Yunus polislik mantıklı mı?

Motosikleti
K 1600 GTL
Benim herhangi bir beklentim yok da, onurlu gururlu meslek diye nitelendiği zaman bunları yapması gerekmiyor mu?
Amirinin veya merkezi yönetimin her türlü kanunsuz, hukuksuz, insanlığa aykırı görevini yerine getiriyorsa ondan sonra bu insan kalkıp bu sıfatları bekleyebilir, yok dendiğinde itiraz edebilir mi? Kimse üstüne alınmasın lütfen ben birini nitelemiyorum burada.

Neden kolaycılık olsun bu?
Düzeni sağlamak için silah taşıma ve kullanma yetkisiyle donatılmış birinin sorumluluğu benimkinden fazla olsun bir zahmet.
Benim yapabileceklerim kendi tercih ve hareketlerim ile sınırlı. Başkasına zorla doğruyu yaptırma, yapmadığı zaman cezalandırma yetkisi bende değil ki ondan bir şey beklemem kolaycılık olsun?

Ben geleceğimi hiçe sayıp tepki gösterirsem kendimle ilgili bir etki alanında kendi hakkımı savunmuş olurum. Eften püften uydurulmuş deliller ve anlamsız suçlamalarla beni evden aldıkları zaman buna karşı çıkan polisin hareketiyle bir mi şimdi bu?

İyi işleyen bir toplumda elbette herkesin sorumluluğu var, bunu görmezden gelmiyorum.
Burda sen diye kişi olarak seni değil tüm toplumu kastettim yoksa senin tek başına tepki göstermenin hiç bir faydası olmayacaktır. Eften püften delillerle savcı senin evden alınmanı isterse bu delillerin eften püften olduğunu sorgulamak polisin değil toplumun işidir, toplum vicdanını rahatsız eden konularda tepki göstermelidir. Emir komuta altında çalışan insanlara topu atmak da kolaycılık olur. Demek istediğim buydu....

Burda sen diye kişi olarak seni değil tüm toplumu kastettim yoksa senin tek başına tepki göstermenin hiç bir faydası olmayacaktır. Eften püften delillerle savcı senin evden alınmanı isterse bu delillerin eften püften olduğunu sorgulamak polisin değil toplumun işidir, toplum vicdanını rahatsız eden konularda tepki göstermelidir. Emir komuta altında çalışan insanlara topu atmak da kolaycılık olur. Demek istediğim buydu....
Konumuz ülkenin nasıl düzlüğe çıkacağı olsaydı pek tabii emir komuta altında çalışanları değil, onların yöneticilerini konuşurduk. Konumuz o değil ki. Ülkenin düştüğü bu rezil durumdan polis, bekçi, asker sorumludur diyen olduysa ben kaçırdım özür dilerim.
Konu emir komuta altında çalışan insanlara omurgasızlığa hazırlıklı olmaları minvalinde anlaşılabilecek söylemlerde bulunulmasıydı. Yoksa hemfikiriz.

Delilleri sorgulamanın polisin işi olmadığını söyleyerek polisliğin doğal bir şekilde omurgasızlık gerektirdiğini dile getirmiş oluyorsun ya, başka bir ajanda ile yazdığın için bunu gözden kaçırmana şaşırmıyorum. Yalnız o iş yine de öyle değildir. O zaman topluma versinler bu yetkileri, ben de polisi evinden alayım bakayım delilleri kendi mi üretmiş? Haa çok saçma geldi di mi? Saçma, çünkü polis polistir, vatandaş da vatandaştır. Toplumun sorumluluk hissetmesi gerekliliği ile bu konuştuklarımızın hiç uzaktan yakından alakası yok. Bir de kanunsuz emir diye bir şey var, ayrı konu.

Toplum götünü yırtsaydı Metin Göktepe hayatta olur muydu? Hayır.
Bir daha Metin Göktepe gibi vakalar olmasın diye topluma düşen sorumluluk var mıdır? Tabii ki vardır da, konu bu değil ve farkındasın bunun.

Motosikleti
K 1600 GTL
Konumuz ülkenin nasıl düzlüğe çıkacağı olsaydı pek tabii emir komuta altında çalışanları değil, onların yöneticilerini konuşurduk. Konumuz o değil ki. Ülkenin düştüğü bu rezil durumdan polis, bekçi, asker sorumludur diyen olduysa ben kaçırdım özür dilerim.
Konu emir komuta altında çalışan insanlara omurgasızlığa hazırlıklı olmaları minvalinde anlaşılabilecek söylemlerde bulunulmasıydı. Yoksa hemfikiriz.

Delilleri sorgulamanın polisin işi olmadığını söyleyerek polisliğin doğal bir şekilde omurgasızlık gerektirdiğini dile getirmiş oluyorsun ya, başka bir ajanda ile yazdığın için bunu gözden kaçırmana şaşırmıyorum. Yalnız o iş yine de öyle değildir. O zaman topluma versinler bu yetkileri, ben de polisi evinden alayım bakayım delilleri kendi mi üretmiş? Haa çok saçma geldi di mi? Saçma, çünkü polis polistir, vatandaş da vatandaştır. Toplumun sorumluluk hissetmesi gerekliliği ile bu konuştuklarımızın hiç uzaktan yakından alakası yok. Bir de kanunsuz emir diye bir şey var, ayrı konu.

Toplum götünü yırtsaydı Metin Göktepe hayatta olur muydu? Hayır.
Bir daha Metin Göktepe gibi vakalar olmasın diye topluma düşen sorumluluk var mıdır? Tabii ki vardır da, konu bu değil ve farkındasın bunun.
Delilleri sorgulamak tabiki polisin işi değildir. Bunları değerlendirecek kurumlar farklıdır sapla samanı karıştırıyorsun. Delilleri sorgulamayınca da omurgasız olmazsın.

Yeşil pasaportu derece kademe olarak 3-1 olmadan alamıyosunuz, bunu da belirteyim. Kısaca en az 12-15 yıl memurluk yaptıktan sonra hak kazanılıyor.

Türkiye gerçeğinde öyle değil. Bak onbeş temmuz da emre uyduğu için erleri içeri attılar. Ne diyeceklermiş sayın generalim bu emir kanunlara uygun değil o yüzden istediğinizi yapamam.
Oradan kıyas edersek poliste şunu demeli sayın savcım bu emriniz kanunlara aykırı yerine getiremem.
Şu da bir gerçek otuz yıllık hakimler bile bir olay üzerinde fikir birliğine varamadığı, kararların istinaf veya yargıtayda bile oy çokluğu ile bozulduğu.

Motosikleti
K 1600 GTL
Türkiye gerçeğinde öyle değil. Bak onbeş temmuz da emre uyduğu için erleri içeri attılar. Ne diyeceklermiş sayın generalim bu emir kanunlara uygun değil o yüzden istediğinizi yapamam.
Oradan kıyas edersek poliste şunu demeli sayın savcım bu emriniz kanunlara aykırı yerine getiremem.
Şu da bir gerçek otuz yıllık hakimler bile bir olay üzerinde fikir birliğine varamadığı, kararların istinaf veya yargıtayda bile oy çokluğu ile bozulduğu.
Yahu kimse kanuna,anayasaya alenen aykırı emirleri yerine getirsinler demiyor ki. Niye herşeyi en uç noktadan anlıyorsunuz

Öncelikle şunu söylemeliyim mezuna kaldım ve içimde artık ders çalışma isteğim kalmadı. Lisede 9 10 ve 11. Sınıfta full yattım 12'de biraz ders çalıştım ve sayısal 320k yaptım. Hedefim bu sene 50k yapmak ve elektrik-elektronik mühendisliği okumaktı. Alt komşumuzun oğlu üniversite sınavında oldukça iyi bir sonuç yapıp yıldız tekniğe gitmiş ve orada mühendislik okumuş(hangi bölüm bilmiyorum) İstanbul'da iş bulamadığından aile evine geri döndü ve şuan bir tekstil atölyesinde çalışıyor ve 28 yaşında. Onun bu halde olması beni çok strese soktu acaba ben de aynı duruma düşer miyim diye. Öte yandan yunus polislik istemediğim bir meslek te değil açıkçası çocukluğumdan beri hayranlık duymuşumdur Ayrıca sırtını devlete yaslamak, yeşil pasaport gibi ekstraları da var. Bunu aileme söylediğimde onlar da yunus polis olmamı istediklerini bu devirde okuyanın daha kötü olduğunu söylediler ve alt komşunun oğlunu örnek olarak gösterdiler. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Dürüst bi şekilde şöyle 12. Sınıfta toplasan kaç ay çalışmışsındır

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çocuğun yaşındaki adama belaltı vuruyorsun.
Sen baban -belki de deden- yaşındaki kişilere işkembe-i kübradan sallıyorsun ya, olsun o kadar.
Ayrıca benimle bir derdin yok. İzmir'e gitmeyeli 34 yıl oldu. Gittiğimde de askerdim zaten. Rahat ol. ;)

Yeşil Pasaport almak için mutlaka memur olmanıza gerek yok,
Avukatlar, belli ticaret hacmine sahip iş insanları, milletvekillleri yakınları
Belli bir süre sonra özel okul öğretmenleri,eczacılar, çiftçiler (onlarda istiyormuş :))) ) de alacak,
Hatta az yukarda bahsettiğimiz gibi bir süre sonra pek bir önemi kalmayacak merak etmeyin. Rahat olun.

Motosikleti
D400
konudaki tartışma nereden nerelere evriliyor yahu :D

Sen baban -belki de deden- yaşındaki kişilere işkembe-i kübradan sallıyorsun ya, olsun o kadar.
Ayrıca benimle bir derdin yok. İzmir'e gitmeyeli 34 yıl oldu. Gittiğimde de askerdim zaten. Rahat ol. ;)
bi dahaki gelişinde karın kızınla beklerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tepecik sosyal tesislerinde doğan bazı gayri meşru çocukların yarasını deştik belli ki.
yetimhaneden alındığı sanılan tipler bunlar işte.
konudaki tartışma nereden nerelere evriliyor yahu :D

Son düzenleme:
Dün İsveç' de göçmenlerin gittiği bir okula silahlı saldırı düzenlendi şu saniye itibarı ile can kaybı 11 deniyor ama gelen görüntülerde daha fazla gibi can kaybı.
Onları izlerken aklıma tek şey geldi oda hayatımda gördüğüm asayiş anlamında en yeteneksiz polisler İskandinav polisleri, Dün orda bizdeki herhangi bir çevik kuvvet polisi bile onlardan çok daha iyi müdehalede bulunabilirdi. Armutlar neredeyse kendi vatandaşlarını öldüreceklerdi ki belkide öldürdüler.
Özellikle doğu bölgelerinde çok başarılı,yetenekli polislerimiz ve polis amirlerimiz var . Eleştiri yaparken genelleme yapmamalı bence de. Doğruya doğru.

Sevgili @Birkannn kardeşim ve @Punctum abicim, bence olayı siz çok yanlış anladınız. Burada bahsedilen omurgasızlık, kişilerin karakterleri ile alakalı değil, olaylara verdikleri-verebildikleri tepkiler ile alakalı.
Ne dediğimi anlatabilmek adına örnek vereyim; Düşün, 15 senelik memursun, amirin sana hakaret etti, kanunsuz bir emir verdi, kaç tane memur buna karşı itiraz edebilir ya da karşı gelebilir. Kaç kişi, bu kanunsuzluğa-gayri ahlaki tavıra direnip, gerekirse işini bırakabilir. Ben bizzat şahit oldum, başkomiser, memura s...m senin yapacağın işi de, seni de dedi. Şimdi bu memur ne yapsın, 10 senelik memuriyeti mi bıraksın? Gidip şikayet etse kendini kendini nerede bulacak belli değil. Vatan'ın her noktası bizim de , insanlarında bir düzeni var. Patronum bana öyle küfür etse, ilk yapacağım iş aynı şekilde cevap vermek olur, çok zoruna giderse verir tazminatımı işten atar. Ki bunu yapmışlığım da var.
Kısaca burada bahsedilen omurgasızlık, kötü insan olmak değil, sineye çekebilmek, boş ver diyebilmek, katlanabilmek.

Sevgili @Birkannn kardeşim ve @Punctum abicim, bence olayı siz çok yanlış anladınız. Burada bahsedilen omurgasızlık, kişilerin karakterleri ile alakalı değil, olaylara verdikleri-verebildikleri tepkiler ile alakalı.
Ne dediğimi anlatabilmek adına örnek vereyim; Düşün, 15 senelik memursun, amirin sana hakaret etti, kanunsuz bir emir verdi, kaç tane memur buna karşı itiraz edebilir ya da karşı gelebilir. Kaç kişi, bu kanunsuzluğa-gayri ahlaki tavıra direnip, gerekirse işini bırakabilir. Ben bizzat şahit oldum, başkomiser, memura s...m senin yapacağın işi de, seni de dedi. Şimdi bu memur ne yapsın, 10 senelik memuriyeti mi bıraksın? Gidip şikayet etse kendini kendini nerede bulacak belli değil. Vatan'ın her noktası bizim de , insanlarında bir düzeni var. Patronum bana öyle küfür etse, ilk yapacağım iş aynı şekilde cevap vermek olur, çok zoruna giderse verir tazminatımı işten atar. Ki bunu yapmışlığım da var.
Kısaca burada bahsedilen omurgasızlık, kötü insan olmak değil, sineye çekebilmek, boş ver diyebilmek, katlanabilmek.
anlayana sivrisinek saz anlamayana davul soksan az... siktir et o yüzden.

bunlara anladığı dilden konuşulcak bundan sonra.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Her ne kadar yumuşatmaya çalışsanız da, söylenen de, söyleyen de ortada...ayrıca yakıştırma sadece polisler veya silahlı diğer kamu görevlileri için değil, tüm kamu çalışanları için yapıldı. Sizin diğerleri adına yazmanıza da gerek yok...

Diğer yandan, her ne kadar asker/polis/jandarma vb. silahlı kamu görevlileri için durum biraz daha nazik olsa da, devlet kademelerinde memur, işçi, mühendis gibi kadrolarda çalışanların ciddi yasal hakları da var. Öyle her söyleneni yapmak veya koşulsuz itaat etmek gibi zorunlulukları yok. Zaten hiç bir aklı başında kamu idarecisi de yasal olmayan bir emri dayatmaz/dayatamaz. En babası, gider idare mahkemeye alır bütün haklarını, döner tekrar makamına. Özel sektörde çalışanlar çok daha bıçak sırtı bir düzlemde yaşarlar. Patron verir tazminatı gerekirse, kovar işten...Şimdi bu durumda özel sektör çalışanları mı daha omurgasız, gurursuz, midesiz olabilir, yoksa kamu çalışanları mı? Ama burada her zaman olduğu gibi, bazı çok bilmişlerin konuyu yine ilgisiz analojilerle şirazesinden çıkarmasına şahit oluyoruz. Eh ne yapalım, en iyi bildiklerini yapıyorlar işte...

35 yıldır özel sektör/kamu/üniversite ve her kademede görev yapmış/yapmaya devam eden birine bu forumun vereceği pek bir akıl yok...

Motosikleti
K 1600 GTL
Her ne kadar yumuşatmaya çalışsanız da, söylenen de, söyleyen de ortada...ayrıca yakıştırma sadece polisler veya silahlı diğer kamu görevlileri için değil, tüm kamu çalışanları için yapıldı. Sizin diğerleri adına yazmanıza da gerek yok...

Diğer yandan, her ne kadar asker/polis/jandarma vb. silahlı kamu görevlileri için durum biraz daha nazik olsa da, devlet kademelerinde memur, işçi, mühendis gibi kadrolarda çalışanların ciddi yasal hakları da var. Öyle her söyleneni yapmak veya koşulsuz itaat etmek gibi zorunlulukları yok. Zaten hiç bir aklı başında kamu idarecisi de yasal olmayan bir emri dayatmaz/dayatamaz. En babası, gider idare mahkemeye alır bütün haklarını, döner tekrar makamına. Özel sektörde çalışanlar çok daha bıçak sırtı bir düzlemde yaşarlar. Patron verir tazminatı gerekirse, kovar işten...Şimdi bu durumda özel sektör çalışanları mı daha omurgasız, gurursuz, midesiz olabilir, yoksa kamu çalışanları mı? Ama burada her zaman olduğu gibi, bazı çok bilmişlerin konuyu yine ilgisiz analojilerle şirazesinden çıkarmasına şahit oluyoruz. Eh ne yapalım, en iyi bildiklerini yapıyorlar işte...

35 yıldır özel sektör/kamu/üniversite ve her kademede görev yapmış/yapmaya devam eden birine bu forumun vereceği pek bir akıl yok...
İlave yapayım özel sektörde omurgalı ve gururlu çalışan arkadaşlara yarın sizi isterseniz kamu personeli olarak alacağız deseler istinasız yüzde doksanı balıklama atlar.....

Yumuşatmaya çalışmak gibi bir niyetim yok, akıl vermek gibi de...
Yasal haklar, yasal olmayan uygulamalar falan filan... Yaşadığımız ülkeyi unuttunuz herhalde?

nasıl üç maymunu oynuyorlar hayretler içerisinde izliyorum valla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir şeyi kıvırmaya çalıştığımız yok ilk entry'de ne dedisyem o "omurgalıysan zaten ya mobbing ya sürgün yersin" , zorlanırsın.
var işte öyle düzgün adamlar da var ve hak ettiği muameleyi göremiyor diyoruz.
öyle bir algı yapıyolar ki sanki devlet millet düşmanlığı yapmışız.
feto taktikleri herhalde bunlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar