http://img1.aksam.com.tr/fotogaleri/haber_icerik/images/271220191634564943666.jpg
Bir yerden başlamak lazım,1961 yılında o dönemin koşulları ve imkanları dahilinde 4.5 ayda yapılan ve yine o döneme göre çok çok iyi bir tasarımla oluşturulan devrim arabasının akibeti gibi olmamalı bu yerli otomobilde.Model tasarımları konusunda benzerlikler gözlemlenebilir belki ama tamamen yerli bir olan ve tüm lisansları ile hiçbir ambargoyla karşı karşıya kalmaksızın böylesi bir aracın üretilmesi ülke çıkarları için önemli bir adım olacak.
BU noktada siyasi düşünceleri bir kenara bırakmak gerekiyor zira bu projeye dahil olan 5 ortak kuruluş elbette belli bir kazanç elde edecek ancak yerli bir otomobil üretmenin dışında yerli bir otomobil markası yaratmak öyle kolay bir iş değil.O kadar çok teknik konu varki hepsi bir anda olmuyor.Hem yerli bir otomobil üreteceksin ve tamamen elektirkli olacak hemde avrupa normlarında güvenlik ve kalite standartlarını da otomobilde uygulayacaksın..bunlar kolay işler değil.Hep ithal eden bir ülke olarak önemli bir sektörün bir ürününü kendimizin üretme hırsını ve azmini yitirmemek gerek.1961 yılında sadece benzini bittiği için afaroz edilen devrim aracı gibi olmamalı bu ürün.
Geneli itibariyle araçları beğendim,teknik özellikleride kendi klansmanına göre bir elektirikli araç için çok çok güzel.Hayırlı olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------
SUV araç fiyatı şuan için 35-40 bin euro gibi bir fiyat düşünülüyormuş ama seri üretim sürecinde daha farklı ve cazip fiyatlar verilir diye düşünüyorum.Özellikle bankacılık sektöründe bu araca özel krediler verilebilir teşvik için.SUV aracın muadil başka markaların modelleri yaklaşık 100 bin euro civarında ,buna istinaden bu araç daha uygun fiyatla satışta olacak.
2021 yılında bursada fabrikası kurulacak ve ilk araç 2022 yılında piyasaya olacak.Yılda 175 bin araç üretilmesi öngörülüyor (5 farklı model olarak toplamda öngörülen üretme miktarı) ilk yıllarda teşvik amaçlı aracın fiyatı ve alınabilirliğinin artması için uygun fiyatlandırmalar olacakdır.
Sarj istasyonlarıda araç fabrikasının inşaatı ile birlikte kurulmaya başlanacak,zaten sarj istasyonları kurulması çok kolay,stadart benzin istasyonlarında olan yüksek güvenlik normları olmayacağı için sarj istasyonları sektörüde canlanacak zira tehlikesi yok sarj istasyonlarının benzin istasyonlarına göre.