Bahsettiğiniz yol 800 km, bir de o hafta dönüşünüz olsa toplam 1600 km eder. Yağ değişim sürenizi de hesaba katın. Yağ değişiminiz gelmişse ya da çok az kalmışsa da yağı yenileyip öyle yola çıkın.
Kış mevsiminde gittiğinizi ama havanın soğuk ve kuru olduğunu farz etsek bile ekipmanlarınızı bilmiyorum ama muhakkak içinizde neopren bir yelek gibi birşey olsun. Pantolon altına içlik de giyin. Tur camınız olmadığından önünüz açık olacak ve bol bol rüzgar yiyeceksiniz.
Elleriniz hem çok üşüyecek, hem de titreşimden uyuşacak. Bu da ani bir durumda el hassasiyetiniz kalmayacağından kazaya davetiye demektir. Mutlaka iyi bir eldiveniniz olsun.
Kulak tıkacı ve güneş gözlüğü zaten olmazsa olmazlardan.
Motorunuzun mutlaka 6. viteste rahat gideceği, az titreyeceği bir devir aralığı vardır. O devir aralığında hem daha konforludur hem de yakıt tüketimi çok yüksek olmaz. O aralığı biliyorsanız o aralıkta sürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Mesela benim eski 250lik Wolf.ümde 6. vites 6000 devirde 110 km idi bu hız. Bu aralıkta çok daha az yorularak uzun yol yapıyordum.
Kısa sürede ulaşmak için asla tapa gaz sürekli sürmeyin.
Titreşimden kaynaklı vida, civata gevşemeleri için yanınızda ufak bir alet takımı olsun.
Motorunuzda yük taşıyacaksanız ve topcase yoksa arka seleye koyacağınız çantayı spanzet ile sabitleyebilirsiniz. O çantaya sırt dayamak müthiş rahattır. Yanlarda dengenizi bozacak bir ağırlık farklılığı olmasın. Sadece sırt çantası kullanmayın çünkü sırt çantası içindeki ağırlık, uzun yolda sizin sırtınızı mahvedecektir.
Konfor sele kullanın. 1-2 saatte bir ya da 100-150 km.de bir mola verin, su için ve kan dolaşımınızın sağlığı için kültür fizik hareketleri yapın.
Motosiklet görünce dötü başı oynayan dızlolar her şehirde vardır. Onları gördüğünüzde tanırsınız zaten. Şahin olur, çakal kasa Bmw olur, doblo olur, Peugeot olur.. Onlarla kapışmaya kalkmayın, yarışmayın, bırakın sizi geçsinler gurur yapmayın.
Tek hedefiniz gideceğiniz yere "sağ salim varmak" olsun.