Bmc nin de bu projeye ortak olmasında acaba bunlarında etkisi var mı?
Ne de olsa müşteriyi kızdırmamak lazım.
Neyse akşam, akşam kafa bulandırmayalım. Yoktur, yoktur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------
TOGG ORTAKLARI HİSSELERİNİN ORANI NE?
Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Özet Bilgiler
Genel Bilgiler
Kurumsal Yönetim
Katılım Finans
Finansal Bilgiler
Bildirim Sorgu
Merkez Adresi FATİH SULTAN MEHMET MAHALLESİ, BALKAN CADDESİ NO:58 BUYAKA (E) BLOK TEPEÜSTÜ ÜMRANİYE/İSTANBUL
Elektronik Posta Adresi
[email protected]
İnternet Adresi
www.anadolugrubu.com.tr
Şirketin Süresi SÜRESİZ
Bağımsız Denetim Kuruluşu PwC BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş
Şirketin Dahil Olduğu Endeksler BIST HOLDİNG VE YATIRIM / BIST 100-30 / BIST İSTANBUL / BIST TÜM / BIST YILDIZ / BIST KURUMSAL YÖNETİM / BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK / BIST MALİ / BIST 100
Şirketin Sektörü MALİ KURULUŞLAR / HOLDİNGLER VE YATIRIM ŞİRKETLERİ
Sermaye Piyasası Aracının İşlem Gördüğü Pazar KESİN ALIM SATIM PAZARI-
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı
Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.
-
Açıklamalar
28 Haziran 2018 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ("TOGG") %19,0 oranında ortak olmuştu.
TOGG'un 31 Mayıs 2021 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar ve TOGG esas sözleşmesi hükümleri çerçevesinde; Şirketimiz, TOGG'un 150.000.000 TL ödenmiş sermayesinin 846.774.000 TL artırılarak 996.774.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin yapılan sermaye artırımına iştirak etmiştir. Kök Ulaşım Taşımacılık AŞ ("KÖK") faaliyet alanlarını daraltma kararı çerçevesinde söz konusu sermaye artırımına katılmama kararı almış olup, mevcut diğer ortakların bugüne kadar yapmış oldukları sermaye avansı ödemelerinden karşılanan bu artırım sonrasında TOGG'daki ortaklık payımız %19,0'dan %22,8'e yükselmiştir.
Öte yandan pay sahipleri sözleşmesi çerçevesinde; sermaye artırımı sonrasında KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan %2,9 oranındaki payının 0,2%'lik kısmının Şirketimiz tarafından nominal bedelden satın alınmasına yönelik pay devir işlemleri tamamlanmıştır. Bu kapsamda Şirketimizin TOGG'daki nihai payı %23,0 olmuştur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------
Kusura bakmayın uzun oldu beceremedim. Siz en sona bakın. Kök gurubu hisseleri satmış yüzde 2.7 düşmüş Anadolu gurubu da hisse almış payı yüzde 23 çıkmış.
03.06.2021 tarihinde Anadolu Holdingin kap'a gönderdiği bildirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:53 ----------
En iyisi biz bulabildiğimiz bilgilerle karar verelim. Öyle en büyük başkan bizim başkan demekle olmuyor.
Tabi benim bulup burada paylaştıklarımda yanlış olabilir daha doğrusunu bilen lütfen benim paylaştığım bilgileri düzeltsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:08 ----------
Turkcell de hisse almış onunda payı yüzde 23'e çıkmış kap haberini paylaşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Merak eden kap'tan bakar.
Bildirim tarihi 03.06.2021