girecek zamanı kazandırdı bana

Motosikleti
D400
ben cfmoto kullanıyorum 2 kere abs girdi şimdiye kadar birinde keyfi olarak arka absyi kendim çalışıyor mu diye denedim diğerinde gece vakti otobanda aniden trafik olmuştu arabaların arasına girecek zamanı kazandırdı bana

Düzgün calısanlara tabi ki lafım yok.

Sadece ekonomik durum nedeniyle başlangıc motorlarını hep uygun almaya calsııyoruz; dikkat etmek lazım :D

Düzgün calısanlara tabi ki lafım yok.

Sadece ekonomik durum nedeniyle başlangıc motorlarını hep uygun almaya calsııyoruz; dikkat etmek lazım :D
Benim motor Voge R125, bir kere ABS sıkıntısı yaşadım, arka teker kitleyip duruyordu çalıştıktan sonraki ilk 10-15 dk, sonra düzeldi. Çok şükür bunun harici motorla ilgili hiçbir sıkıntım olmadı, 1 kere istop etmedi, 1 kere çalışmamazlık yapmadı. 1 ay branda altında yağmur çamur yattı indim boş viteste bayır aşşa sallandım sonra bastım çalıştı.. Siz çok tasvip etmiyorsunuz çinlileri ama Voge cidden iyi ya..

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Sevgili kardesim , elbette trafik yogunlugu acisindan kücük yerlesimler daha güvenlidir ama ;

ABS sürekli kullanilan degil , gereken durumda kendisi devreye giren bir güvenlik sistemidir. Otomatik vites ise konfor paketidir. Ister sehirde ister köyde bu sisteme hayatini baglayacagin an gelecektir. O yüzden yasadigimiz yer ABS icin bir tercih sunmaz bize.
Ben tercihleri degil, gercekleri soyluyorum, kucuk ilcelerde anadoluda motorlarin 90% i ABS siz ufak motorlar. Bu bir gerceklik. Bunu da elbet fiyata baglamak gerekir. Ben gorduklerimi soyluyorum. ABS nin yada AMT nin ne oldugunu biliyorum, kimseyi ABS siz motor kullanmasi icinde yonlendirmiyorum. Ben iyi bir arac kullanicisinin hem otomatik hem manuel kullanmasi, iyi bir motor surucusunun ise ABS siz de kullanmasi gerektigini savunuyorum. ABS siz kullanmakta bir yetenek degildir bu arada. Onu kullanan daha iyidir diyemeyiz. Benim bahsettigim bu teknolojilerin olmadigi motorlar anadoluda fiyattan dolayi hala tercih ediliyor. Ama buyuk sehirlerde gormek daha dusuk ihtimal. Suan basradayim mesela, NAMI diye iranli bir motor firmasi, muhtemelen cinden gelip topluyorlar. Binlerce insan buna biniyor, ucuz cunku, motor kazalari daha az can aliyor, en fazla toz topraga ucuyorsun, bariyer yok bisey yok. Sehirlesme ve risk arttikca daha teknolojik aletler kullanilacaktir. Buarada bilmeyenlere soyleyeyim (ABS siz motor mu kaldi diyen) , satilan motosikletlerin cogunlugu moped commuter scooter klasmani. Bunlarda hicbisey yok teknolojik olarak. Sanirim 2025 PCX te de ABS siz modeli var.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Valla hazır Aybars Yüce ile karıştırılmışken hemen akıl vereyim :)

Kaç senedir biniyor olursanız olun; aldığınız motorla trafiğe kapalı, zemini düzgün bir alanda frenleme, panik fren ve vitesle kombine frenli / frensiz duruş çalışın. Ben Cumartesi sabah yeni scooter ile antrenmana gidiyorum mesela.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek: bana bir eğitimde söylenen bir laf. Hızlanmak sanatsal olabilir ama frenajın kendisi bir sanattır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Ben abssiz motora karşıyım. Absli motor ilede fren yapmayı oğrenebilirsin. Teker kitleyip düşmek yerine abs devreye sokup bak şimdi hata yaptım çok elzem durum olmamasına rağmen absyi çalıştırdım seklinde öz eleştiri yaparak alıştırabilirsiniz kendinizi. Motosiklette en ufak kazanın sonucu bile ağır olabilir. Düşe kalka ögrenceksin gibi bir argümana aşırı karşıyım. Ilk kazam abs olmadığı için olmuştu ve yan şeritteki araç zamanında frenleyemese beni ezebilirdi, ölmüş olabilirdim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tabii eylemsizlik sürtünme falan torba kanuna sokulup değişti haberiniz yok mu :) Onla beraber tekniklerde değişiyor. Resmi gazetede yayınlanacak yakında :)
Dayı diyor ki:

Yetkili bi ağbimize sorduk:
atwdhka.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Ön ve arka kampana sistemine sahip motosikletler satın alın, istesenizde kaydıramazsınız istesenizde durduramazsınız :). Böylece her iki tarafın gönlü olur, buda kurtarmıyorsa gittiğiniz köfteci veya gözlemeci vardığınızda kapalı olsun :).

yağmurlu havada parıl parıl parlayan asfaltın üzerinde yolculuk yaparken absnin değerini anlıyorsun.

Ovv Abs yine masaya yatırılmış severiz ;)
bir aydır yoktum Ege'nin ortasında teknede mahsur kaldım yazan soran arkadaşlara teşekkürler , konuya yeni nesil Abs hakkında ekleme yapıyorum kimse yazmamış , artık tekerlek kilitlenmese bile Abs müdahale edebiliyor , maneti çok hızlı çektiğinizde veya hafif frenlerken süspansiyon tümsek yada çukura denk geldiğinde Abs müdahale eder ama farklı kombinasyon veya periyotlarda çalışır , yine kimse yazmamış ekleyeyim abs modele göre değişmekle 20 km/s altında müdahale etmez , yani çok düşük hızlarda lastiğin yerde sürüklenmesini ister ki bu fren mesafesini uzatıyor diyenlerin tezini çürütüyor , sakın kimse sürüklenme iyiymiş işte yazmasın :) zira bu kadar düşük hızda sürüklenen motosikleti hemen herkes kontrol altında tutabilir , daha yüksek hızlarda ise bu sürüklenme yani kayma kontrol edilemez ve çok büyük ihtimalle asfaltın tadına bakarız , yine bazı arkadaşlar kayan motoru kontrol edebileceğine inanıyor ama unuttukları bir detay var , mesela bir kavşakta karşınıza bir taşıt vs çıkacağını biliyorsanız en iyi freninizi yapabilirsiniz , ama önünüze laps diye bir cisim çıktığında Zafer Akçay'da olsanız , Toprak Razgatlıoglu'da olsanız hatta Motogp 2024 şampiyonu Jorge Martin'de olsanız panikle o manete asılırsınız varsa Abs müdahale eder , yoksa işiniz şansa kalmış..

Motosikleti
D400
dün abs devreye sokmayı denedim beceremedim :D ya calısmıyor ya bende problem var

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
ama önünüze laps diye bir cisim çıktığında Zafer Akçay da olsanız.....
Yapma, Zafer Abi videolarımızı döker valla ortalığa :) Ben zaten evdekilerden gizli biniyorum bir süredir :)

Ön ve arka kampana sistemine sahip motosikletler satın alın, istesenizde kaydıramazsınız istesenizde durduramazsınız :). Böylece her iki tarafın gönlü olur, buda kurtarmıyorsa gittiğiniz köfteci veya gözlemeci vardığınızda kapalı olsun :).
Herkese birer Mobilet, misss. :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Merhum Süleyman Demirel'i anmadan geçmeyelim. "Yükseklerde ot bitmez."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar